Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Templomi esküvőt szeretnénk, párom római katolikus, én
nem vagyok megkeresztelkedve. Meg kell keresztelkedjek vagy
így is lehet templomi szertartás?
1/13 anonim válasza:
Ha csak a felhajtás és a szépség miatt szeretnétek templomi esküvőt,akkor ne csináljatok.És igen meg kell+ jegyesoktatáson is részt kell venni.
2012. aug. 2. 10:59
2/13 A kérdező kommentje:
Szó sincs felhajtásról. Én nem vallásos környezetben nevelkedtem, de attól még hiszek Istenben. Más az amikor Isten színe előtt mondjuk ki az igent, ezért szeretnénk, a mi döntésünk.:-)
3/13 anonim válasza:
Keressétek meg a legközelebbi plébániát és beszéljetek a plébánossal.Ő részletes felvilágosítást ad majd. ;)
És ha lesznek gyerkőcök őket már katolikus módon neveljétek. (de ez asszem benne is van a házasságba).
2012. aug. 2. 11:11
Elvileg nem kell. Ha a leendő férj meg van keresztelve, akkor a templomi házasságággal a saját szentségébe fogadja a feleségét...vagy valami ilyesmi. (Ezt egyházi törvénybe is hozták.) Nekem sem kellett megkeresztelkednem, de alá kellett írnom egy nyilatkozatot, hogy attól még, hogy én felekezeten kívüli vagyok, leendő gyermekeinket a katolikus egyház tanai szerint nevelem, illetve a férjemet sem térítem le a helyes útról:) Viszont ez lehet pap függő, van, aki nem vállalja el, hogy összead titeket, ha nem vagytok mind a ketten megkeresztelve. (Habár, mint írtam, egyházi törvény szerint el kellene vállalnia mindenkinek.)
2012. aug. 2. 11:16
5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ez sokat segített.:-)
ha annyira hiszel istenben, akkor talán illene megkeresztelkedni, nem pedig hülye kérdéseket feltenni.
2012. aug. 2. 12:31
az, hogy hisz Istenben, nem jelenti azt, hogy abban hisz, amit a keresztények a templomban mondanak. Már pedig a megKERESZTELKEDÉS azt jelenti, hogy azt hiszi, amit a KERESZTÉNY templomban mondanak.
Én is így tudom, hogy nem kell, a párod "jogosult" a szentségre, így megkapod Te is!
2012. aug. 2. 12:41
én sem értem, hogy ha egyszer hiszel, akkor miért nem akaródzik neked megkeresztelkedni. hidd el nem fáj :D
mellesleg a megkeresztelkedés nem azt jelenti amit az egyik hozzászóló válaszolt, kialakulásával, valódi jelentésével nem untatnék senkit (google, biblia)
2012. aug. 2. 12:52
9/13 A kérdező kommentje:
Látom megjelentek a kötözködők. Aki értelmeset válaszolt, annak köszönöm, aki meg kötözködni jött ide, az máshol unatkozzon...:-)
Nem kell téged megkeresztelni, mert jogilag elég annyi, ha a jegyespár egyik tagja van csak megkeresztelve. Viszont majd alá kell írnod egy papírt, hogy a férjed/feleséget fogadalmat tesz arra, hogy a gyerekeket katolikus módon neveli, és neked erről tudomásod van.
2012. aug. 2. 15:21
Kapcsolódó kérdések: