Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit gondoltok, mennyire gáz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok, mennyire gáz az, ha a pár pénzt kért nászajándék helyett, de a szüleim mégis visznek ajándékot?

Figyelt kérdés
2009. júl. 22. 14:51
 1/7 anonim ***** válasza:
80%
Nagyon! Màr ez vàlt szokàssà, hogy pénzt kérnek, föleg ha évekota együtt vannak, s van joformàn mindenük! Ha ajàndékot akartak volna, össze àllitanak egy listàt és lehet vàlogatni, de igy...
2009. júl. 22. 14:54
 2/7 anonim ***** válasza:
93%
Ha adnak pénzt + ajándékot, akkor sztem nem olyan vészes, viszont ha csak ajándék lesz, akkor az nem a legszerencsésebb.
2009. júl. 22. 14:59
 3/7 anonim ***** válasza:
30%
Én annyira pofátlanságnak tartom,hogy egy pár pénzt kér.Mi az,hogy kér?Lakodalmat esküvőt nem érdekből kell tartani azért mert hasznot várunk tőle.Ha valaki úgy gondolja megengedheti magának,hogy tartson,akkor az ne keresni akarjon rajta.Hogy gondolják sokan,hogy ekkora terhet raknak bárkire egy családra?Lehet,hogy az ajándékot olcsóbban be tudják a szüleid szerezni ezért vinnének azt.De talán ha pénzt adnak adjanak 3-5 ezret?Persze azért kérnek pénzt,mert tudják ennyit nem mer senki adni.Aki nem áll jól anyagilag nem biztos,hogy megengedheti magának a költekezést.Ha veszünk egy átlag családot mondjuk 2 gyerekkel,aki elmegy egy lagziba mibe kerül az nekik???Adjanak mondjuk 20 ezret,dobjanak a menyasszonytáncba is legalább 10-et,esetleg ha ruhát kellene venni maguknak gyerekeknek...stb...erre miért nem gondol a pár?Nem várhatják ezt senkitől.Ha anyukádéknak teher a pénz miatt,egyszerűen mondják le a meghívást.Ez sem cikibb mint pénzt kérni.
2009. júl. 22. 16:09
 4/7 anonim ***** válasza:
72%

Kedves utolsó válaszoló.. Látom kicsit kikeltél magadból.. És hosszá kell tennem oltári nagy butaságokat mondtál.. Már ne haragudj..

Először is..

Nem hiszem, hogy a pár mondtaq, hogy már pedig csak úgy jöhettek be a lakodalomba, hogy hozzátok a vastag borítékot.. Hanem a kérdező szülei tették fel a krdést, hogy mit szeretnének.. Nos, mivel már gondolom megvannak a tányérkészletektől elkezdve a vázákon keresztül a törülközőig miden, mégis mit kérhetnének?? Gáztűzhelyt? vagy szekrénysort, mert éppen ki szeretnék cserélni? Kapjál már légyszi a fejedhez, mielőtt ítélkeznél..

Nekünk mindenünk megvolt a lakodalom előtt. Semmire nem volt szükségünk. Amit kaptunnk pénzt, teljesen feljújítottuk bútorilag belőle az egész lakást.. Mert mindek vettek volna vasalót, ha már van egy. Vagy minek vettek volna ágyneműt.. vagy bográcsoló készletet..

Ezen még nem gondolkodtál??

És pénzben se százezrekre kell gondolni!!!

Éred már?

Kedves kérdező, hidd el nem ciki. Mindenki azt visz, amit a párnak szán. És biztos örülni fognak neki, ha az ő stílusukat képviseli, legyen az bármi.. Én is kaptam rengeteg kristály dolgot.. és imádom! :)

2009. júl. 23. 09:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem sem ciki. Bár nekünk is nemsokára lesz, és mivel már együtt lakunk, minden meg van, ezért mondtuk, hogy ha már hoznak vmit, akkor inkább pénzt. De nem kell egyből 20 ezrekre gondolni. Mi pl. megbeszéltük a barátainkkal is (többen elég rosszul állnak), hogy amennyit szán az ajándékra, annyit rakjon a borítékba. Ha ez 3000, akkor annyit. Az a bunkóság, amikor vki megszólja a másikat, hogy ez csak ennyit adott. Mi nem ezt fogjuk nézni, hiszen tisztába vagyunk vele, hogy nem milliomosok a barátaink, de azt ők sem tartották értelmes dolognak, hogy vegyenek vmi olyat, amit nem tudunk használni. De volt olyan barát is, aki már megvette, mert ő kijelentette, hogy barátnak nem ad pénzt. Semmi baj, tudom, hogy olyan vmit vett, aminek nagyon fogunk örülni. Én őt is megértettem. Szóval vihetnek ajándékot a szülők, de ha nagyon nem tudják, mit vegyenek, rakják az árát borítékba. Ha a fiatal pár azt nézi, hogy milyen kevés, az már az ő szegénységük.
2009. júl. 23. 11:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha van valami konkrét ötletük, amit kifejezetten szeretnének nekeik adni, nyugodtan vigyenek ajándékot!

De ha nincs, akkor inkább adjanak boritékot!

Én is sokszor személytelennek érzem a boritékot! Én ezt úgy szoktam megoldani, hogy valmi maradandó, kisebb értékű ajándék, amit elrakhatnak emlékbe + boriték!

2009. júl. 24. 10:26
 7/7 anonim ***** válasza:
Nálunk az a szokás hogy az esküvőn mindenki legalább annyi pénzt ad a párnak amiből kifizeti azt amit elfogyaszt(anak) hogy ezen felül ki/mit kap azon ne válogasson ahogy karácsonyra és születésnapra sem illene kérni ha kap akkor örüljön ha nem akkor ünnepeljenek.
2010. szept. 10. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!