Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek? A családom kitagad, ha összeházasodok a párommal a származása miatt.
A párom nigériai, én magyar vagyok. Szeretnénk összeházasodni és együtt élni, mint család. De a szüleim határozottan ellenkeznek származása miatt. Sajnos csak általánosítani tudnak.. "én leszek majd az 5.felesége; elad egy tevéért, csak pénzre fáj a foga, lelép a gyerekkel" stb...
A párom nagyon kultúrált, értelmiségi, és természetesen nagyon szeretem Őt.. De a családom döntés elé állított: Ő vagy a család?
Nem akarom elveszíteni se a családomat, de a páromat sem!
Továbbá félek attól, hogy amennyiben összeházasodunk, utána a szüleim belerokkannának szó szerint a sokk miatt...
(amúgy párom külföldön él, de még nem tudjuk melyik országban tervezzük a jövőnket)
Volt már valaki hasonló helyzetben? :(
Nagyon el vagyok keseredve :(((((
Hogyan tudod ezt megcsinálni, hogy 2 hetet kinn élsz nála, 2 hetet meg itthon???...
Nem dolgozol és nem is tanulsz?! 8-o
Másképp nem tudom elképzelni, mert havonta 2 heti külföldi tartózkodást minden hónapban sem egy munkahely sem egy iskola nem enged meg...
Azt már meg sem merem kérdezni, hogy a 2 hetente aktuális utazásaidat (repülőn? vonaton? autón?) ki fizeti, mert neked nem valószínű, hogy lenne jövedelmed...
Mióta ismered?
--------------------
Bocs, én alapvetően nem vagyok fajgyűlölő, de a saját lányomat is lebeszélném egy ilyen kapcsolatról, mert van már annyi tapasztalatom, hogy különböző kultúrákban nevelkedett emberek nem fognak hosszú távon kijönni egymással.
Egészen más lenne a helyzet, ha ez a férfi itt Európában született és nevelkedett volna, mert akkor a színes bőre ellenére a gondolkodása és szokásai a miénkhez közeli lenne.
Én is kétségbe lennék esve, ha a lányom ilyen tervet forgatna a fejében, teljesen megértem a szüleidet!
A hazassaggal mindekepp varj egy ideig, ha megismered (lakva) es minden ugy mukodik, ahogy te szeretned, akkor mindent bele. De, ha ketsegeid vannak, akkor ne vagj bele!
Remelem valora valik az almod! :))
Csatlakozom az előttem szólókhoz.
Itthon, a szüleid szeme előtt bizonyítson ez a férfi, hogy mellette biztonságban, boldogságban élhetsz.
Külföldre ne költözz, semmiképp. Védtelen lennél.
Szerintem ha szereted ,és ő is téged,és úgy érzed ő az igazi,akkor házasodjatok össze.
Nehogy már a szüleid döntsék el hogy mi legyen,nem nekik kell majd vele élni hanem neked és ha te úgy érzed hogy jó lesz akkor hajrá.
Úgy is szerintem egy ideig haragudnának aztán idővel úgyis megbékélnének,főleg ha látnák hogy nincs probléma jól megvagytok meg ilyenek.
Egyik gyerekkori barátnőm Angliába ment férjhez egy fekete pasihoz. Most 2 gyerekes boldog család capucino gyerekekkel.
Van egy család a plébániánkon, anyuka fehér, apuka fekete, a gyerekek (már nem is olyan kicsik) félvérek, mindenki szereti őket, és ők is szeretnek ide járni, apukát meg csak azért nem látjuk, mert a munkája miatt sokat van külföldön, de tisztességes ember és jó apja a gyerekeknek, és jó férje az anyának, erkölcsös család.
Nem kell általánosítani, mindenhol vannak barmok és tisztességesek is. Te dönts, de a te életed, ha mindig másokra hagyatkozol, akkor soha nem te fogod élni az életed, hanem mások fognak élni helyetted. Egyedül gondold szépen végig, mi az, ami neked jó? Szereted? Jól bánik veled? Dolgozik? Akkor mi a kérdés?
Egyébként még pártól függetlenül is sokan próbálnak külföldön szerencsét, mert itthon baromi xar helyzet van munka frontján, én is gondolkodom rajta.
Benne voltam, mégpedig mint anyuka. A lányom azt mondta az első alkalommal: Ha elüldözitek, én is elmegyek! Nem üldöztük el, nagyon megszerettük, igaz félig európai volt, Angliában nőtt fel. Viszont a nagymamák, nagynénik nem tudták elfogadni. Ez főképp a fiút bántotta, és sok viszálykodást okozott a családban. Aztán idővel mindenki befogadta. Az anyja is eljött látogatóba. Elmesélte, milyen viszontagságok közt szülte meg jóhírű angol család leányaként a fekete gyereket. Az iskolában nehéz dolga volt ennek a fiúnak, mert a fehér gyerekek csúfolták. Később is bántotta az önérzetét, hogy ő fekete, pedig nagyon szép volt, deltás, stb, raszta haj, a lányok buktak rá. Megismertük, megtanult magyarul, szeretett minket. Sajnos mégis elváltak, de nem a bőrszín miatt, hanem mert a nagy romantika elolvadt a hétköznapok sűrűjében.
Mindenkinek igaza van, aki óvatosságra int.
A szüleiddel szeretettel beszélj, mondd, hogy meghallgatod a tanácsukat, de magad döntesz. Óvakodj attól, hogy "csakazértis"-ból hozzámenj. Költözz össze ha akarsz, de hivatalosan ne házasodj, mert csapdahelyzetbe kerülhetsz. Légy türelmes, az Élet majd megmutatja, mit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!