Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elváltam. Volt Egyházi esküvőm. Ha megint szeretnék templomi esküvőt, mi a teendőm? Vagy nem is lehet már? Katolikus vagyok.
13-as!
Láttam már egyházi anyakönyveket, és a keresztelési anyakönyv egy külön könyv, mint a házassági, nincs túl sok összefüggés a kettő között. A keresztelésibe beleírják a gyerek nevét, a szülők nevét (esetleg vallását) és a keresztszülő nevét. Azt nem írják, hogy milyen házassága van a szülőknek.
A házasságiba a párt írják (+ a vallásuk, születési hely, idő, régebben a foglalkozásuk is), a tanúkat, a szülőket, időpontot, eskető pap nevét.
De javítson ki nyugodtan egy egyházjogász, ha tévedek.:))
És miféle vallás és hit az, ahol alapból hazudsz? Képmutatásra és hazugságra építed a saját vallásodat és hitedet? Hazudsz a papnak, magadnak, a násznépnek, a férjednek, az egész világnak, csak azért, hogy megint álommenyasszonyként, habosbabos araként vonulhass a templomba?
Azért írtam, hogy nem katolikusként, mert a katolikus vallás nem ismeri a válást. Nagyon-nagyon kivételes esetekben engedik csak meg, hosszú procedúra után. És nagyon is számon tartják, hogy ki házasodott már és ki nem az Úr színe előtt.
(Első hsz. voltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!