Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek adjam kölcsön az esküvői ruhámat a barátnőmnek?
Az a helyzet, hogy meg vettem az esküvői ruhámat és ő kölcsön akarja tőlem kérni a szalagavatójára.
Nem tom mert az egyik legjobb barát nőm, mást rész félek ,hogy tönkre teszi mert elég ügyetlen szegényke. Harmadrészt, hogy néz ki hogy én ugyanazt a ruhát én az esküvői fényképeken nézem ő pedig a szallagavatóján és ha fel teszi facebookra akkor az ismerőseink ugyanazt a ruhát fogják látni rajtunk.Vegyes érzéseim vannak nem tom ,hogy mit csináljak.
Amúgy ez hülyeség, hogy nem venné észre senki. Biztos vannak közös ismerősök. Ha jó az a ruha, akkor megjegyzem, és biztos, hogy feltűnne, hogy már láttam valahol...
De, hogy válaszoljak is: nekem is vannak olyan ruhadarabjaim, ami kedvenc, és nem szívesen adnám oda másnak. Az esküvői ruhám én simán odaadnám, de megértem, ha te nem.
Én nem adnám neki oda, és soha nem kérnék ilyet én sem senkitől. Mondd meg neki hogy sajnos arra a ruhára nagyon szeretnél vigyázni mert sokat jelent neked, de szívesen elkíséred szalagavatós ruhát nézni.
Soha nem kérnék ilyet senkitől, nagyon gáz...
33
nem röhögik ki, mert keringőzni "hercegnőruhában" vagyis menyaszsonyi/koszorús lány ruhában szokás, mostanában.
110 ezer forintért varrattam meg a ruhámat és úgy vigyáztam rá, mint a két szememre. Lehet, hogy többet nem veszem fel, az is lehet, hogy befestetem és még igen. Az is lehet, hogy csak ott fog állni a szekrényben emléknek. Az is lehet, hogy egyszer a lányom azt veszi fel. Az is lehet, hogy eladom. Nem tudom, mihez kezdek vele, de abban teljesen biztos vagyok, hogy nem, és nem adnám oda senkinek, hogy abban keringőzzön a tornateremben, hogy nekem letapossa, leegye, megint tisztíttatnom kelljen stb.
Ez a ruha a személyre szabott esküvői ruhám, nem egy jelentéktelen, csini felső, vagy szoknya, amit 4-5 ezer forintért akármelyik boltban leakasztok a vállfáról és kölcsönadom, mert miért ne?
A barátnőd menjen el egy kölcsönzőbe, a szalagavatóra való ruhákat fillérekért lehet kölcsönözni, ne a TE igazi nagy esküvői ruhádban akarjon tündökölni. Nem vagy te egy menyasszonyi ruha kölcsönző. Egy menyasszonyi ruha nagyon drága mulatság, sose tudhatod lennének-e még terveid vele, szerintem ekkora értéket egyébként sem szabad kockáztatni kölcsönadogatással, nem véletlen, hogy a szalonok is annyi pénzt kérnek.
Manapság nem divat? Honnan tudod mi lesz divat később? Azért, mert te nem tudsz róla? Itt is volt már ilyen kérdés, hogy ciki-e de ő fel akarja venni azt a régi ruhát.
Segíteni rajta? Ne haragudj, de nem hisze, hogy olyan nagy rászorultságról van itt szó, egyszerűen a 18 éves kis hölgy úgy van vele, hogy van egy drága szép esküvői ruha úgyis kéznél, majd ő abban viríthat a többiek kis táncolós ruhája között, ráadásul ingyen.
Szíved joga, add csak kölcsön, csak nem értem mi olyan hihetetlen azon, hogy valaki az esküvői ruháját, ha már drága pénzért megveszi, vagy megvarratja, akkor nem akarja kölcsön adogatni, azért sem, mert félti, meg azért sem, mert neki az esküvői ruhája a maga számára többet jelent, mint hogy odaadja valakinek, hogy táncikáljon benne a tornateremben.
Divatja múlt ruhákból is volt itt már kérdés bőven.Alig tudtunk ötleteket adni,hogy hogy kellene átszabni,hogy még viselhető legyen.Szegény lány kétségbe volt esve nagyon.
A 18 éves barátnőnek jó eséllyel nincs saját keresete,nem tud sem venni,sem bérelni ruhát,a szülei anyagi helyzetét pedig nem ismerjük.Kért egy szivességet egy baráttól,valakitől,akinek van ilyen jellegű ruhája és neki már nincs rá szüksége.A ruha vélhetően megfelel szalagavatóra,különben eszébe sem jutott volna elkérni.A kérdést feltevőnek egy gondja van,hogy mit szólnak ismerősök facebook-on,ha meglátják,hogy más is használta a ruhát.Ez lenne az utolsó,ami eszembe jutna,azon gondolkodva,hogy segítsek a barátomnak megoldani a problémáját.A ruha lehet,hogy a fiatal 18 évesen jobban állna,ez még nem tántorítana el attól,hogy kölcsön adjam.
1, fél hogy tönkreteszi - egy esküvői ruha nem két fillér
2, ez neki egy emlék, ami csak az övé
3, mindenfélét odaad neki, de az esküvői ruháját nem azért vette meg, hogy kölcsön adogassa
4, és egyébként is milyen már, hogy az ő esküvői ruháját viselve fotózkodik és rakja tele vele az internetet
Ha kicsit is figyelnél arra, mit ír a kérdező, akkor nem írnád, hogy az az egyetlen baja, hogy a facebookon meglátják a ruháját.
Ha meg nincs pénze, akkor télig ráér spórolni, elmegy kapál két napot, vagy krumplit süt a mekiben esetleg kihord pár újságot, ha nem tetszik, nem kell keringőzni, sehol sem kötelező, de baromira el van tévedve, ha normálisnak tartja, hogy kölcsönkéri a barátnőjének az esküvői ruháját, ami egyrészt egy sokkal bensőségesebb dolog, mint más, másrészt egy akkora érték, amit épeszű ember nem ad kölcsön. Ha meg elszakad, mert rálép valaki, vagy leöntik, leeszi, akkor meg majd, "jaj bocsika, pedig vigyáztam, de már úgy se veszed fel többet" szerinted ez normális?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!