Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elváltam. Volt Egyházi esküvőm. Ha megint szeretnék templomi esküvőt, mi a teendőm? Vagy nem is lehet már? Katolikus vagyok.
Szia!
Válás után megkérdeztem egy papot, ő azt mondta, hogy egyházi házasságot csak a pápa érvényyteleníthet. Én református vagyok, a feleségem katolikus volt, az esküvő katolikus templomban volt. Egy olyan kiskaput mondott a pap, hogy ilyenkor református templomban lehet tartani egy esküvő helyettesítő szentmisét, ami nem esküvő, de mindenki tudja miért van.
A Katolikus Egyház valóban nagyon szigorú. Én katolikusként (nem volt egyházi esküvőm) szeretnék a férjemmel egyházi szertartást, A férjem református, előző feleségével, aki szintén református nem volt templomi szertartás, de mégsem házasodhatunk össze katolikus szertartás szerint, míg az ő (nem egyházi) házasságát nem érvényteleníti az egyházi Bíróság.
Kedves Kérdező,a te esetedben az Érseki Hivatalhoz kell fordulni, és egy komoly bírósági procedúra után, ahova tanukat is kell hívni, esetleg érvénytelenítik a házasságodat. Minimum 1 év. Célszerő a plébániához fordulni.
Köszönöm a sok hasznos választ!
Jobban utána érdeklődtem és azt hiszem, hogy nem szeretnék egyházilag elválni. Költségesebb mint egy normál válás (bár ez meglepett!), és rájöttem, hogy teljesen felesleges. Nem azon fog múlni a boldogságom, hogy volt e egyházi esküvőm, vagy sem.
Köszönöm még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!