Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti megsértődnétek, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti megsértődnétek, ha a legjobb barátnőtök nem hívna meg az esküvőjére?

Figyelt kérdés

Egyelőre még nem most, de 1-2 éven belül tervezzük a párommal, hogy összeházasodunk. Régebben volt egy négyes, legjobb barátnők voltunk - azóta kicsit szétszéledtünk város lakhely szempontjából, de azért szoktunk találkozni. Régebben többször is beszéltük, hogy de jó, majd ott leszünk egymás esküvőjén, ők lesznek a koszorúslányok, stbstb.

Csakhogy mi kis esküvőt tervezünk, családdal, ugyanis rájöttünk, hogy ha elkezdenénk meghívogatni a barátokat, akkor sokan megsértődnének, hogy 'ha őt meghívták akkor engem miért nem?', meg anyagi megfontolásból is legyen inkább kicsi az esküvő.

voltatok már ilyen helyzetben? lett belőle sértődés? Na meg az a másik, hogy ha ők barátos esküvőt terveznek majd, akkor nem lesz úgy furcsa odamenni, hogy ők nem voltak az enyémen? vagy mégis meghívjuk őket? nem tudom...

2012. szept. 3. 19:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

En tobb szaz km-re elek a legjobb baratnomtol, mas idozonaban is.

Nekunk iden volt az eskuvonk, es mint minden rokon, rengeteg baratunk is Magyarorszagrol jott.

Mi fizettuk a repulojegyet, a szalast. Nem keves penz volt, de mar mindent idovel lefoglaltunk, így tudtunk nem kicsit sporolni rajta.

En el se tudtam volna kepzelni az eskuvomet a legjobb baratnom nelkul. O a "valami regi" fogalom :]]

Olyan regota mellettem van, hogy a 100 eves bolcsis kepen is egyutt viritunk :))

Kozepiskolabol is volt 1-2 jo baratnom. Oket nem hivtam meg, mert mar erettsegi ota nem tartjuk a kapcsolatot. Evente 2× irunk egymasnak es kesz (szulinap, nevnap).

Egyebkent, ha szuk csaladi eskuvot akartok, akkor is erdemes atgondolni, hogy a legjobb baratno, aki vegig melletted alt mindenben ott legyen vagy ne..

Az en baratnom a lanyom keresztanyja is es a lanyom 2. neve is az ove. Szoval, nalunk ilyen szoros a kapcsolat :))

2012. szept. 3. 21:13
 12/19 anonim ***** válasza:

Vagy egy külön bulit csapjatok a baráti körnek, amit ajánlottak is, vagy ha a legjobb barátnő 1 főre terjed ki, akkor szerintem ő beleférne a létszámba.

Ez tényleg azon is múlik, hogy mennyire szoros a kapcsolat köztetek, mennyire vagytok egymás mellett a bajban is. Ilyen barát nem hiszem, hogy sok van. Én eszerint gondolkoznék.

Fordított esetben nem sértődnék meg, főleg ha szólna, hogy miért nem hív meg. Meg lehet beszélni mindent, főleg ha tényleg jó barátja az embernek, akkor meg is érti.

2012. szept. 3. 21:21
 13/19 anonim ***** válasza:

Én nem sértődnék meg, ha megmondanák nekem rendesen, hogy csak családi esküvőt szeretnének. Ez teljesen érthető és megérthető kívánság és igény.

De hát embere válogatja.

2012. szept. 3. 21:35
 14/19 anonim ***** válasza:
Ha mindenki meg van hívva, de én nem, az rosszul esne. Ha senki, akkor engem nem zavarna, hisz úgymond nem ellenem szól.
2012. szept. 3. 22:01
 15/19 anonim ***** válasza:
37%

Egyetértek valakivel, hogy ha nem akarod, hogy ott legyen, nem a legjobb barátnőd. Nekem egy, mondjuk max. két legjobb barátnőm van, akik nélkül nem mennék férjez, de inkább csak egy. De nélküle nem állnék oltárhoz. Ő kicsit a testvérem, kicsit az anyám, kicsit a másik felem. Ő valóban örvend, ha boldog vagyok, szomorú, ha én is. A párja a párom legjobb barátja, nélkülük mi két fedőt se ütünk össze.

Ezen kívül vannak haverjaink, ismerőseink, esetükben gondolkodnánk már, hogy kit hívjunk, kit nem. De a legjobb barát felnőtt korban, már-már családtag. Legalábbis szerintünk.

22-L

2012. szept. 3. 22:19
 16/19 anonim ***** válasza:

Ha szűkös a költségvetés miért nem hívod meg a barátokat a szertartásra meg a fotózásra és aztán a kajára nem. (Gondolom szűk családnak nem lesz lakodalom tartva)

Mi is kicsi esküvőt tervezünk, vagy szertartáson barátokkal vacsora családdal, vagy (kiderül, ha sikerül munkát találnom) vacsi mindenkivel(kb. 25-30fő).

A legjobb barátnőm, akivel 10 éve vagyunk barátok nem a barát kategóriában lesz ott...Ő lesz a tanún és alaptény, hogy ott lesz, mint családtag!

24N

2012. szept. 4. 06:39
 17/19 anonim ***** válasza:

Ha a kérdés felmerül, akkor ezek már nem legjobb barátok. Nekem eszembe sem jutna nem meghívni, minden jelentős eseményen jelen voltunk egymás életében, a hétköznapokon, a bajban, a boldogságban, bár nekem sem egy van, hanem kettő,a legjobból! Továbbá nem értem ezt a baráti lakodalmat meg családosat. Nekem a legjobb barátaim a családtagjaim, ergo közelebb áll hozzám, mint mondjuk valamelyik rokon szüleim unokatestvérei, vagy stb...

Meg aztán, ha tartok utána barátoknak külön, az külön szervezést igényel, ugyanúgy kaja-pia kell, amit nyilván mi állunk, akkor miért is nem jó egyben, ha ott vannak?!?!

Félre értés ne essék, tág a baráti körünk, a legjobbakról beszélek!

2012. szept. 4. 09:16
 18/19 anonim ***** válasza:

Ha elmondod, hogy azért nem hívod meg őket, mert minél kisebb, kizárólag a szűk család jelenlétével, esküvőt tervezel, akkor biztos meg fogják érteni. Ellenben, ha férjhez mész, úgy hogy nekik nem is szólsz, vagy utalást se teszel a meghívásra, se arra, hogy miért nem hívod el őket, akkor tuti megsértődnének és jogosan!

A másik, hogy mennyire régi barátnők? Mert bizony 8-10 éves barátság esetén, még akkor is, ha más városban éltek már, és kicsi esküvőt szeretnétek, a barátnőket meg kéne hívni... Még mindig ott lesz a lehetőség, hogy esetleg nem jönnek el, mert nem tudnak odautazni stb, de legalább meghívnád őket. Mégis csak a nagy napod, azokkal akarja ezt az ember megosztani, akiket szeret, a barátnők pedig oda tartoznak. Nem kell, hogy nagy esküvő legyen, de + négy ember már igazán nem számít. Legfeljebb a barátnőidet már nem hívod meg a lakodalomba, mondván, hogy anyagi okok miatt csak a családdal ünnepelnétek, de a szertartáson igazán ott lehetnének, az nem kerül semmi pénzbe. Koszorúslány témát tekintve is megmondod, hogy bizony olcsó, kicsi esküvőt akarsz, emiatt nem lesz koszorúslány és kész. Biztos megértik. Nem úgy alakul mindenki elképzelése az életéről,ahogy gyerekként tervezi, ebbe az esküvő is beletartozik!

2012. szept. 4. 11:34
 19/19 A kérdező kommentje:
lehet, hogy igazatok van, és annyira nem is szoros a kapcsolat köztünk, de olyan barátom meg nincs is, akivel ennyire össze lennénk nőve, a legjobb barátaim anyukám, a nővérem és a szerelmem. Régebben tényleg jobb barátnők voltunk, tény, hogy kicsit szétválasztott minket az idő. A párom hasonló helyzetben van, neki is vannak olyan személyek az életében, akikkel nagyon szoros barátságban volt, de egyre kevesebbet beszélnek.. Be kell látnom, hogy az igazán legjobb barátaim mind családtagok. Akkor így már kicsit másképp látom a helyzetet. Egyébként nem lesz lagzi, csak egy ebéd vagy egy vacsora. Aztán megünnepeljük a baráti körrel is. :) köszi a válaszaitokat
2012. szept. 5. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!