Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy esküvőn mi a dolga a koszorúspárnak? Mit csinál a fiú és mit a lány?
Én egyszer koszorúslány voltam. Annyi dolgom volt,hogy amíg a vőlegény nem találkozott a menyasszonnyal, tehát amíg a srác búcsúztatása volt az otthoni házban, addig én voltam főszerepben a menyasszony helyett. Én fogtam a virágot, a férj mellém ült a kocsiban ( a menyasszonyos kocsiban ), aztán amikor megérkeztünk a lány búcsúztatására a családi házba akkor átadtam a csokrot ( itt találkoztam a másik koszorúslánnyal ) és utána már annyi dolgunk volt h a vőlegény és a menyasszony mellett menjünk, két oldalon.
5éve volt, ennyire emléxem. Koszorúsfiú nálunk nem volt.
Szia!
Alapvetően nincsenek olyan dolgok,amit mindenhol a koszsorúspárnak kellenne csinálnia!
Az első koszsorúslány kíséri a vőlegényt, elvileg a párja a menyasszonyt a templomhoz,ha van vonulás,de ezt is sok helyen már variálják, keverik,máshogy csinálják.
A koszorúslánynak illik figyelnie a menyasszonyra, segíteni neki amiben kell, intézkedni stb.
Eredendő funkciója az volt régen, hogy az ártó szellemek összekeverjék a menyasszonyt és a hasonló,de színes ruhákban lévő koszorúslányokra vetüljön a figyelmük! :)
ma már inkább ez egy megtiszteltés,hogy részt kap az ő nagy napjukban, szép ruhában lesztek és előlvonultok, ültök majd.
Kérdezzétek meg az ifjú párt, hogy miben kell segítenetek nekik, milye szerepet és feladatokat szánnak nektek.
Az én koszsorúslányaimnak volt dolga. Pl a kicsik szirmot szórtak, gyűrűt vittek. A nagyok figyeltek a ruhámra, megfogták a csokrot mikor kellett, ők osztották ki a gyertyákat a gyertyafénykeringőnél, ők adták körbe a vendég könyvet, ők ültették le a vendégeket stb.
nekem is hasonló dolgaim voltak, mikor koszorúslány voltam. A párodnak azért anyira nem lesz sok dolga, inkább csak téged kísér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!