Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Visszajött az esküvőre szánt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Visszajött az esküvőre szánt pénzetek?

Figyelt kérdés

A kérdésem igen egyszerű. Ajándékokból, menyasszonytáncból visszajött az a pénz, amit az esküvőre és lagzira költöttetek?

Több dolog miatt is érdekelne. A szüleink hatalmas áldozatokat hozva átvállalták a "nagy napunk" minden költségét. Hallani sem akarnak arról, hogy később visszaadjuk nekik, ezért szeretnénk valahogy meghálálni a nagylelkűségüket majd. Évek óta nem voltak se az én szüleim, se a párom szülei egy olyan igazinak mondható nyaraláson, ezért arra gondoltunk befizetjük őket, valami nem hétköznapi, a családunkban luxusnak számító útra, ahol pihenhetnek, kettesben lehetnek, gyönyörködhetnek stb. :)

Szeretnénk az esküvőből befolyt összeg egy részét erre fordítani mindenképpen, azonban hazudnék ha azt mondanám, hogy nem jönne jól nekünk is a pénz. El van döntve, a szülők az elsők, csupán érdekelne, hogy ki hogy jött ki anyagilag egy-egy esküvőből! :)

2012. szept. 4. 14:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk a fele sem jött vissza, pedig nem költöttünk sokat, csak nem bankigazgatók az ismerősök. :-) De persze nem is azért tartottuk.
2012. szept. 4. 16:40
 12/19 anonim ***** válasza:
Ismerősnek 500 volt az esküvő. 100-an voltunk. másfél millió jött nekik össze :-)
2012. szept. 4. 17:22
 13/19 anonim ***** válasza:

95 fős lakodalomunk volt, mindennel együtt 950 ezer forintba került, és közel 2 milliót kaptunk plusz ajándékok.

Azért én meggondolnám a helyetekben ezt az utazás dolgot, és minden pénzeteket nem ölnem ebbe bele. Gyönyörű gondolat, de bármikor történhet bármi, és a tartalékra szükség van. Mérlegeljetek! Nem is biztos, hogy jól éreznék a szülők magukat, miközben tudják, hogy minden pénzetek erre ment el.

2012. szept. 4. 21:16
 14/19 A kérdező kommentje:

Mint említettem, egy részét szeretném erre költeni, nem az egészet. Azt hiszem azt is említettem, hogy annak köszönhetően, hogy az esküvő minden költségét átvállalták a szüleink, így a megtakarított pénzünk is ott van, lakás, autó már van, tehát abszolút belefér a keretbe.

Én tudom, hogy az én szüleim milyen nyaralásokat szeretnek, párom tudja, hogy az ő szülei milyet szeretnek. Ebből kifolyólag valószínű a nyaralás fajtája sem ugyanolyan lesz, mert nem ugyanúgy szeretik tölteni a pihenésüket. Attól nem félek, hogy ne éreznék jól magukat és nem is egy kubai nyaralásra gondoltam, amire a fél vagyonunk rámenne.

Lehet sokak számára hihetetlennek tűnik, de a mi és a párom családjában is "luxusnak" számít pl egy egyszerű bolgár vagy török tengerparti hét is. Nekem gyerekként megadatott, hogy saját pénzből vagy szülői hátszéllel sok országban járhattam, de a szüleimnek nem, pedig ha eljutottak valahova, azt úgy élvezték mint a kisgyerekek, mindennap e-maileztek az élményeikről, teljesen be voltak zsongva, pedig a legtöbb üzleti jellegű út volt. Szerintem ez a nyaralás ötlet teljesen betalálna, egyszerűen TUDOM, hogy örülnének neki! :)

Nincs még kiforrott ötlet, hogy hova és mikor, megvárjuk az esküvőt, hogy mennyi pénz jön össze, megbeszéljük a párommal mennyit tudunk az utazásukra félretenni és foglalunk. Addig pedig puhatolózunk, hogy milyen úticélnak is örülnének leginkább.

Köszönöm szépen a válaszokat! :)

2012. szept. 4. 22:19
 15/19 anonim ***** válasza:

Tesómék esküvőjén kb. annyi jött vissza, mint amennyibe került, kicsivel több, a sajátunkról pedig jövőre nyilatkozhatok. Viszont igen, nagyban számít, kiket hívsz, kinek milyen az anyagi állapota (tudom, hogy nem ezért hívod őket, de ha pl. a Te családod gazdagabb réteg, Te valószínű jól jössz ki vagy legalábbis 0-ra, ha az én családom szegényesebb, akkor én 0-ra sem, ezt nem hinném, hogy ki lehet számítani)

Továbbá az ötlet a szüleitek nyaraltatásáról egyszerűen szuper. Mi is hasonlóban gondolkodunk, annyi különbséggel, hogy az én szüleimnek üzleti útból sem jutott ki (Édesanyám óvónő, Apukám Építőiparban dolgozik). Szóval én maximálisan támogatom az ötleted, és biztos vagyok benne, hogy örülni fognak a szüleitek, és majd el fog hangzani, hogy de nem kellett volna, meg hogy ők nem azért adták a pénzt, de a szívük mélyén olyan boldogok lesznek, ebben biztos lehetsz! Sok sikert és nagyon sok boldogságot Nektek!

2012. szept. 5. 09:14
 16/19 anonim ***** válasza:
kb 2 hete volt, 650.000-be került, 520.000 jött vissza.
2012. szept. 6. 22:05
 17/19 anonim ***** válasza:

Ha nem számítjuk, hogy anyukám és apukám mennyit segített az esküvő előtt pénzügyileg, akkor nem. 1.1 millió volt mindennel együtt és 620e jött vissza...

Pedig egyébként senkitől nem kaptunk ajándékot, csak pénzt.

2012. szept. 8. 08:29
 18/19 anonim ***** válasza:
Ja, és a maradék pénzünkből meghívtuk anyukámat egy rövidke nyaralásra. Másra nem is maradt.
2012. szept. 8. 08:30
 19/19 anonim válasza:
ez nagy részben attól függ h a szüleitek mennyit adtak másoknak. ha kevéskét akkor valószínű ti sem fogtok többet kapni...
2012. szept. 9. 22:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!