Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Elváltam. Volt Egyházi esküvőm...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elváltam. Volt Egyházi esküvőm. Ha megint szeretnék templomi esküvőt, mi a teendőm? Vagy nem is lehet már? Katolikus vagyok.

Figyelt kérdés
2012. szept. 17. 17:12
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

13-as!

Láttam már egyházi anyakönyveket, és a keresztelési anyakönyv egy külön könyv, mint a házassági, nincs túl sok összefüggés a kettő között. A keresztelésibe beleírják a gyerek nevét, a szülők nevét (esetleg vallását) és a keresztszülő nevét. Azt nem írják, hogy milyen házassága van a szülőknek.

A házasságiba a párt írják (+ a vallásuk, születési hely, idő, régebben a foglalkozásuk is), a tanúkat, a szülőket, időpontot, eskető pap nevét.

De javítson ki nyugodtan egy egyházjogász, ha tévedek.:))

2012. szept. 17. 17:59
 12/26 anonim ***** válasza:
67%

És miféle vallás és hit az, ahol alapból hazudsz? Képmutatásra és hazugságra építed a saját vallásodat és hitedet? Hazudsz a papnak, magadnak, a násznépnek, a férjednek, az egész világnak, csak azért, hogy megint álommenyasszonyként, habosbabos araként vonulhass a templomba?

Azért írtam, hogy nem katolikusként, mert a katolikus vallás nem ismeri a válást. Nagyon-nagyon kivételes esetekben engedik csak meg, hosszú procedúra után. És nagyon is számon tartják, hogy ki házasodott már és ki nem az Úr színe előtt.

(Első hsz. voltam.)

2012. szept. 17. 18:15
 13/26 anonim ***** válasza:
26%
Nem, azt már nem lehet a templom nem közért, ahol azt vásárold meg amit akarsz...egyszer már voltál, az egyház szerint még házas vagy, ezt el kell fogadnod, ha meg nem hiszel az egészben akkor minek a templom?
2012. szept. 17. 19:02
 14/26 A kérdező kommentje:
Látom kedves utolsó, te még sosem váltál el és nem kezdtél új életet. Nem tudom, hogy hány éves vagy, de inkább tartottad volna meg magadnak a hozzászólásod. Tudom, hogy nem közért, nem is gondoltam egy percig sem hidd el, de azért köszönöm a felvilágosítást, igazán hasznomra voltál.
2012. szept. 17. 19:53
 15/26 anonim ***** válasza:
74%
Ha tiszteled a hagyományokat, meg sem próbálkozol vele..
2012. szept. 17. 20:21
 16/26 anonim válasza:
52%
Menny el Las Vegasba!
2012. szept. 17. 20:37
 17/26 anonim ***** válasza:
86%
Legnagyobb tévhit, hogy jól lefizetem a papot aztán újra házasodok. A házasság a keresztény hitben egy szentség amit egyszer lehet csak felvenni, mint ahogy nem lehet minden évben újrakeresztelkedni sem. Jegyesoktatáson biztos volt róla szó, de aki ez sem tudja az minek akar templomba házasodni.
2012. szept. 17. 21:11
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
a katolikus egyház és vallás tényleg nem engedi, mert szentség a házasság. válás durva tortúra árán lehetséges, ha lehetséges. a ref. és evangélikus vallásban a templomi esküvő nem szentség, hanem áldáskérés a polgári esküvőre, így ezekben a vallásokban újra lehet házadoni.
2012. szept. 17. 22:41
 19/26 anonim ***** válasza:

Válás nincs, de a házasság érvénytelenítése még lehetséges. Ajánlom ezt és egy jó papot:

[link]

2012. szept. 18. 12:44
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Egy kérdés: Miért akarsz másodszorra is templomi esküvőt?
2012. szept. 19. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!