Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit csináljunk, ha az anyós...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljunk, ha az anyós beleszól a vendéglistába, de pénzt nem ad bele az esküvőbe? Hogyan lehet leszerelni a "kedves" családot, hogy ne akarjon mindenbe beleszólni?

Figyelt kérdés
2012. aug. 21. 21:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
18%
Elmondja a véleményét, és ti meg eldöntitek hogy elfogadjátok vagy nem. Miért kell máris ellenségesnek lenni. Azoknak meg gartulálok akik kapásból azt tanácsolják hogy legyen bunkó és küldje el a párja édesanyját, hogy nem kötelező eljönni az esküvőre. Ez mindig megerősít abbéli hitemben, hogy az anyós-meny vitáknak legalább 50%-ban a menyek az okai.
2012. aug. 22. 11:01
 12/20 anonim ***** válasza:
70%

pont igy vagyok vele én is...meghallgatom, aztán döntünk a párunkkal..pedig az én anyósomék se fognak semmit se fizetni a lagziba...bár szerintem maga a beleszólás is elmarad...na mindegy....:) szerintem meg lehet hallgatni, aztán dönteni:)

23L

2012. aug. 22. 11:43
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

OFF: 11-es, 6-os vagyok. Irigyellek ha ilyen jó anyósod van, nálam ezek a mozgalmak így szoktak kinézni: megkérdezi mit terveztem, elmondom neki, ő sipákolni kezd hogy azt nem úgy szokás, majd közli hogy így meg úgy KELL, ne legyek f@sz mert a vendégeknek kell a lagzit szervezni nem a menyasszonynak.

Nos ezért kell bunkónak lenni :)

Egyébként már ott tartunk hogy szervezzenek maguknak lagzit (és persze fizessék csak ők ugyanis előreláthatólag kb. 2000ft nászpénz amire számíthatunk támogatásügyileg tőlük), mi a párommal szépen megyünk a szertartás után nászútra és szakadjon le rólunk mindenki...

2012. aug. 22. 12:13
 14/20 A kérdező kommentje:

Kedves 11-es! Tedd össze a kezed, hogy ilyen jó anyósod van. Nem hiszem, hogy mindig a meny az oka a gondoknak, nem mindig az ő számlájára írható a világ összes gondja, bánata. Nem azt kérdeztem, hogy hogyan és milyen mértékben legyek paraszt, hanem hogyan tudom leszerelni olyan módon, hogy senkinek ne sérüljön a lelkivilága. Tök jó meghallgatni más véleményét egy esküvőszervezéssel kapcsolatban, azonban ki tudod számolni, hogy plusz 20 fő mennyivel dobná meg a költségeket. Ha 1-2 főről lenne szó, akkor legyen, mert nem számít, de olyan távoli rokonokat, barátait és az ő munkatársait kellene meghívni, akiket nem is ismerünk, nem hogy én, de a párom sem. Szerinted mennyire korrekt ebben az esetben az anyós hozzáállása?

Időközben egy barátom javasolta, hogy csapjak egy szimpla bulit egy szórakozóhelyen egy este a vendéglistából kimaradó személyeknek, ami szerintem a legjobb ötlet.

Köszi a pozitív válaszokat, a negatívokat kevésbé.

További szép napot minden kedves válaszolónak.

2012. aug. 23. 09:00
 15/20 anonim ***** válasza:
28%

Kösz a lepontozást!

Ti tudtok olvasni, vagy csak hisztizni?

Hol írtam hogy csak a meny az oka. Azt írtam legalább 50 %-ban.

Kívánom hogy a te fiatok-lányatok párja is küldjön el majd a sunyiba ha bele szeretnétek szólni a dolgaikba.

Az én anyósom jó. Nem azért mert tökélketes, és nem szól bele semmibe, hanem mert megtanultuk tisztelni egymást, és normálisan beszélni egymással. És ha vannak vitáink, emberhez méltóan intézzük el. Szidjátok csak az anyóst, de ez nem fogja megoldani a problémátokat.

Kérdező neked sem mondtam hogy hívj meg +20 embert, csak hogy ezt el lehet mondani normálisan is, nem csak úgy hogy "Kuss! Nem kötelező jönni ha nem tetszik"

Pontozzatok le nyugodtan, az én életem nem lesz ettől szarabb, de a tiétek se lesz jobb.

2012. aug. 23. 09:48
 16/20 anonim ***** válasza:
0%
Az meg egyenesen undorító hogyha nem ad bele pénzt akkor nincs joga beleszólni. ÉS az amit ráköltött a kedves férjetekre? Az hogy felnevelte? Az nem számít? A saját anyátokkal is ilyenek vagytok? Önző libák!
2012. aug. 23. 09:50
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, nem fogok magyarázkodni neked milyen anyósom van, ha a leírtak alapján nem sikerült leszűrnöd.

Lehet hogy én önző liba vagyok hogy nem hagyom hogy anyósom erőszakosan megmondja hogy hogyan szabad és kell egy esküvőt megszervezni,de hogy akkora tahó nem lettem mint te, azt nem a saját anyámnak köszönhetem, és a párom is csoda hogy normális ember lett egy idióta családban.

Nem hiába költöztünk jó messzire mindenkitől és vetettük el a lagzi ötletét.

2012. aug. 23. 17:27
 18/20 anonim ***** válasza:
Hát én ebben a tahó dologban nem vagyok annyira biztos, de ezennel törlöm is ezt a kérdést, mert a bunkóság úgysem ismer határokat.
2012. aug. 23. 17:38
 19/20 A kérdező kommentje:

Komolyan nem értem. Hogy nem fogják fel egyesek a kérdést és a kommentet. Még egyszer leírnám, hogy nem a tahóság mértékére voltam kíváncsi, hanem hogyan lehet udvariasan elmondani, hogy köszönjük kedves mama a javaslatot, de nem kérünk belőle. Ha mindenben engednénk anyósnak, apósnak, saját szülőknek az életünk kérdéseit illetően, akkor nem ők élnének helyettünk? Senki nem vágyik arra, hogy minden egyes lépését megkérdőjelezze valaki és megmondja, hogy mi a megfelelő. Legyen itt szó esküvőszervezésről, gyereknevelésről, vagy akár egy szimpla babfőzelékről.

Ha valakinek sérti a kérdés, vagy valaki válasza az önbecsülését, annak nem kell sem elolvasnia, sem válaszolgatnia rá.

További szép napot kívánok mindenkinek.

2012. aug. 24. 09:08
 20/20 anonim ***** válasza:

Nálunk az a "divat" hogyha az én szüleim tesznek vagy mondanak olyat amit nem kellene vagy bármi van akkor én mondom meg anyukámnak hogy na ez nem így van, nem így lesz, majd én tudom stb...

Ha a férjeméknél van ilyen akkor ő mondja meg a konkrétat. Ez így jó mindenkinek, nekem is könnyebb anyukámnak vagy apukámnak megmondani mint az anyósnak. Én megmondom a férjem bólogat és helyesel. Ez van fordítva is.

A párod mondja meg az anyjának hogy anya, ezek én nem is ismerem, oké hogy szeretnéd meghívni őket de nekünk nem fér bele. Álld a számlájukat vagy ne hívjuk őket.Te meg helyeselsz nagyokat és meg van oldva. A szülő-gyerek mindig kibékül de az anyós-menynél ott marad a szálka.

2012. aug. 24. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!