Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Kérjek a haveromtól pénzt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kérjek a haveromtól pénzt esküvői film készítésre?

Figyelt kérdés
Egy barátom felkért, hogy a szeptemberben tartandó esküvőjén legyek az operatőre, meg persze meg is kell vágnom + DVD (ez a szakám). Pénzről nem beszéltünk. De ahogy később felmértem magamban a "terepet", szinte egész nap dolgozni fogok, utána egy szűk hét a vágás, ezért szeretnék kérni érte némi fizettséget. Ott cinkes a dolog, hogy tavaly megkértem, hogy csinálja meg az autórádiómat, kicserélte a régit egy újabbra. Két alkalommal foglalkozott vele, nem kért érte semmit. Persze, van különbség árban egy autórádió szerelés és egy esküvői film elkészítése közt, de nem tudom mit tegyek, hogyan mondjam el neki, hogy beszéljünk az árakról. Egy másik barátoméknak, 45ezerért csinálok meg egy hasonló filmet, ami nagyon baráti ár!!!

2012. aug. 9. 03:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy akt megkértünk barátokat (fotós, sminnkes, fodrász) annak nem fizettünk, hanem az esküvőkor felmerülő összes költségét (a családjáéét isbeleértve) fizettük (leutazás, szállás, kaja, fürdőbelépő...stb). Mondjuk a mi esküvőnk 3napos volt. Így őgymond nem kerültünk semmibe, a munka részét meg megkaptuk nászajándékba. DE mi ezt előre megbeszéltük és én vetettem fel, hogy mennyibe is fog kerülni? A munka pénz, és üzletben nincs barátság. Tudtam, hogy dolgoznak majd akkor, amikor vendégek is.
2012. aug. 9. 04:31
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Az a kérdés, hogy amikor az új autórádiót beszerelte, akkor magát az anyagköltséget (új rádió + esetlegesen egyéb vásárolni szükséges anyagot), azok árát te oda-adtad-e neki, vagy azt is ő állta.

Most szerintem neked is ez szerint "illik" cselekedni.

2012. aug. 9. 06:17
 3/18 anonim ***** válasza:
47%

:D

Látom, mi 79-esek igencsak korán kelők vagyunk! :))))

2012. aug. 9. 06:19
 4/18 anonim ***** válasza:
74%
Nekem nem lenne pofám elkérni a pénzt!Bár attól függ milyen a kapcsolatotok!Ha nagyon nagy a barátság ne kérj pénzt!
2012. aug. 9. 06:27
 5/18 anonim ***** válasza:
93%
Aki felkért nem barátod szerintem, inkább csak ismerősöd ha ezen gondolkoznod kell. Ebben az esetben pedig ne parázz mondd meg neki a tarifáidat. Nem lesz ebből semmi gond nem kell ingyen dolgoznod. Fura lenne, minden haver hívná az ingyen videóst... Ha viszont tényleg barátod akkor nem értem a kérdést! Én a barátaimnak ott segítek ahol tudok és ez természetesen oda-vissza, ugye mondanom sem kell önzetlenül! Az más kérdés esetleg, ha ő a barátjának tart akkor a nagy napján azt akarhatná, hogy velük együtt mulass te is ne csak dolgozz.
2012. aug. 9. 06:40
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy nem lenne pofája valakinek elkérni, de hogy valakinek van pofája nem megkérdezni, hogy mennyibe kerül? Azért azt ne vegye már senki természetesnek, hogy ingyen végzik majd neki a drága munkát.
2012. aug. 9. 06:41
 7/18 anonim ***** válasza:
82%
Ha csak haver, akkor kérj. Én baráttól nem kérnék. Nálunk sokszor van olyan, hogy segítünk egymásnak, akár több napos munkákban is. Ezeket szívességből tesszük, vissza is kapjuk.
2012. aug. 9. 08:07
 8/18 anonim ***** válasza:
44%
én a másik oldal vagyok :) régi gimis barátnőm (hobbi)fotós lett, nem tartottuk a kapcsolatot, facebookon láttam, h vannak klassz képei. rákérdeztem, hogy bevállalná-e az esküvőnk fotózását és mennyiért. azt mondta, h ingyen. győzködtem 1 pár alkalommal, mire azt mondta, h ok, akkor utána ő menne 1 r.h.c.p. koncertre, és akkor annak az ára, 100 euro. az ő esküvőjüket egy "profi" fotózta, megnéztem a képeket, köszönőviszonyban sincsenek azzal, ahogy a csajszi fotóz. ők 130.000-et fizettek, mi 30.000 alatt fogunk. szóval ami szerintem pofátlanság volt a te sztoridban: ők nem kérdezték meg, h mennyi lesz ez. ilyet nem illik, és tényleg olyan szaga van a dolognak, h ingyen szeretnék, a másik oldal viszont, h 45.000 ft-ot baráti árként emlegetni ismerősnek + kéz kezet mos viszonyban, na nekem az a necces.
2012. aug. 9. 08:55
 9/18 anonim ***** válasza:
Hú de ciki szituáció. Szerintem is az a gáz, hogy nem kérdezték meg, hogy mennyibe kerül. Nekem a fodrász volt ismerős, természetesen megkérdeztem mennyi, meg is mondta, ki is fizettem. Attól még, hogy ismerős/barát neki is élni kell valamiből. Viszont ha megmondod, hogy fizessenek akkor lehet, hogy rossz szemmel néznek majd rád, mert nem tudják beleképzelni magukat abba, hogy milyen a munkád, valószínűleg ők úgy látják, hogy te ugyanolyan vendég leszel csak kezedben lesz egy kamera. Finoman esetleg ecseteld a többi munkádat, hogy érezzék, neked mennyi időd és energiád van benne, hátha elszégyellik magukat és rákérdeznek az árra.
2012. aug. 9. 10:47
 10/18 A kérdező kommentje:

Gondoltam, hogy megkérdezitek, hogy "mekkora" a barátság. Nem nagyon nagy, ebben az évben kb. 2x találkoztunk. Sőt! Utoljára pont, hogy az autórádió miatt futottunk össze. Hívtam ide-oda, nem jött(ek), már azt hittem, hogy valami baja van a társaságunkkal, amiért eléggé elmaradozott tőlünk. Aztán bejelentette, hogy szeretne találkozni, mert beszélnünk kell. Szerintem, ha nem kellene neki operatőr, akkor nem hívott volna meg, csak úgy az esküvőre. Szívességért nem kérnék pénzt, ez természetes, de ez munka és nem is "fullos" árra gondoltam. Bár, nem olcsó az esküvő, de egy 50e körüli ár nem küldené a padlóra, főleg, hogy a srác jól keres, de nem erre apellálok. Távol álljon tőlem! Az lett volna a korrekt, legalábbis én így csináltam volna, ha az én esküvőmről volna szó, hogy rákérdezek, hogy mennyiért vállalja. Kérdezett fotós ügyben is, ajánlottam neki az egyik kollégámat és mondtam a srácnak, hogy nagyjából mennyit kérjen a fotózásért!

"a másik oldal viszont, h 45.000 ft-ot baráti árként emlegetni ismerősnek + kéz kezet mos viszonyban, na nekem az a necces"

Egy 80-100ezres árhoz képest, lehet barát ez az ár - szerintem. Főleg, hogy minimált árra gondoltam, amiért egy maximált filmet kapna...

"Nekem a fodrász volt ismerős, természetesen megkérdeztem mennyi, meg is mondta, ki is fizettem"

A fodrásznak is biztos van anyagköltsége, de nekem ott a kamera, aztán a vágás, ami több napomba fog kerülni. Mert ha az lenne, hogy kezembe nyomnak egy handycam-et és néha felveszek valamit, ami az utamba kerül és a végén az egészet odaadom neki, akkor az más tészta. Azért nem is kérnék pénzt, de ez nekem munka és mindent fogok rögzíteni, ami az eseményhez tartozik, profi üzemmódban.

"valószínűleg ők úgy látják, hogy te ugyanolyan vendég leszel csak kezedben lesz egy kamera"

Pont, hogy nem! Végig fogom kísérni őket és mindent rögzítek, abból később egy komplett filmet vágok.

Ez itt nem a reklám helye, de ilyeneket szoktam készíteni: youtube.com/weddstud1972

2012. aug. 9. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!