Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Viseljem el azokat az embereket az esküvőmön a vőlegényem kedvéért, akik kibeszélnek engem, fújnak rám?
Sziasztok!
5 éve együtt vagyunk a mostmár vőlegényemmel, és késő tavasszal összeházasodunk. A probléma a vendéglistával van, mégpedig a párom (lány)barátaival. Amikor összejöttünk, együtt buliztunk, a vőlegényemnek fontosak voltak a barátai, én is kedveltem őket, így mindig örömmel buliztunk együtt. Vagyis csak én gondoltam ezt. Pár hónappal később ritkultak a találkozások, a bulik, mert pl. én beteg voltam és a párom inkább ápolt, mintsem elmenjen bulizni, vagy tanultam és nem hagyott egyedül. De én ebbe sosem szóltam bele. egy dolog zavart velük kapcsolatban, az, hogy a csajok az összes fiúbarátjukkal (beleértve a vőlegényemet is) úgy viselkedtek,mmintha együtt lennének: puszik, ölelgetések, és elhangzottak előttem is azok a mondatok, hogy "szeretlek" "imádlak, de gusztustalanul" ez már azért nem tetszett. Megmondom őszintén, nem volt kedvem ezek után bulizni velük, még találkozni sem. A párom megértette ezt, mondta hogy neki is rosszul esne fordított helyzetben. Még jobban ritkultak a bulik, és egy buli alkalmával elkaptam őket, amint hallom h arról beszélgetnek, h én elvettem tőlük a barátjukat. Na itt betelt a pohár, ezek után csak a "miújság, hogy vagy?" szinten vagyunk, ha találkozunk, nem visszük túlzásba a kapcsolatépítést. Ez van kb.4 éve. Most, hogy az esküvőt tervezgetjük, a vőlegényem meg akarja hívni ezeket a lányokat (többségében lány"barátai" vannak), de én nem szívesen látom őket, hisz minden buli, bál (!!) alkalmával az asztalon, színpadon táncolnak, vonaglanak. Félő, hogy az esküvőnkön is így lenne.
Ti mit csinálnátok?
26N
én ezeket a lányokat a helyedben már jó rég rendbe raktam volna...és nem azért, mert önbizalomhiányos vagyok, féltékeny, birtokló stb...hanem nehogy már 1. engem ócsároljanak a völegényemnek...2. legalább annyira tiszteljék a kapcsolatunkat a völegényemmel, hogy nem másznak rá...3. egyszerüen amúgyse bírom az ilyen lányokat...érdekes, másnak sikerül úgy figyelmet felkeltenie, hogy nem vonaglik az asztalon két feles után...
az én völegényem, még ha nem is tartja már a lány barátokkal a kapcsolatot, nekem nem lenne gondom vele, hogy jóban van velük...sőt, multkor én mondtam neki, hogy pofátlanság hogy nem kérdezte meg a lánytól, hogy mizu vele...csak köszönt neki (igaz, meglepetésként érte, hogy látja, de talán pont ezért kellett volna érdeklődnie...)...sok volt párom volt nőjével akár, vagy csak simán barátnőjével jóban voltam, míg tiszteltek engem is és a kapcsolatomat is az aktuális pasival....mig nem ócsároltak a hátam mögött, nem tettek megjegyzést és normálisan tudnak viselkedni velem szemben, addig semmi gond ezzel...egy a baj, hogy én biztos h nem tudtam volna magamba tartani ezt és úgy helyre tettem volna a lányokat, hogy nemigaz....
mi a párommal olyanokat hivunk meg csak, aki neki is és nekem is megfelelő...olyan ember nem lesz, aki nekem vagy neki kellemetlen érzést okozna....bár számunka ez egyértelmü....és szerencsére igy is alakult, hogy semmiféle idiota barátot nem kell elviselnem...és neki se...
24L
Az volt a kérdés, hogy mi mit csinálnánk?
Én megértelek, egyet értek veled. Tökéletesen igazad van. Mindettől függetlenül akkor is tartom magam hozzá, hogy ez a TI napotok lesz és nem a tiéd. Gondolom neked is vannak számodra nagyon fontos meghívott emberek (még ha a leírásod alapján a párodnak annyira azért nem is fontosak ezek a barátok, hisz anno miattad már "elhagyta"őket) neked is fájna lemondani róla. Gondolj ebbe bele. Szerintem spec nagyon jó megoldás, amit valaki írt, hogy egy olyan meghívottat, akiben megbízol állítsd rájuk. Az, hogy mit beszélnek a hátad mögött, annyira mindegy, ki nem tojja le? Azért van a szájuk, hogy jártassák. Csak arra figyeljen, hogy fesztivált ne csináljanak.
Egyébként elárulom, hogy még a legjobb barátodnak ismerősödnek, rokonodnak is lesz valami ami nem tetszik és meg fogja valakinek csak úgy mellékesen jegyezni. Valaki egyszer azt mondta nekem, hogy tökéleteset, ami mindenkinek tetszik, soha nem fogsz tudni szervezni. Mindig van valaki, aki másképp csinálná, akinek nem ízlik az étel, nem tetszik a menet, nem tetszik a dekor.
Szóval ne érdekeljen, hogy mit mondanak a hátad mögött, csak fesztivált ne csináljanak.
Nem voltam még ilyen helyzetben, de teljesen egyetértek veled, én sem akarnám az ilyen lányokat nézegetni az esküvőn. Azt viszont nem írtad, hogy a vőlegényednek is elmondtad, hogy téged ENNYIRE zavarnának? Talán ha így őszintén elmondod neki, akkor lehet hogy átgondolja és inkább nem hívja őket a lagziba, elvégre úgyse vannak már annyira jóban évek óta.
Annyiban átérzem a helyzeted, hogy az én esküvőmön konkrétan a férjem tanúja volt az egyik legjobb haverja, akit én nagyon nem bírok mert szerintem egy bunkó, meg a barátnője is akit odahozott, de hát ha a férjemnek fontos volt kénytelen voltam elnézni a jelenlétüket... :( azóta a férjem is belátta hogy mekkora bunkó a srác, de akkor és ott csak tűrni lehetett.
Én a vőlegényed helyében nem hívnám meg őket a lagzira. Ha ezt nem lehet vele megértetni, az gáz (úgy hogy korábban már belátta, hogy elég gázul viselkednek).
Valószínűleg féltékenyek és mindig csak a rosszat akarnák Nektek, neked...
Nekem sokkal fontosabb a feleségem, mint a baráti társaságom.
Azt hiszem tudom, hogy milyen típusú lányok ezek, ismerem a fajtájukat... A barátom társaságában is van pár hasonló lány, igazából nem olyan közeli barátok, állandóan írogatnak, közös programokat találnak ki, amire persze a fiúk barátnőit nem hívják már meg, és roppant fontos személynek gondolják magukat stb..
Én megmondanám a vőlegényemnek, hogy egyáltalán nem kedvelem őket, ezért a legjobb az lenne, ha csak a szertartásra kapnának meghívót, a lagziba már nem. Szerintem ez egy jó kompromisszum, ott is vannak, de annyira nem is... Ha meg a vőlegényed így nem akarja, akkor felülemelkednék ezen, az ilyen nőcskék nem érdemlik meg, hogy túl sokat foglalkozzon velük az ember.
Én a helyedben ezt tenném:
Meghívnám őket koszorúslányoknak,mert,hogy a párod barátnői és,hogy nagyon fontosnak érezhessék magukat.Te választanál nekik valami bűnronda ruhát,amit egész esküvő alatt hordaniuk kell,így kizártad azt a dolgot,hogy belédköthessenek,hogy így a hajad meg amúgy a ruhád.
Ha jól értelmezem,akkor az esküvötökön is túllicitálnának Téged,így legalább megalázhatod őket,és a párod kedvére is jársz,mert ott lesznek a haverinák.
Vagy megbeszélheted a pároddal,hogy nem igazán tartjátok a kapcsolatot mostanában,miért is kéne buliztatni a már nem közeli barátokat?
Én következő dolgokat ajánlanám:
-még egyszer beszéld át a dolgokat a pároddal, de inkább menj át az érzelmi részre, hogy őt egyáltalán nem zavarja az, hogy milyen szemetek veled? Hogy nem érzi át, hogy ez neked milyen érzés?
-próbálj újabb kompromisszumot kötni: jól van, jöjjenek, de az első nem esküvőre való húzáskor repülnek, és ezt előre tudatosítani bennük (tehát, ha r.bancos szerelésben vagy fehérben jönnek, ha részegek és ha közönségesen viselkednek)... meg lehet, neked is beszélned kéne velük, hogy neked nem tetszik a viselkedésük, és kész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!