Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
25 ezer Ft egy menyasszonyi csokor?!
Tegnap kissé lehidaltam, amikor a virágos közölte velem, hogy ha szép, kör alakú menyasszonyi csokrot akarok (megjegyzem: mindenféle csicsás körítés, gyöngyök, tollak, kristályok nélkül, csak a virág) hortenziából, rózsából, 1-2 orchideából, akkor 20-25 E Ft-ra számítsak.
Reális ez az ár? Mellesleg kisvárosban élünk Kelet-Mo-n.
Ja, és Hollandiából hozzák a virágot. Ez mindenhol így van? Mert akkor nem csodálkozom, hogy drága, ilyen messziről... Keressek másik virágost, vagy máshol is ilyen horribilis összegekkel fogok találkozni? Egy rózsa 300 Ft, egy kála 7-800?
Akkor ezek szerint engem nagyon korrekt virágosokkal hozott össze a szakmai utam. :) (14-es vagyok) Ők mondjuk nem üzemeltetnek virágüzletet, csak megrendelésre dolgoznak a saját műhelyükben, szóval talán ezért is más a hozzáállásuk.
Ez a bemenni és köttetni egy csokrot játék csak annak jó, akinek mindegy, milyen a csokor, csak szép legyen. :) Ha valaki az a típus, hogy mindenről van elképzelése, jobban megéri rendelni, mert nagy csalódás lehet, ha épp nincs az a virág vagy szín, amit elképzelt. Pl. orchideát sok vidéki virágos nem is tart, mert egyszerűen nincs rá igény. De a polgári esküvőmre, ahol csak pár barát volt jelen, én is így köttettem csokrot, mert tényleg mindegy volt, csak legyen valami a kezemben. Az egyházi esküvőre, amikor az ünnepi vacsora is volt, rendelésre készült a csokrom, mert határozott elképzeléseim voltak.
800Ft a kis fioláért amiben a vőlegény virágja van?
Atya ég!
Pici szárral fehér rózsa volt páromnak ,kis fiolában,mindenestül 400Ft volt,és bár lagzi alatt leszedte meg zavarta hogy leeshet tánc közben,még reggelre is frissnek tűnt.
Ahogy a csokrom is,ami 30 rózsaszálból állt és gyöngydiszitésből,kivülről a ruhámhoz való anyag diszitette (azt egyedül én szereztem be,hogy biztosan ugyanolyan szinű legyen mint a ruhám),igy volt 10ezer tavaly
Ez pont olyan, mint az anyák napja, vagy még az Erzsébet-nap, esetleg a Mindenszentek, amikor még hirtelen megdrágul minden virág.
:D
Két virágárus beszélgetett egy hasonló jeles nap előtt a piacon, az egyik mondja, látom, nálad is emelkedtek az árak. Mire a válasz: tudod te is, mikor szedjük meg magunkat, ha nem ilyenkor??
(Csak azt nem vették észre, hogy ott álltam mellettük, mellesleg mindkettőt jól ismerem)
" Hülyeség, hogy le lehetne tagadni, hogy a csokor esküvőre készül, egy többéves tapasztalattal rendelkező profit hogy is lehetne átverni? :)"
Milyen érdekes, több ismerősöm is eljátszotta... először a menyasszony ment be, megkérdezte, hogy mennyi ilyen meg olyan virágból menyasszonyi csokor. Volt xxx összeg. Bement egy ismerőse ugyanazért az összeállításért érdeklődni szülinapra: csupán x összeg. Ennyi.
Köszi a rengeteg választ!
Nem nagyon tudom, mitévő legyek ez ügyben... Ugye nem csak a menyasszonyi csokorról van szó. Nekünk is belejátszik még csomó más virág, ami kell a lagziba.
Csak ez a menycsokor vágta ki nálam a biztosítékot. Olvasgattam itt korábban ilyen témában, és írtátok akkoriban is, hogy 8-12E Ft között már gyönyörű, nagy csokrokat csinálnak, szép virágokból, nem csak szegfűből meg krizantémból... Erre mikor benyögte nekem a nő, hogy alsó hangon 20 egy szép csokor...?!
És a legrosszabb amúgy a dologban az, hogy mindemellé mogorva és bunkó volt a nő. Pl mikor megpendítettem neki, hogy minden más menyasszonytól azt hallottam, 12E-ból is kijön ám egy csokor, azt mondta, hogy: persze, de akkor ő mondja meg milyen virágból, és nekem nem lehet beleszólásom...
Azt hiszem, az lesz a megoldás, hogy megkérem a dekorosunkat, hogy beszéljen a másik virágosával. Mert bánja a fene, ha az is ugyanannyiból hozza ki az összes virágot, mint ez, de legalább legyen már kedves, az Isten szerelmére! Szolgáltató, azon kellene lennie, hogy a vevő kedvére tegyen, erre bunkózik meg hülyének néz... Na, hát bekaphatja XD
Szóval vagy másik dekoros lesz, vagy megveszem én a virágokat külön, és a dekoros megköti (ő is ért hozzá vmennyire). Az biztos, hogy ezzel a nővel nem dolgoztatok. Senki ne nézzen madárnak.
Köszi még egyszer :)
Nekünk most volt az esküvőnk.Képet vittünk,hogy milyen színű rózsát szeretnénk a menyasszonyi csokorba.Nem volt probléma,tökéletes árnyalatot kaptam.Az összes virág nekünk 27 ezer forintba került.Ebben benne volt: menyasszonyi csokor,két kitűző,egy csuklódísz,egy oltárdísz és három szülőköszöntő csokor.
Nem titkoltunk semmit és reálisnak tartottuk ezt az árat.
Kedves menyasszony:25 ezret biztosan nem adnék csak a menyasszonyi csokorért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!