Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kérjek a haveromtól pénzt esküvői film készítésre?
Ja, értem!!
Ha ennyire nem közeli a barátság... Kitaláltam pár alternatívát. Megkérdezem, hogy mit szeretne. Az egyik lehetőség az az, hogy szerzek egy kis marokkamerát és tényleg csak azt veszem fel, ami az utamba kerül és (bár ezzel is lesz kis munkám) az egészet felrakom egy lemezre. A másik pedig a fullos verzió, amiért elkérek ugyanannyit, mint a másik haveréktól - akik mellesleg nem is kívánták ingyé'.
Beszélek a sráccal, megmondom neki, hogy cinkes a téma és ott hibáztunk, vagy hibáztam, hogy nem beszéltünk árakról.
ez így nagyon kellemetlen, hogy meg sem kérdezte, h tartozik-e valamivel...
próbáld valahogy rávezetni, hogy ez bizony nem egy két csavart beteszek-kiveszek dolog, hanem komoly, több napot, fáradtságot igénybe vevő meló, és sajnos a te időd és munkád is pénzbe kerül.
esetleg ne pénzt kérj érte cserébe, hanem "ajándékot" tehát valami olyan dolgot, ami a hobbidhoz, vagy a munkádhoz jól jönne, és nagyjából egy árban van a munkáddal.
Hívd fel telefonon, kérdezd meg tőle, hogy csak azt az egyszerű, síma, kis olcsó kivitelezésű dolgokat akarja-e, vagy teljesen profi munkát, igen munkaigényes utómunkálatokkal, stb. stb.
... mert az első esetben természetesen megkapja tőled nászajándékként, a profi munkának viszont vannak költség-kihatása (anyag, villamos-energia, stb.stb.), azokat azért csak szeretnéd tőle megkapni.
És akkor ezek után választhat, no meg érthet is belőle.
Ha megkérdezi, hogy ez utóbbi mennyibe kerülne, megmondod neki az összeget.
ez tényleg furcsa...mi is jó barátokat kérünk meg pl a zenére, fotozásra, de evidens, hogy megkérdezzük, mennyiért tennék ezt...aztán majd ők eldöntik! ha nászajándékba kapjuk tőlük megköszönjük...ha nem akkor kifizetjük! az biztos, hogy megkérdezném....mindenképp tisztázd vele a dolgokat...nem cink...kérdezd meg, hogy mire gondolt és ha a profira akkor igenis mond, hogy ennek ez az ára...
23L
Megbeszéltem a sráccal az esküvő "anyagi" részét. Mondtam, hogy két opciót ajánlok. :)
1.) Egy marokkamerával "kamerázgatok" az esküvőn, de csak mint vendég veszek részt az eseményen és azt megkapják nászajándékba.
2.) Saját, profi kamerával megyek, utána munkát, áramot, kreativitást nem sajnálva utómunkázom a nyersanyagot és megkapják egy szép DVD-n az egészt. De ezt nem tudom ingyé' vállalni.
Nem örült neki, azt hitte baráti alapon csinálom, de végül elfogadta. Aztán kérte, hogy fotózzak a vacsorán, ha az belefér. Természetesen, belefér. 45e-ben állapodtunk meg, amit másnak/megrendelőnek 80-100ezerért készítek el.
Kösz az ötleteket!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!