Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A parom eformatus en katolikus vagyok. Nem szeretnenk ezen valtoztatni. Hogyan oldhato meg ez a valosagban? Mindenkeppen szeretnenk templomi eskuvot! Es videken ( Veszprem megye) mennyibe kerul az egesz templomi ceremonia? Koszi a valaszokat!
Figyelt kérdés
2012. okt. 21. 11:00
11/13 anonim válasza:
Nálunk párom református én katolikus. Katolikus templomban esküdtünk, minden további nélkül össze KELL, hogy adjon egy katolikus pap akár más vallásúval, akár olyannal, aki nem tartozik egyik egyházhoz sem. Ezt mondja az egyházjog. Minket is teljesen simán összeadtak, annyi van, hogy a református fél aláír egy papírt, hogy nem akadályozza a katolikus felet a vallásgyakorlásában és a katolikus fél meg nyilatkozik, hogy a születendő gyerekeket katolikus hitben fogja nevelni. A szertartásban meg annyi a különbség, hogy a református féllel nem ígértetik meg a gyerekek katolikus nevelését és az eskütételnél kihagyhatja a Szűz Máriát és a Szenteket (ahogy érzi). Lehet persze ökumenikus esküvő is, de akkor készüljetek fel, hogy lehet, hogy két helyre kell járni jegyesoktatásra :). Ha az a pap nem akar összeadni, keressetek másikat, mert csak kukacoskodott! Sok boldogságot és vidám készülődést!
12/13 anonim válasza:
Bármelyik templomban összeadnak titeket, nálunk is ugyanez volt a felállás, mi katolikus templomban esküdtünk. A katolikusoknál alá kell írnod előtte egy papírt, meg ha szigorúan veszik, akkor a párodnak kb. háromszor el kell mennie jegyesoktatásra, enni. A reformátusoknál nem tudom, mi a szokás, de lehet, ott még ezt sem kell.
13/13 anonim válasza:
Miért nem tartotok közös ceremóniát:voltam olyan esküvőn, hogy két pap adta őket össze, két felekezetű természetesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!