Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Név választási macera? Plusz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Név választási macera? Plusz anyós baj?

Figyelt kérdés

A saját nevem egy szépen csengő híres név.A páromé meg egy német nehezen kiejthető.Szeretném megtartani a sajátomat,de már nagy balhék vannak belőle anyósomékkal mert ez sértő és illetlen ilyet tennem.Hozzá teszem anyósomékkal volt egy veszekedésünk az esküvő miatt,és pont 2 hónappal az esküvő előtt mutatták ki hogy mennyi bajuk van velem.Azóta bármit is teszek semmi nem felel meg.Gondolhatjátok milyen rossz így esküvőt szervezni hogy most derülnek ki a dolgok.

Mi fizetjük az esküvőt.

Ti mit tennétek a névvel és anyóssal?

2012. ápr. 14. 14:40
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
94%

Ha meg akarnám tartani a nevem, senki és semmi nem tudott volna befolyásolni.

Anyós kirohanásaival pedig ne foglalkozz!

2012. ápr. 14. 14:46
 2/23 anonim ***** válasza:
95%

nem foglalkoznék vele.

én sem venném fel a párom nevét mert nekem nem tetszik és nem érdekelne mit mond az anyos aki utál engem és én is őt. :)

2012. ápr. 14. 14:48
 3/23 anonim ***** válasza:
95%
A fiacskája miért nem tapasztja be az anyja a száját? A pártját fogja? Ha velem egyfolytában veszekedne az anyós, elküldeném a francba.
2012. ápr. 14. 14:49
 4/23 anonim ***** válasza:
94%
Megtartanám a sajátomat. Sőt már bánom, hogy nem tartottam meg. Anyós meg beleköt mindenbe, ha bele akar.
2012. ápr. 14. 14:57
 5/23 anonim ***** válasza:
94%

Ehhez anyosnak semmi koze. Beszeld meg a paroddal, hogy meg szeretned tartani a neved. A 21. szazadban elunk!

Anyos meg hadd puffogjon. Attol, hogy az anyosod lesz, meg nem rendelkezhet a te eleteddel es akaratoddal. Es kit erdekel mennyi baja van veled? Nem neki kell veled elne, hanem a parodnak, aki viszont ugy szeret, ahogy vagy.

2012. ápr. 14. 15:04
 6/23 anonim válasza:
90%
Tartsd csak meg a neved. Mondd meg nekik, hogy neked tetszik a neved, és szeretnéd ha megmaradna, attól még semmi sem változik, csak úgy gondolod, fontos hogy tetszen a saját neved, és hogy te ezt megszeretnéd tartani. Ha ezek után sem lesz veled megértő az anyós, akkor elárulom: Tiszta zabos egy problémás asszony, aki nem viseli el ha valami nem úgy van ahogy neki jó, és érthetetlen ergo nem kell vele foglalkozni.
2012. ápr. 14. 15:05
 7/23 anonim ***** válasza:
64%

Azért csak ne az anyós döntsön már arról, hogy te! milyen névvel fogsz ez után élni!

Nem illő nem felvenni a férjed nevét? Az én anyósom akár fegyverrel is kényszeríthetett volna, én akkor sem cseréltem volna le édesapám nevét. xné y z lettem. Részben, ahogy írtam, édesapám iránti tiszteletből hagytam meg a vezetéknevem, részben pedig attól, hogy férjhez mentem, én továbbra is y z maradtam. A házassági kötelék jelzése miatt pedig felvettem a férjem vezetéknevét xné-ként.

Egyébként még ha az anyósodék fizetnék az egész esküvőt, lakodalmat, nászutat, és minden ezekkel kapcsolatos kölcségeket, ebbe még akkor sem lenne joga beleszólni.

Ha az én anyósom meg akarta volna mondani, hogy hogyan viseljem a nevem a házasságkötés után, szerintem annyira abszurd dolognak tartanám, még foglalkozni sem tudnék vele. Pedig én aztán tudok bosszankodni anyósom velünk szembeni húzásain, de ezzel szerintem egy percig sem foglalkoznék, annyira létezhetetlen dolognak tartanám, hogy ő szabja meg a majdani nevemet.

Fúúúú, ezen most nagyon kiakadtam...

2012. ápr. 14. 15:07
 8/23 anonim ***** válasza:
88%
A névválasztás a Te döntésed, nem az anyósé. Főleg hogy mivel úgysem bír, akkor is kitalálna mást, amibe belekössön, ha átneveznéd magad "Kovács Jánosné"-nak.
2012. ápr. 14. 15:08
 9/23 A kérdező kommentje:

A párom is azt mondta hogy tartsam meg a nevem.ő sem szereti a nevét mert mindenhol betűznie kell.

Csak egyszerűen kikészít hogy ha nem vagyok ott páromnak dumál a hátam mögött.Meg a rokonoknak stb...Mit gondolnak majd rólam a felpolírozott rokonok.Mert náluk mindenki tökéletes csak állandóan velem és az elképzeléseimmel van gond.100 fős esküvőről beszélünk,hagyományos,olyan falusi.Szerinte én,őt lefogom járatni.

És annyi a vétkem hogy kikérést szeretnék,nevemet akarom meghagyni.

2012. ápr. 14. 15:14
 10/23 A kérdező kommentje:

A kikérésről annyit hogy feléjük az a szokás hogy a menyasszony kint van fogadja a vendégeket és utána elbújik és kikérik.

Én ilyen esküvőben 1x voltam ez is náluk rokonságban és borzalmas volt.Én mondtam hogy nem leszek kint,nem bohóckodok.Ahogy kikértek köszöntöm a vendégeket stb.

Ezt én nem tehetem meg a rokonokkal pofátlan módon stb..

Innen kezdődött az egész.

2012. ápr. 14. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!