Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hol tudok információt kapni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hol tudok információt kapni házasságról?

Figyelt kérdés
És nem az interneten, hanem hogy hívják azt az intézményt egy városban, ahol személyesen is kaphatok információt?
2012. nov. 22. 21:01
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Anyakönyvvezetőnek hívják az "intézményt", de nem fognak semmilyen olyan információt kiadni amihez nincs közöd.

Szerető vagy? :D

2012. nov. 22. 21:07
 2/10 anonim ***** válasza:
Legalábbis ha jól értelmeztem a kérdést :)
 3/10 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy milyen információt akarsz?

Ha csak a házasságkötés érdekel, arról az Anyakönyvi Hivatalban és a plébániákon kaphatsz.

4/10 anonim ***** válasza:
74%

Ha nem, akkor a válaszom ugyanez, anyakönyvvezető.

Illetve illetékes pap, bár ebben a részben már nem vagyok jártas.

2012. nov. 22. 21:08
 5/10 anonim ***** válasza:
Okmányirodában az anyakönyvvezetőnél.
2012. nov. 22. 21:11
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem vagyok szerető, csak az érdekelne, hogy milyen papírokat kell elintézni, hogy van az útja módja ennek az egésznek.
2012. nov. 22. 21:11
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Értem :)

Ahogy írtam. Egyébként pár hete jelentkeztünk be az anyakönyvvezetőnél.

A polgári rész csak ennyi:

- Személyi, lakcímkártya és születési anyakönyvi kivonat

Megkérdezi az AV. hogy komolyak-e a szándékaitok, nincs-e valami dolog ami miatt ne jöhetne létre a házasság.

Kifizetitek a terembérletet ha kell, aláírjátok a papírokat és Isten Áldjon, várnak a megbeszélt időpontban.

Esetleg utána beküldenek a hivatalos rendezvényszervezőhöz, ha van nekik.

A lényeg, hogy mindkettőtöknek ott kell lennie.

2012. nov. 22. 21:16
 8/10 anonim ***** válasza:
90%
Anyakönyvi hivatalban mindkét házasulandó félnek be kell mutatni a születési anyakönyvi kivonatát (ha nincs meg, akkor beszerezni), személyes okmányokat (személyi, lakcímkártya), valamint alá kell írni egy nyilatkozatot, miszerint házassági szándékotok van egymással. Minimum 30 nappal előtte kell bejelenteni, utána visszamentek és akkor már egy hosszabb papírt íratnak meg veletek, amiben még az iskolai végzettséget és a jelenlegi munkahelyi beosztásodat is kikérdezik, valamint meg kell adni a születendő gyerek(ek) vezetéknevét, hogy hogyan szeretnétek, ha hívnák. Az esküvő napján megint elkérik a személyigazolványaitokat, meg a tanúkét is, tanú bárki lehet, aki elmúlt 18 éves és cselekvőképes magyar állampolgár. Remélem, elég részletes választ adtam. Nekünk ebben a csodálatos dologban idén volt részünk, ezért tudom ennyire a dolgokat.
2012. nov. 22. 22:02
 9/10 anonim ***** válasza:

Mi közük a munkahelyi beosztáshoz?

Anyakönyvezetőnél.

Nálunk pl. úgy volt, hogy hiába 6 hónapon belül voltunk, és odamentünk az összes papírral nem csináltak rendes jegyzőkönyvet, csak ceruzával beírtak, meg kaptunk egy papírt arról, hogy időpontot foglaltunk, és meg van adva egy dátum, amikor vissza kell menni jegyzőkönyvfelvételre, ahol majd a részleteket beszéljük meg, meg megrendeljük a szolgáltatásokat.

Írta itt valaki, hogy ott ki kell fizetni, ez se mindenütt úgy van, van ahol csekket kapsz és az esküvő előtt legyen befizetve az a lényeg meg ilyenek.

Szóval a saját városotok anyakönyvi osztályán kérj felvilágosítást.

2012. nov. 23. 01:32
 10/10 anonim ***** válasza:
Előző: nem tudom én sem, hogy mi közük hozzá, mi is csodálkoztunk. Lehet, hogy statisztika, de akkor is ki kellett tölteni.
2012. nov. 23. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!