Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Simán megőrülhetek, ugye?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Katocska kérdése:

Simán megőrülhetek, ugye?

Figyelt kérdés
3 hét múlva lenne az esküvőm. Erre ma a vőlegényem kijelentette, hogy neki kétségei vannak a házassággal kapcsolatban, s hogy fújjuk le az egészet. 6 éve vagyunk együtt, még egy hónapja boldogan tervezte az esküvőt, jobban be volt zsongva mint én. Nem akar elhagyni, elmondása szerint szeret. Úgy gondolja túl sokat várok tőle anyagiak terén, s ő nem képes ezt nekem megadni. Annyira boldogok voltunk. Gyakorlatilag a család döbbenten hallgatta a történtek,mert mindenki egy szerelmes és boldog párnak tartott minket, akik alig várják az esküvőt(ő 34 én 28)
2012. okt. 28. 15:46
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
86%

"lehet úgy gondolja, hogy én is ilyen életre vágyom. Pedig ez nem így van, s úgy gondoltam, ezt ő is tudja." – Csak úgy gondolod vagy biztos vagy benne? nem akarok a szavakon lovagolni, de nem lehet ezt lekommunikálni vele és szépen mindent kimondani őszintén? Hogy honnan ered nála ez a hirtelen anyagi-megfelelési para?

"Nem engedi, hogy elköltözzek, mert szerinte ezt meg kell beszélnünk. Mit kell megbeszélni?" – Kicsit ködös nekem az egész, hogy "nem tudja megadni amit vársz" (de szerinte mit vársz?), meg "nem ugyanarra visz az életünk" stb stb. szóval én úgy érzem, bőven lenne mit megbeszélni. Elég durva lépés volt ez részéről, de talán még nincs minden veszve. Beszéljétek át az egészet szép nyugodtan. Honnan veszi hirtelen, hogy te ezt meg ezt "várod" amit ő nem tud megadni? Biztos nem valami hülye terelőszöveg és igazából más van a háttérben? Mondjuk csak simán berezelt. Ez előfordul pasiknál. És a folyamatos bőgése is ezt igazolja, szal lehet h csak beijedt hirtelen és össze van zavarodva.

Ha mégis tényleg le lesz fújva, esetleg vége lenne az egésznek, akkor is jobb úgy lezárni, hogy megbeszéltetek mindent, de kívánom, hogy ne így legyen.

2012. okt. 28. 17:10
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom, ha valakivel meghoztok egy komoly, felelősségteljes, közös döntést és ő aztán gondol egyet és cserben hagy, akkor nem számíthatsz rá társadként később sem.
2012. okt. 28. 17:14
 23/29 A kérdező kommentje:
Nem tudom,hogy van-e valakije. (nem vagyok naív,hogy azonnal kikérjem magamnak még a feltételezést, a mai húzása után semmin nem lepődök meg), tisztában vagyok vele, hogy ki kell dobni a fenébe, de 6 év után borzasztóan nehéz, tudván azt,hogy tegnap este ilyenkor épp a bevonuló zenét válogattuk, ma pedig...most úgy érzem én ebbe belehalok...
2012. okt. 28. 17:15
 24/29 anonim válasza:
68%
Meg mindig jobb a helyzeted, mintha 7 honapos terhesen közölte volna veled, hogy ketsegei vannak a csaladalapitassal kapcsolatban, es o inkabb ezt nem szeretne... De a bizalmam elszallt volna nekem is.
2012. okt. 28. 17:18
 25/29 anonim ***** válasza:
64%
Pont az jutott eszembe, ami a 24-es válaszolónak. Mi lesz akkor, ha babát szeretnétek és nem sokkal a születése előtt meggondolja magát a párod, vagy berezel és sírva-ríva odébbáll? Vagy ha bármilyen komoly gond van, ami tényleg próbatétel a kapcsolatotoknak?
2012. okt. 28. 17:21
 26/29 anonim ***** válasza:
88%

Elég hasonlót csináltam a saját esküvőm előtt. Magamról annyit, hogy elég férfias természettel megáldott nő vagyok.

Előtte nagyjából két héttel egyszerűen bepánikoltam. Jesszus, ez végleges, mi van, ha 10 év múlva kiderül, hogy mégse ilyen lovat akartam?

Jesszus, túl végleges, oda a szabadságom...úristen.

Csupa megalapozatlan baromság öntött el. A férjem annyit látott, hogy magamba fordultam. Majd az esküvő előtt egy héttel én is kibuktam, hogy ez inkább ne, nem készültem fel rá, elsakkoztam magam.

A férjem leültetett, mondta, hogy akkor most beszéljem ki magamból, mert eddig csak össze-vissza makogtam. Szépen sorban elmondtam minden - logikátlan - dolgot, ami épp eszembe jutott, hogy hányféleképpen bukhatunk bele ebbe. Végighallgatott, megölelt, mondta, hogy nyugi, ha nem akarod, akkor nem lesz - de ha mégis, akkor még mindig el tudunk bármikor válni, ha nem tetszik a házasság.

Ezzel sikerült annyira megnyugtatnia, hogy másnap reggel mintha mi sem történt volna, megint jókedvű voltam.

5 éve vagyunk házasok, egyszer sem bántam meg azóta. Ha akkor nem ül le velem és nem mutat megértést, türelmet, szinte biztos, hogy szétmegyük. Én nagy valószínűséggel egy hónapon belül a fejemet vertem volna a falba, hogy mekkora ökör voltam - majd hülyét csinálva magamból könyörögtem volna, hogy jöjjön vissza hozzám.

Ettől a megalázó szitutól mentett meg azzal, hogy két órán át türelmes volt és elfogadta, hogy épp hülye vagyok. A házasságunkhoz ez is ad egy komoly alappillért, mert tudom, hogy akkor is számíthatok rá, ha éppen olyan hülye vagyok, hogy én is tarkónvágnám magam. Cserébe én is elnézem neki, ha neki van rossz napja/időszaka (ilyen is volt).

2012. okt. 28. 17:52
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Az biztos, hogy nem szép, amit csinált. De ennek ellenére, én úgy gondolom, hogy érdemes lenne megkérdezni az okait. 6 év után megérdemel egy olyan kérdést, hogy miért (ha már ő valamiért magától nem mondja) és addig beszéltesd míg kibújik a szög a zsákból, ne hagyd lerázni magad. Ő is sír, te is, külön-külön ez így nem lesz jó. Vagytok annyira felnőttek, hogy megpróbáljátok megoldani a problémákat, de előtte tudni kell, hogy mik azok. Valószínűleg benned is hullámoznak az érzelmek, haragszol rá, becsapva érzed magad, de szereted, értetlen vagy , bepánikoltál, nem tudod merre hogyan tovább stb. Elképzelhető, hogy az esküvő szervezés közben benned is felmerültek egészséges kételyek? Mert szerintem ez egészséges, ebből látszik, hogy komolyan gondolja véglegesnek éri. Lehet, rajta is most egy hullámvölgy alja uralkodott el, és túl őszinte ahhoz, hogy magába tartsa. Kérdezd meg, tőle, hogy "tőled" ijedt meg vagy a házasságtól. Beszélgess vele, sokat és ha utána úgy látod, hogy fájó megingás volt bocsáss meg neki, de akkor is várjatok még egy-két évet az esküvővel, szerintem. Ha most hozzá mennél mindig erre emlékeznél, hogy ott volt a talán és ha szócska. Ha azt látod, hogy aljasul átvert, akkor meg vágd rá az ajtót, és miután elmentél állj neki siratni a pocsékba ment éveket. Ha nem szánsz rá egy délutánt, hogy megtudd mi volt, ez akkor te sem dolgozol a kapcsolatodért eleget..
2012. okt. 29. 16:00
 28/29 anonim ***** válasza:
15%
A kérdésben leírt három szó szíven ütött. Minden hozzászólást elolvastam. Egyetértek azokkal, akik elitélik vőlegényed arcátlan magatartását. Mégis azt mondom, ne tegyél magaddal semmi rosszat! Ha lehetőséged van rá, menj el valahová és pihend ki ezt a hatalmas stresszt. Próbálj feloldódni, de ne ezen meditálj. A férfit/!/ - ha az egyáltalán az - pedig végleg taszítsd el magadtól. Soha többet ne állj vele szóba egy percre se!
2012. okt. 29. 17:56
 29/29 anonim ***** válasza:
sikerült megbeszélni vele a dolgokat? kiderült valami a problémájáról? Remélem megoldódott minden, akárhogy is döntöttél a végén! Minden jót kivánok!
2012. nov. 18. 13:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!