Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit kell tenni ahhoz hogy egy házasság tényleg örökké tartson és boldog legyen?
De édes vagy!! :)
Őszintén, önzetlenül szeresd Őt! Valószínű meghozza gyümölcsét!
Véleményem szerint a házasságban nem elviselni kell a másikat, hanem szeretni. Jogosan merül fel a kérdés: hogy lehet egy érzelmet dokumentálni? Honnan tudjam, hogy szeretni fogom-e 10 év múlva is? Lehet, hogy megváltozik? Honnan tudjam, milyen leszek 40 évesen? 80 évesen? Honnan tudjam, hogy kitartok-e mellette akkor is? Nem tudhatod. A hozzáállás az, ami számít. Azt, hogy szeretni fogod-e, nem lehet megjósolni. De azt eldöntheted, hogy mindent megteszel-e annak érdekében, hogy őt boldoggá tedd. Ha ezért mindennap teszel is, akkor nem lesz gond.
Marie Clarence
Plussz egy régi bölcsesség: Ami nem működik megjavítjuk, nem pedig kidobjuk!
Minden jót!
24N
Olyanhoz kell hozzámenni, akivel közösek a céljaitok és az ehhez vezető úton együtt akartok menni, akivel egymást segítő társak vagytok.
Lehet mondani, hogy a nő figyeljen a partnerére, hetente lejtsen csábtáncot és véletlenül se hízzon el, stb, de azt látom magam körül, hogy ahol a két fél más irányba menne, annak a kapcsolatnak befellegzett.
A házasságban sok kompromisszumot kell kötni, de ha az egyik 8 gyerekkel akar egy jurtában élni és reggelente kakasszóra kelni, a másik pedig gyereket nem akar és hetente operaelőadásra menne, az a kapcsolat nem hosszú életű.
Szóval lehet a nagy lángoló szerelemről írni, de ha a két fél nem ugyanazt az életet képzeli magának mint a másik, akkor nem fognak sokáig együtt maradni... Vagy ha igen, az nem boldog kapcsolat, mert az egyiknek fel kell áldoznia magát.
vagy próbáld meg hogy a választottad vak,süket és néma is legyen hátha akkor sikerül.
az örökké tartó állandó boldogság a házasság intézményében nem létezik.
Tetszik a kérdésed.
A 00,01-es válaszban sok igazság van.
Fontos, hogy senki sem tökéletes, olyan emberrel érdemes összeházasodni akinek a jó tulajdonságai nagyon fontosak neked a rosszak meg nem annyira zavarnak.
Nem tudom, mi lesz örökké, mi 10 éve vagyunk együtt a férjemmel és volt már rosszabb időszakunk is, de többnyire nagyon boldog a kapcsolatunk.
Azt hiszem olyan embert kell választani, akinek szíves főzöl minden reggel kávét egész hátralévő életedben és tudod, hogy nem cserélnéd el Bratt Pitt-re sem.
Ez így elég filozófikusan hangzik de a kérdés is az.
Szerintem erre a kérdésre maximum 60-80-100 éves nénik és bácsik tudnának válaszolni, de ők nem igen neteznek. :)
Én is nagy szakértő voltam, tudtam, hogy mit kell csinálni, és a házasságom mégis befuccsolt. Azok a nagy igazságok, amiket ide is leírtak, mind igazak, de! Ezek egy jó kapcsolatban működnek, és mennek könnyen. Amikor két ember elsodródik kicsit egymástól, akkor nagyon nehéz őszintén beszélni, valahogy újra lesznek tabuk. Kicsit olyan lesz a kapcsolat, mint az elején, persze érzelmek nélkül. Nem is tudom megfogalmazni, de nehéz helyzet.
Nehéz helyrehozni, kicsit túl kell látni saját magadon, a másikon, a kapcsolaton, és mindkét félnek akarni kell.
Őszintén nem tudom, hogy lehet ezt helyrehozni, de talán a kulcs, hogy kb. azonos elképzelésetek legyen az életről. Ha mindkét félnek a család a legfontosabb, ha a mindennapokban ugyanazt várják egymástól és az élettől, akkor ők jól is kezelnek egy rosszabb időszakot. Legalábbis biztosan meg akarják majd próbálni.
Tehát összegezve: nagyon hasonló nézetek és elvárások, őszintéség, becsület, tisztelet, szeretet, és ész, ha jönnek a gondok (mert azok bizony mindig jönnek az életben).
Én igyekszem így tenni a második kapcsolatomban, mindenképpen hasznunkra válik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!