Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A házassággal birtokoddá válik a partner?
:-)
Csak mert beleolvastam pár olyan kommentbe, hogy "az enyém", stb., és az az érzésem, egyesek azt hiszik, a társuk a háztartásuk része lett, és ha jön egy harmadik személy a képbe, az legalábbis ellopta a javakat, nem pedig 2 másik felnőtt ember (rossz) döntése a félrelépés.
Igen, sokan így gondolják. Ezért annyi a válás. A megcsaláshoz 3 ember kell, nem kettő. Ketten vannak a párkapcsolatban, aminek romlásáért mindketten egyenlő arányban felelősek. Attól, hogy az egyik úgy érzi, "ő tiszta és mindent megtett", ez távolról sem igaz. Hazudott, magának és a másiknak is. És persze a harmadik, aki erkölcsi mérték nélkül belemegy a kapcsolatba, tudván, hogy a partner még egy le nem zárt kapcsolatban él. Ez a mai valóság. Szerensések, akiknek sikerül megtalálniuk magukat, és utána azt, aki szintén szánt időt arra, hogy valóban felnőjön. Akkor viszont a birtoklás kérdése nem merül fel, mert két önálló ember közös döntése a kapcsolat.
Nekem ez nagyon sokat adott, a stílus lehet szimpatikus vagy unszimpatikus, de amiket mond, azok tények.
Te az enyém én a Tiéd. A szívem az övé, és fordítva. Egyek lettünk, annyira birtokoljuk egymást, mint saját magunkat, nem jobban.
Valljuk be őszintén, magunkat sem birtokoljuk, jön a halál, és heló.
De azért a házasság egységét is lehet birtoklásnak nevezni, mert pl. jogom van szeretve lenni :)
van a borzasztóan szánalmas, idióta mondás, valahogy így hangzik: nem vagyok féltékeny, csak nem szeretem, ha hozzányúlnak, ahhoz, ami az enyém.
az idióta proli pitsák szövege ez, akik azt hiszik, hogy azért mert valami kis ficsúr kefélgeti őket, már rögtön birtokolják is.
egy érett kapcsolatban szabadságot adnak egymásnak a felek, és nem akarják birtokolni a másikat. pont ettől lesz tartós. mert egyik fél sem érzi magát kelepcében.
sosem akartam birtokolni a páromat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!