Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az normális dolog, hogy a nő kéri meg a férfi kezét?
Hogy normális-e?
Inkább úgy mondanám, hogy hagyományaink szerint nem elfogadott a társadalmunkban.
Persze mivel magánügy, előfordulhat, bár én nem tudok egy esetről sem.
2012. aug. 7. 22:31
Nem tudom szerinte furcsa. Sokszor olvasni az esküvő témában, hogy mert ez a hagyomány szöveget. Akkor ezt is vegyük úgy, hogy az a hagyomány ha a férfi kéri meg a nő kezét.
2012. aug. 7. 22:45
Nem, kasztrálja a férfit.
Akkor fordulhat elő, ha a nemi szerepek felcserélődtek, tehát egy nőies férfi és egy férfias nő pont egymással jöttek össze, és ennek megfelelően élik életüket is. Ebben az esetben normális, csak már maga az életmód ellenállásba ütközik sok helyen. Pl. apa marad otthon gyesen, járkál a játszótérre, anyu meg túlórázik vállalati középvezetőként.
2012. aug. 7. 22:46
Monika is megkérte Chandler kezét. ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy minden ember más, mindenki máshogy él meg dolgokat, mindenki más típus. nekem ezzel semmi bajom, persze bennem lenne a para, h mi van ha "nem" a válasz, de a pasikban ugyanez játszódik le... amúgy még nem hallottam ilyenről a való világban.
2012. aug. 7. 22:47
Jó teszt, szerintem. Akit ez "kasztrál", az nekem nem is kell.
2012. aug. 7. 22:48
Igen szerintem az, előfordul a valóságban is :). Amúgy kíváncsi vagyok, hogy hány feminista írja, hogy a férfinak kell... egyenjogúság hahó
2012. aug. 7. 22:49
ez az egyenjogúság mekkora hülyeség. és mennyire félre van értelmezve. a két nem nem attól lesz egyenjogú, hogy egyforma. nem kell egyformán viselkedni ahhoz, hogy mindkettő egyformán értékes legyen. mellesleg, ha a férfi és a nő egyforma, akkor hogy egészítik ki egymást?
2012. aug. 8. 00:41
Utolsó: mindenki egyedi, ezért bárkinek lehet kiegészítője valaki.
2012. aug. 8. 09:13
Normális dolog.
Persze nem úgy kell elképzelni, hogy a nő letérdel a pasi elé, hanem csak szépen felhozza az esküvő témát és megkérdezi, hogy összeházasodnak-e. Én ebben semmi kivetnivalót nem találok.
Ha a férfi nem akar házasodni akkor legalább tudja a nő hogy hányadán is állnak és a továbbiakban úgy fog a dolgokhoz állni.
2012. aug. 8. 09:42
Inkább jellemző. Az én ismeretségi körömben legalábbis a nők kérték meg a férfiak kezét. Persze nem nyíltan, egyenesen, hanem elkezdtek beszélni a házasságról, eljegyzésről, elejtettek néhány mondatot, amikor az ismerős pár is elkötelezte magát. Az, hogy a ffi teszi fel a. kérdést az egy dolog. De én azt veszem észre, hogy az esetek 90%-ban a nő az, aki kezdeményezi a házasságot.
2012. aug. 8. 10:24
Kapcsolódó kérdések: