Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hol tudok információt kapni házasságról?
Anyakönyvvezetőnek hívják az "intézményt", de nem fognak semmilyen olyan információt kiadni amihez nincs közöd.
Szerető vagy? :D
Attól függ, hogy milyen információt akarsz?
Ha csak a házasságkötés érdekel, arról az Anyakönyvi Hivatalban és a plébániákon kaphatsz.
Ha nem, akkor a válaszom ugyanez, anyakönyvvezető.
Illetve illetékes pap, bár ebben a részben már nem vagyok jártas.
Értem :)
Ahogy írtam. Egyébként pár hete jelentkeztünk be az anyakönyvvezetőnél.
A polgári rész csak ennyi:
- Személyi, lakcímkártya és születési anyakönyvi kivonat
Megkérdezi az AV. hogy komolyak-e a szándékaitok, nincs-e valami dolog ami miatt ne jöhetne létre a házasság.
Kifizetitek a terembérletet ha kell, aláírjátok a papírokat és Isten Áldjon, várnak a megbeszélt időpontban.
Esetleg utána beküldenek a hivatalos rendezvényszervezőhöz, ha van nekik.
A lényeg, hogy mindkettőtöknek ott kell lennie.
Mi közük a munkahelyi beosztáshoz?
Anyakönyvezetőnél.
Nálunk pl. úgy volt, hogy hiába 6 hónapon belül voltunk, és odamentünk az összes papírral nem csináltak rendes jegyzőkönyvet, csak ceruzával beírtak, meg kaptunk egy papírt arról, hogy időpontot foglaltunk, és meg van adva egy dátum, amikor vissza kell menni jegyzőkönyvfelvételre, ahol majd a részleteket beszéljük meg, meg megrendeljük a szolgáltatásokat.
Írta itt valaki, hogy ott ki kell fizetni, ez se mindenütt úgy van, van ahol csekket kapsz és az esküvő előtt legyen befizetve az a lényeg meg ilyenek.
Szóval a saját városotok anyakönyvi osztályán kérj felvilágosítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!