Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az eleganciát, a gazdagságot, miért kell azonnal sznobságnak titulálni?

Én nem húzok párhuzamot a sznobság és a gazdagság között.
Aki ezt teszi, az: 1.irigy, 2.nem tudja a "sznob" szó jelentését..

Mindenkiben van egy kis egészséges sznobizmus.Bennem is.De akik sznobnak mondják a másikat csak irigyek mint a dög.Ne is foglalkozz velük.
Annyit mondanak"vedd mindenből a legolcsóbbat , legyen egyszerű stb" és így gondolják:(Nekem nem lehetett szebb esküvőm akkor neked se lehessen!)
Ne foglalkozz velük.Hadd irigykedjenek.

Szerintem rosszul ertetted: az a vendeg sznob az altalad emlitett kerdesekben, aki ELVARJA, hogy fenyuzes legyen, kulonben el sem megy.
Szerintem mindenki olyan eskuvot csinaljon maganak, amilyet szeretne es amilyet a penztarcaja elbir, a vendegeknek pedig ne legyenek magas elvarasaik. Szerintem nem mindenki automatikusan sznob, akinek van penze fenyuzesre. Ez hulye altalanositas.

Bódé Guszti jön családjával zenélni....
Bizonyos körökben ők a menők..Aztán mennek családi "segííítsííígíírt".

nem az a sznob akinek ezek megvannak.
hanem aki szándékosan, bántóan fitogtatja ezt a szegényebb ismerősei (barátai?) előtt hogy irigységet generáljon.
lehet sértő módon és magától éretődően is tálalni valamit.
egy esküvőn például nem hangoztatni hogy "hát mi 5 milliót költünk ám rá, nem adjuk alább!)
hanem pl. "szeretnénk emlékezetessé tenni a Mi napunkat, azt szeretnénk ha mindenki jól érezné magát és boldogan emlékezne rá"
próbáltam érzékeltetni a különbséget
a kevésbé tehetősebb meghívottak ilyenkor úgy érzik, sokat kell madj ajándékozniuk, új ruhát venni ... szóval kisebb "csőd" valakinek a szűkös családi kasszában egy rokon, ismerős lagzija.
ezért már alapból kényelmetlenül érzik magukat hogy adni kell, de nincs igazán miből...aztán ha még ki is mondják így nyíltan az értékeket csak még rosszabbul esik.
tehát, aki igazán elegáns és "úrinő", amellett a legszegényebb, legirigyebb ember is jól érzi magát mert egyszerűen nincs szüksége arra hogy a pénzét mások orra alá dörgölje.
az ilyen fajta jómódú embert nem is tartja senki sznobnak.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!