Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi pénzt illik adni nászajándékba, ha?
Szűk körű esküvő,párom testvére házasodik.szertartás után vacsi lesz étteremben (5ezerből kijön az egész fejenként,plussz a torta).Maga az esküvő rengetegbe kerül,mert mindenféle flancos dolgot akartak(ruha több mint a kaja)
Együtt élnek jóideje,megvan mindenük.
Mi is együtt élünk,tűrhetően keresünk (ők jobban ha ez számit).
Párom szülei még nem tudják mennyit adnak,a másik szülőpár többszázezret (vagy mégtöbbet),megtehetik.
Mennyit adjunk kb ketten?
amennyi nem megterhelő
Ha tesóm nősülni akkor mi 20 ezernél többet nem tudnánk adni.
Nem szokványos dolgot fogok írni, de mi így csináltuk a testvérekkel:
Megkérdeztük egymást!
Fiatalok vagyunk, mi máshogy beszélünk egymással, mint az idősebb generáció. Szerintem, ha normálisak (nem flancos, gőgös hü..ék), akkor nyugodtan kérdezzetek rá, hogy összességében mennyire számítanak és ti ehhez képest mennyire tudtok hozzájárulni. Egy baráti esti sörözés keretében ez egy teljesen normális társalgás. És mivel pénzről van szó, számít, hogy ne lőjetek nagyon mellé...
Egyúttal azt is megbeszélhetitek, hogy majd fordított esetben ti mit fogtok majd csinálni...
Nem halunk éhen akkor se ha félmilliót adunk oda,van félretett pénzünk.
Csak ahogy ők is,mi is gyüjtjük valamire.
És ugye amit mi most adunk azt ők elvileg "vsszaadják" 1-2 év múlva amikor mi házasodunk.
Másik kérdés: Szülők ugye elvileg többet "kell" hogy adjanak? (ők se tudják mennyi legyen az annyi,annyit nem tudnak,nem is akarnak mint a másik,gazdag szülőpár)
Nem hinném, hogy testvérnek jó ötlet pénzt adni. Minden más rokonnak igen, de tesvérnek szerintem irtó gáz.
Itallal együtt a kaja mondjuk 7000 fejenként, ez kettőtöknek 14000 + az ajándékba szánt összeg. (A ruhát nem kell "kifizetni", a vacsit illik, és azon felül, ami tényleg ajándék.) Ha már pénz, akkor olyan 25 ezer körül szerintem, vagyis összes 40 ezer.
De még egyszer mondom, testvérnek nem adnék kp-t.
"a másik szülőpár többszázezret (vagy mégtöbbet)"
Akkor százezeret nyugodtan adhattok, az nem lenne olyan sok.
Itallal együtt 5ezer ami a vendégekre van költve,hely ingyen van.
Én se akartam pénzt adni,szülők "erőltették ki",hogy ne legyen értékes ajándék.
Én "csak" a másik gyerekük barátnője vagyok,beleszólásom túl sok nincs,illetve ötlet se igazán,mert tényleg megvan mindenük,és pénzük is akad
20-30-40-100...uhh
Még van pár hetünk eldönteni,a végén átlagolok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!