Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nem jó a családi név választás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem jó a családi név választásom, most utálnak?

Figyelt kérdés

Nem sokára eljön a boldogító igen napja. Az anyakönyvvezetőnél nyilatkoznom kellett, hogy milyen családi nevet szeretnék a házasság napjától használni!

Én mindenképpen megakarom tartani a lánykori nevemet is, így a modern kötőjeles kategóriánál maradtam.

Erről a párommal beszéltem már bőven a döntésem előtt, de nem említettem, hogy gond lenne.

Azt mondta, hogy jól gondoljam át, mert ez egy életen át elkísér.

Nincs egy rövid nevem, szóval ha ezzel a névvel kéne érettségiznem, akkor eltartana 10-15 percig leírni az összes lapra a teljes nevemet.

Ma elmentünk anyósékhoz, ahol beszámoltunk a heti teendőnk sikereiről. A párom megemlítettem anyósjelöltnek, hogy voltam bent az anyakönyvvezetőnél is a családi név miatt.

Ekkor nagy érdeklődést keltettem és kérdően várták a beszámolóm.

Elmondtam, hogyan döntöttem és kiborult a bili. Azt mondta anyósom, hogy hétfőn első dolgom legyen megváltoztatni a döntésem.

Igazából nem érdekel, hogy lehet-e vagy nem, mert nekem ez a végleges döntésem, amit nekik is megmondtam.

A párom csodálkozó szemekkel nézett rám és csak annyit tudott kinyögni, hogy ő megkért, hogy jól gondoljam át, mit is választok egy életen át!

Akkor jöttem rá, hogy igazából a családjáról beszél és az "isten haragjáról"... hogy ezt örök életemre megfogom kapni. És csak én, nem mi, hanem ÉN! Mert én választottam, én döntöttem rosszul.

Viszont én úgy gondolom, hogy nem döntöttem rosszul. Hanem a lehető legjobban. Nem akarom az apukámat se megbántani, hogy nem viszem tovább a családi nevét (két lánya van!). Nekem ez igen fontos elhatározás! Ráadásul én nem X vagyok, hanem Y. Egy "különálló", felnőtt ember, aki képes döntéseket hozni reálisan és szereti halálosan azt az embert, akihez hozzáakar menni feleségül és családot akar vele alapítani. De ez az anyósjelöltnek nem elég.

Kioktatott a párom családja, hogy már 1900-as évek eleje óta az a szokás náluk, hogy az új asszonyok családi neve K. Lászlóné lesz, nem pedig K-né C. Ilona, K-C Ilona vagy K Ilona.

Én viszont nem akarom a hagyományt őrizni. Tudom, nekik ez fontos, de ... szóval nehéz :(((

Én is nehéz eset vagyok és a párom családja is.

Leginkább a nagyitól félek, az igazi "ostortól". Ő képes volt egy temetés közbeni köhögés miatt is "száműzni" egy rokont a családból!

Mondjuk a párom beszélt vele telefonon és azt mondta, hogy neki tetszik a döntésem.

Talán ő egyedül mellettem áll!

Szerintetek tényleg változtatnom kéne az elképzelésemen?

Igazodnom kell ahhoz, ami már több tíz éve hagyomány a családban?

Ami mókás lesz, mert párom családjában mindenki otthon szült, bába mellett.. na ez nálam kivitelezhetetlen!

2012. dec. 1. 21:31
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
91%
Ők úgy vették fel te meg így. Semmi közük hozzá ma már nagyon ritka, hogy valaki K. Lászlóné legyen.
2012. dec. 1. 21:36
 2/32 anonim ***** válasza:
85%

Én tuti nem változtatnám meg.Ez leginkább a te döntésed,te fogsz ezzel a névvel élni.Akinek köze van még hozzá és elmondhatja a véleményét,az a párod.Ö amúgy hogy szeretné,van véleménye(az anyjáén kívül)?

Én maradtam a saját nevemen:-)

2012. dec. 1. 21:40
 3/32 anonim ***** válasza:
90%
Számomra a leírtak alapján az a kérdés merül fel, hogy a párod érdemes-e a szerelmedre. Lehet, hogy az az egész életedre kiható következmény az, hogy mindig bántani fog?
2012. dec. 1. 21:41
 4/32 anonim ***** válasza:
82%

MI az hogy bemész és megváltoztatod? a pofámról lesülne a kép, hát mi köze hozzá? Gyönyörű anyósod lesz, nem irigyellek majd az unokánál se....

Tarts ki a magad céljai és vágyai mellett és a párod is tartson ki melletted, védjen meg, ha nem teszi gondold meg azt a boldogító igent!!

2012. dec. 1. 21:42
 5/32 anonim ***** válasza:
31%
Ha a nagyinak tetszik, akkor nincs gond. :)) Nekem nagyon nem tetszik a kötőjeles megoldás, de ez a te neved. A te döntésed. Én amikor bejelentkeztünk a "Vadászné Farkas Piroska" megoldást választottam, aztán az anyagiak miatt nem tudtunk összeházasodni. Legközelebb a Vadász Piroskát fogom választani. Nekem amilyen egyszerű, olyan bonyolult a nevem, sosem tudják leírni hallás alapján jól, amit nagyon meguntam. A páromé egyszerűbb, de mégsem Kovács vagy Kiss meg Nagy. Egy értelmes magyar szó. Az én nevem nem, csak hasonlít egy szóra, és mindig elírják.
2012. dec. 1. 21:49
 6/32 anonim ***** válasza:
90%
Hát szerintem is most az elején "fogd a gyeplőt" szorosan, így később is látni fogják, hogy téged nem lehet ugráltatni. Én nemhogy K.Lászlóné nem akartam soha lenni, de még csak K.Né H. Ilona sem.. megtartottam teljes egészében a lánynevemet, és nemcsak azért, mert így tetszett, hanem mert nem akartam az összes iratom átíratása miatt napokig a hivatalokba járni.. aztán ha netán elválnánk (nem úgy néz ki), akkor meg vissza az egész... Tartsd magad az elképzelésedhez, és soha ne engedj beleszólást ezekbe a dolgokba, mert különben tényleg jönnek majd azzal, hogy az unoka neve sem lehet se ez, se az...
2012. dec. 1. 21:50
 7/32 anonim ***** válasza:
9%

Nagyon megfogod bánni, ha ilyen hosszú nevet választasz magadnak. Hivatalos helyeken ezt kell használnod.

Célszerűbb csak a két vezetéknév és a keresztneved.

De neked kell dönteni.

2012. dec. 1. 21:51
 8/32 A kérdező kommentje:

A párom már nagyon belefáradt a családjába. Igazából mióta az esküvőt szervezzük, azóta totál stresszes. Nem amiatt, mert egy életre lekötelezi magát, hiszen a tenyerén hordoz első perctől, mióta együtt vagyunk .. egyszerűen a családja bolond ő szerinte (is).

Mind a két oldalról meghallgatjuk a véleményeket, nagyon sok dologban közösen döntünk/döntöttünk.

2 hónapon keresztül ment a vita azon, hogy hol legyen az nász utáni vacsora.

Elég olcsón megkaptuk volna egy kastélyhotelt úgy, hogy a szobák is ingyen lettek volna. Anyós pedig küzdött azért, hogy az apósom egyik országos cimborájának az éttermében tartsuk a vacsorát, mert csődben van és jól jönne neki a bevétel. Persze korrekt áron.

Az lett a vége, hogy a hotelt elhappolták, nem tartották fent nekünk tovább. Az étterem pedig 1 hónapja csődbe ment, így kereshettünk új helyet, mert bezáratták.

A költségvetésbe ez a "baki" konkrétan + 250ezer forint, ami azért nem kis pénz.

Egyébként azt tudni kell, hogy mi saját részről 500ezerrel szálltunk be, a másik két részről pedig 500-500ezerrel szintén. Nem kértük, ők ajánlották fel.

A vendéglista is kész harc volt, de ott a párom azt mondta, hogy ez a mi dolgunk. Ebbe nincs senkinek se beleszólása. Javaslatot tehetnek, hogy kit illene meghívni a SZOROSABB rokonságból. Anyósjelöltön múlt volna, akkor a fél kerületet meghívta volna, csak nem tudom, hogy hova ültettük volna le őket.

2012. dec. 1. 21:54
 9/32 anonim ***** válasza:
86%
Kihez mész hozzá a párodhoz vagy a családjához? Ha a leendő férjnek nincs kifogása akkor miről beszélünk. Majd lenyugszik a család ha meg ezen megsértődnek őket minősíti.
2012. dec. 1. 21:54
 10/32 anonim ***** válasza:
67%
9: Én úgy olvastam, hogy a férjnek is van kifogása. Ezért írtuk ketten is, hogy talán a nem a boldogító.
2012. dec. 1. 21:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!