Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Elváltam. Volt Egyházi esküvőm...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elváltam. Volt Egyházi esküvőm. Ha megint szeretnék templomi esküvőt, mi a teendőm? Vagy nem is lehet már? Katolikus vagyok.

Figyelt kérdés
2012. szept. 17. 17:12
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
89%
Lehet, csak nem katolikus.
2012. szept. 17. 17:13
 2/26 anonim ***** válasza:
26%
Simán lehet csak kicsit többet kér ilyenkor a pap.
2012. szept. 17. 17:15
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Így egyből nem fog menni, de van rá lehetőség. Van egy jogi procedúra, amiben az Egyház kimondja, hogy érvénytelen az előző házasságod, azaz már akkor létre sem jött a feltételek hiánya miatt. De ehhez komoly indok kell (sokkal komolyabb, mint a polgári válópereknél). Szerintem keress egy kánonjogászt, aki segít elindítani a pert, és megmondja, hogy mi a teendő. De készülj fel, hogy hosszú lesz, nagyapámnak is volt ilyen, és összességében úgy 2 évig eltartott.
2012. szept. 17. 17:16
 4/26 anonim ***** válasza:
25%

Megoldható, csak egy kicsit több pénzt kell a perselybe dobni.

Én úgy házasodtam, hogy a papnak megmondtam, hogy ateista vagyok...

2012. szept. 17. 17:20
 5/26 anonim válasza:
18%
Menny Las Vegasba.
2012. szept. 17. 17:25
 6/26 anonim ***** válasza:
96%

Katolikus esküvő sehol nem lehet. Hiába adsz a papnak akármennyit. A házasságot érvényteleníteni nagyon nyomós ok kell, és hosszú idő is.

Kérdezd meg a plébánián, de ott is ezt fogják mondani.

2012. szept. 17. 17:28
 7/26 anonim ***** válasza:
90%

Egyházilag újraházasodni nem lehet. "Amit Isten egybe kötött, ember szét ne válassza".

Bizonyos esetekben az Egyház kimondhatja, hogy a házasság nem is jött létre (pl. nem szabad akaratból házasodott az egyik fél) de ezt bizonyítani hosszadalmas és nehéz.

Polgárilag természetesen újraházasodhatsz.

Pénzért nem választ el a pap! Ha akarná, se tehetné.

2012. szept. 17. 17:32
 8/26 anonim ***** válasza:
100%
Már csak azért sem lehet, hogy szimplán pénzért összead, mert a házasságkötést anyakönyvben vezetik, ahova az előző házasságot már beírták, tehát amíg az ott van, addig a második sosem lesz érvényes...
2012. szept. 17. 17:36
 9/26 A kérdező kommentje:

Kedves 8- as, te meg tanulj meg írni, mielőtt okos válaszokat adsz.

A többi válaszadónak köszönöm a segítséget!

2012. szept. 17. 17:43
 10/26 anonim ***** válasza:
82%

Bocsi a nem teljesen idevágó kérdésemmel,de akkor leszármazásokkal mi a helyzet? Ha a katolikus egyház nem választ szét, de polgárilag ugye elváltál, mással összeházasodtál attól van egy gyereked, aki katolikusként lesz megkeresztelve akkor mi van?

Ezt hogy dokumentálja az egyház?

2012. szept. 17. 17:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!