Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek a téli esküvöröl?
egyik barátnőmnek és a férjének tavaly télen volt az esküvőjük. Nem volt nagy felhajtás, pont optimális, kis étterem egy zenekar. Szép volt és elegáns, de én egy hatalmas lagzin jobban tudnám magam érezni, ahol mindenki táncol, mint a háttérben szól a Jazz, és mindenki azt nézi vajon hogy viselkedjek, hogy mindenkinek perfekt legyek!
Én a tavaszi esküvőkre esküszöm.
Én télen szeretnék majd házasodni, ha lehetséges. Viszont tapasztalatom még nincs ilyen téren Nekem a kedvenc évszakom a tél, tehát szerintem egy téli esküvő gyönyörű.
Amúgy szerintem nem kell túlbonyolítani, csak azért, mert tél van. Arra figyelnék, hogy a helyszínek ne legyenek túl messze egymástól az esetleges nehézkes közlekedés miatt, tehát nem a legmesszebbi étterembe vinném a lagzit, ha megoldható. A lagzin punccsal, forralt borral, forró teával kínálnám a vendégeket, és a díszítés is télies hangulatot kölcsönözne.
"Mi a véleményetek a téli esküvöröl?" Szerintem ugyanúgy lehet gyönyörű és hangulatos, mint egy nyári esküvő. Én pl. szeretem a havas tájat és a jeget, így imádnám, ha valami kertben esküdnénk, fák alatt, amikor havas, jeges minden (de nem csöpög!). Persze amikor olyan nagy a hó, leáll a közlekedés, szóval nem tudom, a rokonok hogy jutnának el a helyszínre, valószínűleg előtte kellene napokkal mindent elintézni...
"Tippek, ötletek, tapasztalatok?" Az nincs. Esetleg annyit, hogy a mulatozás olyan helyen legyen, ahol jó a fűtés, mert kabátban nem lehet táncolni, + (főleg )a nők szeretnek csinosan felöltözni, ami általában együtt jár azzal, hogy vékony anyagú ruhát választanak, szoknyát, stb., dideregni pedig nem szeretnek az emberek, pláne egy lagzin. Illetve érdemes olyan helyet választani, ahol sózzák az utakat, hogy legalább ott ne legyen tükörjég az utakon.
Én is olyan esküvőt szeretnék, ahol vastag hótakaró előtt lehet fotózkodni, meg lovasszánon csilingelve végigmenni a városon. De legyünk reálisak, ez eléggé kétesélyes, semmi nem garantálja a romantikus téli hangulatot.
De esetedben nem is erről van szó.
Ha télen akartok esküdni, valószínűleg könnyebb dolgotok van a helyszínekkel, időpontokkal, zenészekkel, stb., hiszen ilyenkor kevés esküvőt tartanak. Tehát jó eséllyel szabad lesz a kiszemelt étterem, és az anyakönyvvezető is. Ez mindenképpen pozitív.
A házasságkötő teremben valószínűleg nem lesz gond, minden ugyanúgy mehet, mint nyáron. Ha viszont templomi esküvőt is szeretnétek, azt alaposan át kell gondolni: a legtöbb templomban nem igazán jó a fűtés, azaz vagy mindenki külön vastag templomi ruhát vesz nadrággal, csizmával, bundával (te is!), vagy alaposan összefáztok a végére. Tehát ezt a részét mindenképpen rágjátok át, illetve ha szeretnétek, akkor egyeztessetek a pappal/lelkésszel, hogy hogy lehetne ezt a problémát megoldani.
A közlekedés is macerásabb télen, és főleg az idősebbek számára veszélyes is, hiszen ők könnyen elesnek és összetörik magukat. Ezért ha egy mód van rá, ne sok időt töltsetek a szabadban.
A fotózást az nehezíti meg, hogy jóval korábban sötétedik. Télen délután három után már nem nagyon lehet jó szabadtéri csoportképet csinálni, ezért az vagy egy külön délelőtti program, vagy az esküvő előtt csináljátok meg, vagy le kell mondanotok róla és beltérben fotózni. Esetleg esküdhettek egészen korán, akár délben.
Tulajdonképpen csak annyi a lényeg, hogy minél közelebb legyenek egymáshoz a helyszínek, hogy ne sokat kelljen kimászkálnotok. Egyébként szinte mindent ugyanúgy szervezhettek :)
Ja, annyi csak, hogy miután télen az embereknek általában magasabbak a kiadásaik, mint nyáron (fűtés, karácsony, stb.) és sok család kicentizi magát ilyenkor, különösen fontos, hogy minél korábban kiküldjétek a meghívókat, hogy tudjanak ezzel is kalkulálni a büdzsé tervezésekor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!