Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kérjek a haveromtól pénzt esküvői film készítésre?
Az a kérdés, hogy amikor az új autórádiót beszerelte, akkor magát az anyagköltséget (új rádió + esetlegesen egyéb vásárolni szükséges anyagot), azok árát te oda-adtad-e neki, vagy azt is ő állta.
Most szerintem neked is ez szerint "illik" cselekedni.
:D
Látom, mi 79-esek igencsak korán kelők vagyunk! :))))
Gondoltam, hogy megkérdezitek, hogy "mekkora" a barátság. Nem nagyon nagy, ebben az évben kb. 2x találkoztunk. Sőt! Utoljára pont, hogy az autórádió miatt futottunk össze. Hívtam ide-oda, nem jött(ek), már azt hittem, hogy valami baja van a társaságunkkal, amiért eléggé elmaradozott tőlünk. Aztán bejelentette, hogy szeretne találkozni, mert beszélnünk kell. Szerintem, ha nem kellene neki operatőr, akkor nem hívott volna meg, csak úgy az esküvőre. Szívességért nem kérnék pénzt, ez természetes, de ez munka és nem is "fullos" árra gondoltam. Bár, nem olcsó az esküvő, de egy 50e körüli ár nem küldené a padlóra, főleg, hogy a srác jól keres, de nem erre apellálok. Távol álljon tőlem! Az lett volna a korrekt, legalábbis én így csináltam volna, ha az én esküvőmről volna szó, hogy rákérdezek, hogy mennyiért vállalja. Kérdezett fotós ügyben is, ajánlottam neki az egyik kollégámat és mondtam a srácnak, hogy nagyjából mennyit kérjen a fotózásért!
"a másik oldal viszont, h 45.000 ft-ot baráti árként emlegetni ismerősnek + kéz kezet mos viszonyban, na nekem az a necces"
Egy 80-100ezres árhoz képest, lehet barát ez az ár - szerintem. Főleg, hogy minimált árra gondoltam, amiért egy maximált filmet kapna...
"Nekem a fodrász volt ismerős, természetesen megkérdeztem mennyi, meg is mondta, ki is fizettem"
A fodrásznak is biztos van anyagköltsége, de nekem ott a kamera, aztán a vágás, ami több napomba fog kerülni. Mert ha az lenne, hogy kezembe nyomnak egy handycam-et és néha felveszek valamit, ami az utamba kerül és a végén az egészet odaadom neki, akkor az más tészta. Azért nem is kérnék pénzt, de ez nekem munka és mindent fogok rögzíteni, ami az eseményhez tartozik, profi üzemmódban.
"valószínűleg ők úgy látják, hogy te ugyanolyan vendég leszel csak kezedben lesz egy kamera"
Pont, hogy nem! Végig fogom kísérni őket és mindent rögzítek, abból később egy komplett filmet vágok.
Ez itt nem a reklám helye, de ilyeneket szoktam készíteni: youtube.com/weddstud1972
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!