Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehetne elérni, hogy 1-1 településen betiltsák a tűzijátékozást, vagy legalább szigorítsák? Van vajon olyan helység hazánkban, ahol tilos?
Nem tudom, lehet rossz kategória, de úgy vettem észre, hogy az esküvők és a lakodalmak velejárója ez a rossz szokás.
Rendben, hogy aug.20-án és dec.31-én van, az még elmegy, hisz lehet rá számítani.
De hogy újabban hetente váratlanul mindig beledurrogtatnak más életébe vacak lakodalmak miatt, az egy kissé túlzás.
Valakinek ötlete, vagy tapasztalata, hogy mit lehetne ez ellen tenni?
Várom a válaszaitokat! Köszi
Be kell jelenteni és akkor legális.
Nem tudom, hogy mit kell ezen hisztizned, próbáld meg elfogadni, hogy vannak még boldog emberek. Azt pedig úgy éli ki mindenki, ahogy akarja. [Illetve ahogy a törvények engedik.]
First world problems...
Vannak emberek, akik félnek a tűzijátéktól. Én is. A bombázásra emlékeztet :(
De azért nem jelentenék fel senkit, és szilveszterkor is próbálom leplezni, hogy a végét várom.
ma 22:59
Hány éves vagy? Hogy a tűzijáték bombázásra emlékeztet? Átéltél bombázásokat?
azoknak akik szerint be kell jelenteni !!!!
Az 1. pirotechnikai osztályba tartozó termékeket a 14. életévüket betöltött személyek, míg a 2. pirotechnikai osztályba tartozó termékeket a 16. életévüket betöltött személyek egész évben engedély nélkül megvásárolhatják és használhatják.
Ha kora este csinálnák nem lenne bajom vele, de amikor éjszaka, mint épp most is az büdösbunkó dolog.
Most épp még nem alszom, de van aki már igen.
Persze tönkreteszi a légkört...
Dolgoztam ebben a szakmában egy ideig, azok a termékek, amiket ilyenkor használnak messze állnak az aug20 féle minőségtől.
A zaj, amit közvetlenül okoznak kb 70-80 db körül mozog és olyan 10-30 méterre lövik.
Magyarul a kutyád, ha ettől összefossa magát akkor talán érdemes elaltatni.
De talán egyszerűbb lenne bevallani h az irigység áll a háttérben:)
19 válasz, erre nem számítottam! Azt hittem már ennyien tudják a megoldást. De már látom, hogy jól éreztem, az esküvő kérdéskategóriát valószínűleg többségében a hangos rendzavarók böngészik, és nem a kulturált módon a családjuk és barátaik körében ünneplők.
Őszintén szólva megdöbbentőek a válaszok. Valaki tényleg attól lesz boldog, hogy tűzijátékot robbantgat? Nekem ez aztán egyáltalán nem fáj. Szánalmas. A többi birka meg utánozza, és azt hiszi, attól ő is boldog lesz? Még szánalmasabb.
Valójában közvetlenül engem nem zavar, elég hangos zajokban is tudok aludni, szóval ettől a szívem biztos nem fog leállni.
Közvetve pedig igenis zavar, mert a kutyám iszonyatosan fél ilyenkor. Az még csak a kisebbik baj, hogy ilyenkor zörgeti az ajtót, és ahogy kinyitjuk rohan be olyan helyiségekbe, ahova nem lenne szabad neki, közben véletlen ledönt minden útjába kerülő tárgyat. Nem baj, megértjük. Fél, megnyugtatjuk, bent alhat, másnapra elfelejti.
De amikor álmából ébredve riasztja fel őt az ijesztő hang, hogy ettől ott epilepsziás rohama lesz, az azért már egyáltalán nem tréfa dolog. Tudjátok ti milyen egy ilyen roham? Az állat egész teste (vagy emberé, hisz ember is lehet epilepsziás, még akár ti is) akaratán kívül görcsbe rándul, rángatózik, habzik a szája, fennakadnak a szemei, nem kap az agya oxigént, stb. Egy ilyen miatt maradandó sérülései is lehetnek. De szerencsés esetben, ha hamar elmúlik, akkor is órákig kell vele foglalkozni utána. Vele kell lenni, hogy megnyugodjon, fel kell takarítani a nyált és vizeletet, de az sem egyszerű, hisz olyankor folyton a nyomodban a kutya, annyira igényli a közelséget, hogy takarítani sem lehet tőle.
Szóval mit mit mondjak?
Ennyire nincsenek belátással másokra, és önzőek az emberek, hogy véletlenül se tudnak lemondani arról a nyamvadt robbantgatásról?
Ha meg már nem képesek lemondani róla, akkor legalább közöljék már a környékükön néhány kilométeres körzetben élőkkel. Csak egy rövid szöveget kéne cetlire fénymásolni, és bedobni minden postaládába. (Hogy bocs, de 2012.szept.2-án 21-22 óra között tűzijátékozunk, kérjük megértését, stb.) És akkor tudom előre, és beviszem a kutyát a lakásba, hogy ne hallja. Már nem lenne probléma. Olyan nehéz ez??
Kutyakenel pedig nem kell, van kerítésünk, nem tud elszökni. Ez a legrosszabb ilyenkor, ha kint odakötik egy ketrecbe a kutyákat, még csak elbújni sem tudnak egy kis zugban valamelyik küszöbön, ha nincs otthon a gazdi.
Tegnap a durrogtatás alatt a városrész összes kutyája vonyított, míg a mienkkel a fenti történt. Ennyit megér ez az egész?
Gondolom ezeknek az embereknek nincs kutyájuk. Különben tudnák mi az, ha más szempontjait/érdekeit/helyzetét is figyelembe kell venni.
Mit is kívánjak nekik?
Mondjuk a boldog tűzijátékos lakodalmuk után szülessen epilepsziás gyerekük, vagy csak szimplán olyan, aki minden kis hangos puffanástól megrémül, és a szüleit zargatja hisztivel. Talán akkor ránevelődnek a gyerekük által, hogy néha nem árt másokra is odafigyelni, vagy csak egyszerűen nem belemászni kéretlenül az életükbe!
Bár ezek a boldog házasok nem biztos, hogy eljutnak a gyerekvállalásig, mert addigra lehetséges, hogy hatszor elválnak. Általában az ilyen külsőségekre és feltűnősködésre hajtó párok szoktak úgy járni, hogy rájönnek, egymásra sem figyeltek oda eléggé...
7#-es! Ne foglalkozz a pontozással! Itt ez a vacak százalékérték egyáltalán nem minősíti a válaszod hasznosságát, téged pedig főleg nem. Nem törődj vele, van aki azon éli ki magát, hogy lepontoz. Hagyd rá!
11#-es! Én és az ismerőseim nem teszünk ilyet. És ha tennék, ami 99%, hogy nem valószínű, akkor pedig jó előre értesítenénk mindenkit, akihez egy ilyen "buli" hangja elérhet. Ez nem indok...
Azért ha valaki akinek van jó ötlete, vagy szervezkedik az ügyben, hogy szigorítsák a tűzijátékozást, az írjon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!