Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek? A családom kitagad, ha összeházasodok a párommal a származása miatt.
A párom nigériai, én magyar vagyok. Szeretnénk összeházasodni és együtt élni, mint család. De a szüleim határozottan ellenkeznek származása miatt. Sajnos csak általánosítani tudnak.. "én leszek majd az 5.felesége; elad egy tevéért, csak pénzre fáj a foga, lelép a gyerekkel" stb...
A párom nagyon kultúrált, értelmiségi, és természetesen nagyon szeretem Őt.. De a családom döntés elé állított: Ő vagy a család?
Nem akarom elveszíteni se a családomat, de a páromat sem!
Továbbá félek attól, hogy amennyiben összeházasodunk, utána a szüleim belerokkannának szó szerint a sokk miatt...
(amúgy párom külföldön él, de még nem tudjuk melyik országban tervezzük a jövőnket)
Volt már valaki hasonló helyzetben? :(
Nagyon el vagyok keseredve :(((((
23:36 - Fehérek között nincs válás? Bocs... Ilyen tanácsot adni, hogy ne házasodjon, neked ezt tanácsolták volna, mit szóltál volna? Hallgatsz másokra?
Kérdező, szeretnéd te élni az életed, és ezért képes vagy vállalni a felelősséget, és örülni a jónak, és elismerni, ha valamit mégis rosszul csináltál, vagy kész vagy arra, hogy mások döntsenek helyetted, de ha rosszul döntenek egész életedre kihat, és örökké őket fogod hibáztatni a te elrontott életedért? NŐJ FÖL! Ne csak biológiailag és jogilag, hanem agyilag is. Egy felnőtt ember képes egyedül meghozni egy ilyen döntést, a gyerek szorul ebben irányításra. Ha felnőtt vagy, viselkedj is úgy. Ha úgy indulsz neki egy párkapcsolatnak vagy házasságnak, hogy mennyi rossz minta van a világban, akkor annak semmi értelme nincs, még nem nőttél fel egy komoly kapcsolathoz. Akkor vagy felnőtt, ha tisztában vagy a kockázatokkal, de csak annyit foglalkozol vele, amennyit muszáj, hogy ne zavarja a mindennapjaidat, ellenkező esetben idegileg tönkremész. Mondok egy példát: Elüthetnek a zebrán, lezuhanhat egy repülő, akár pont fölötted is, sőt, a ház bármikor a fejedre omolhat, akkor most ne menjünk ki az utcára vagy ne lakjunk sehol? Nem vagyunk biztonságban sehol, de ha rettegünk mindentől, akkor elfelejtünk élni. Ugyanígy van ez a kapcsolatokkal is, ha előre félünk mindentől, akkor elfelejtjük élvezni a jót. Megéri? Szerintem nem. Nőj fej, és soha ne felejts el élni! Lehet, hogy 100-ból csak 1 jó kivétel van, de mi van, ha pont a tiéd az az 1, elszalasztanád, mert 99 rossz? Nehéz megnyerni a lottót, de mi van, ha pont a te számaid nyerők? Ha utólag tudnád meg, hogy azok nyertek, és te nem vettél szelvényt? Örökre bánnád.
Ne ránk hallgass, és ne a családodra, hanem vonulj el egy csendes helyre egyedül, és hallgasd meg, mit mond a szíved. A szíved tudja, mire van szükséged, és hogy mi a helyes út.
Sziasztok!
Én vagyok a kérdés írója.. nem tudtam belépni az oldalra a regemmel, mert elfelejtettem milyen címmel meg jelszóval regisztráltam.
Nos...
Akit érdekel, elmesélem mi történt és hogy végződött a történet.
Már fél éve házasok vagyunk. Boldogan élünk. Családom egy hosszú csend után végülis elfogadott minket. :)
Köszönöm a válaszokat!
örülök, hogy jól megvagytok! :)
de azért ne felejtsd el, hogy még csak alig több, mint fél éve vagytok együtt. legalábbis mióta nem csak két hetekre látjátok egymást. ez még nem hosszú idő.
az azért nagyon dicséretes, hogy a családod toleráns volt végül. biztos jóravaló ember, hogy már elfogadták.
gratulálok, hosszú, boldog házasságot kívánok! :)
augusztusi 23:01-nek: örülök, hogy a te férjed angyal, de hidd el, nem a bőrszín miatt intünk óvatosságra minden arabhoz menni készülő magyar lányt. Én ettől a bőrszín-vádtól kapok frászt. Úgy teszel, mintha minden egyes népnek ugyanazok volnának a közösen elfogadott, követett értékei, vagy ilyenek nem is léteznének, csak egyének élnének egymást mellett teljes gondolkodásmódbeli elszigeteltségben. Menj külföldre, mindjárt érzed, hogy máshogy gondolkodnak. Menj el egy cigánytelepre, mindjárt érzed, hogy máshogy gondolkodnak. Az egyéni eltérések általában ebben a nagy közös értéktéren belül maradnak. Ha valaki kilóg, az ritka, sőt sokszor ki is közösítik ezért.
Az araboknál a nők másodrendű lények. Aki máshogy gondolkodik, kilóg és ritka. Örülj, hogy te egy liberális, szekularizált arab férfivel találkoztál. Bízom abban, hogy a kérdező is jól boldogul majd a párjával.
Ja, és a bőrszínnek az értékrendhez és gondolkodásmódhoz semmi köze, ha eddig nem tudtad volna.
előzőnek az utolsó mondatára reagálva:
igenis, van hozzá köze, már hogyne lenne, pont erről írtál te is.
az már más kérdés, ha többedgenerációs amerikairól, "angolról" van szó pl., rájuk már inkább az amerikai/európai gondolkodásmód jellemző, bár azért vannak kivételek, mert sokan tartják a kultúrájukat, úgy nevelik a gyerekeiket, hogy hasonló gondolkodásúak legyenek, mint ők, nyilván hat rájuk az adott országbeli értékrend is, de megmarad az otthonról hozott is.
(sőt, bár nem amerikairól van szó a kérdésben, de ott sokan úgy élnek, mint az óhazában, generációk után is, hiszen negyedekbe tömörülnek sokan, saját kis városokat, falvakat, iskolákat kialakítva ezzel.)
Márpedig a bőrszínnek semmi köze ahhoz, amit írtam.
Nekem van olyan barna bőrű barátnőm, hogy a kislányát aki ugyanolyan színű, egy cigányasszony cigánynak nézte a strandon! Az értékrendszer számít. Nem fogom a barátnőmet kinézni meg előítélettel lenni iránta azért, mert ő barna. Nem érdekel.
Az egyik válaszadó szekularizált arab férjét (nem a tied?) sem fogom másnak látni attól, mert barna. Ő már nem Mohamedet követi, hanem az itteni felfogást, ez a lényeg, nem?
Férjem 3 évig lakott két vietnamival egy szobában. Nem tartottam tőlük amiatt, mert sárgák. Normális értékrendszerük volt, ez volt a lényeg.
Egy hithű kommunistától viszont akkor is tartanék, ha a bőrszíne teljesen olyan, mint az enyém. Mert az értékrendszer a lényeg.
Csatlakozom az elozohoz. Az ertekrendszer az ami szamit. En pl nem magyarhoz hazasodtam, de feher boru. es megis hatalmas kulonzbozosegek vannak koztunk. En magyar vagyok o, nem europai. elfogadjuk egymas kulonbozosegeit es ertekrendszeret de megis mas sok mindenben a felfogasunk. es ez nem a borszin fuggvenye hanem az h honnan jovunk, milyen ertekrendszerben nottunk fel.
egyebkent nekem volt libanoni baratom, es volt olasz baratom is, de olaszbol feherboru. megsem jottunk ki egymassal a kul ertekrend miatt, h mind a ket nepcsoportnal a ferfi nem az erosen dominans. en viszont tul fuggetlen vagyok ahhoz h egy ferfi elnyomjon es vegulis ne legyen donto szavam. a munkamban donteseket hozok nap mint nap hisz vezeto pozicioban vagyok igy maganeletemben is elegge magabiztosan hozom meg donteseim. Mivel ezen nepcsoportok nem szeretik ha egy no dont, en meg nem szeretem ha gyerekkent vagyok kezelve. innen kezdve az udvarlasi szakasz utan behalt a kapcsolat. de az biztos jol tudnak udvarolni. tehat szemelyisegfuggo is a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!