Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek mennyi idő az elfogadható a polgári és a templomi esküvő között?
Párommal februárra jelentkeztünk be az anyakönyvvezetőhöz.
Teljesen egyszerű kis szertartás lesz, minden giccstől mentes. Ezt közös megegyezéssel döntöttük el természetesen.
Templomi esküvőt egyáltalán nem terveztünk, én nem szeretem se a felhajtást se a párom családját, még csak meg sem vagyok keresztelve...
Párom most találta ki, hogy ő mégis szeretne templomi esküvőt.
Nem szívesen de ha kell beadom a derekam, viszont a polgári szertartást nem mondjuk le.
Jelenleg nem vagyunk olyan anyagi helyzetben hogy megengedhessük magunknak a dínomdánomot, hitelt nem vennénk fel... Ráadásul párom kb. 60-70 fős rokonságában bevett szokás hogy az általuk elfogyasztott étel negyedét sem "adományozzák" vissza (és a számlálhatatlan mennyiségű piáról nem beszélve).
Tehát az a templomi esküvő jó ha 2-3 éven belül lesz.
Felesleges is, amúgy is csak a látványra menne (hiszen egyikünk sem vallásos), de mégis kellene hogy legyen.
Ti, mint vendégek hogyan vélekednétek a dologról?
"Felesleges is, amúgy is csak a látványra menne (hiszen egyikünk sem vallásos), de mégis kellene hogy legyen."
gyomorforgató, de komolyan. mondom ezt ateistaként.
Én őszintén ebbe nem mennék bele, mert az ilyen esküvőkről minden rokonságnak a képmutatás jut eszébe, hogy a templom csak egy díszlet ami kell az ifjú párnak.
Mi értelme Isten áldását kérni a házasságra ha nem hiszetek benne?
Egy napon kell tartani. Lakodalomrapedig semmi szükség. Főleg akkor nem, ha nincs is rá pénz.
Én inkább nevetségesnek tartom, hogy a sok éve együtt élők, vagy a polgári esküvő után évekkel templomi esküvőn megjátsszák a "szűz" menyasszonyt.
Ne engem szidjatok, mint mondtam én a hátam közepére sem kívánom az egész képmutatósdi, "seggrészegre isszuk magunkat aztán dajdajozunk hajnalig" féle templomi esküvőt ami anyóséknál szokás.
Mivel erre az évre párom 2 rokonától is érkezett bejelentés esküvőre, gondolom eszébe jutott hogy ő sem szeretne kimaradni... :)
Őszintén, lehet le is beszélem az egészről.
Egyébként én lennék a "szűz menyasszony", de a mai világban ilyen alapon már ritkán lehetne esküvőt tartani :D
Félek tőle a páromnak pont hogy a lakodalom a lényeg, még csak nem is a "templomos dolgok".
Gondolom meg óhajtja mutatni szokás szerint a családnak hogy ő mennyivel különb tőlük :D
""seggrészegre isszuk magunkat aztán dajdajozunk hajnalig" féle templomi esküvőt ami anyóséknál szokás. "
Ennek köze nincs a templomi esküvőhöz... Ez a lagzi, ami polgári esküvő után is van... Vagyis lehet. A templomi esküvőnek nem része az ivás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!