Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen egy török esküvő?
Az egyik barátnőm kint él Törökországban, a barátja török és itthon a többi barátnőmmel azon tanakodtunk, hogy vajon hogyan zajlana az esküvőjük, ha erre kerülne sor. Van itt olyan, aki részt vett már ilyen esküvőn? Hogyan zajlott?
Előre is köszönjük a válaszokat.:)
Szia, az én férjem török, és itt volt az esküvőnk. (Meg az elmúlt pár évben voltam jónéhányon.)
Mire vagy kiváncsi? A polgári, az egyházi szertartásra, vagy a lagzira?
Szia! A török lagzi elég fárasztó. Először is ott az a kígyóbűvölő autentikus török zene, ami zömében egy ütős hangszerből(davul), és egy sípszerűségből áll. Tele fél és negyedhangokkal, és olyan ritmussal (7/8, 9/10, stb), ami a magyaroknak nagyon szokatlan, és "nehéz" a fülnek. Táncolni se lehet rá. Szóval, én a lagzikon általában menekülök a legcsendesebb helységbe.
Az ételek, italok attól függenek, hogy milyen szolgáltatást rendelnek meg a szalonban. Több esküvőn voltam, de sehol sem volt olyan magyaros dínom-dánom. Általában üditőt szolgálnak fel, és egyszer hoznak sütit.
A törökök, mint nép szeretik a magyarokat. Testvéreknek számítanak. Viszont a vallásos családok nagyon nem örülnek, ha egy európai nem-muszlim beházasodik a családba. Ebből adódhat ellenségeskedés.
Apropó vallás: a legvallásosabb lagzi olyan, hogy a férfiak és nők teljesen elkülönülve ülnek, és zene helyett ún. nasíd szól, ami vallásos zene, énekből és dobból áll, és nincs tánc.
Egyébként a lagzi durván este 6-7 órától éjfélig tart.
A szegény családok, akiknek nincs pénzük szalonra, az utcán tartják a lagzit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!