Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ki tudom kérni újra a keresztl...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki tudom kérni újra a keresztlevelemet és az elsőáldozásról a papírt?

Figyelt kérdés

Sajnos nem tudom, melyik templomban kereszteltek, csak a város biztos, az elsőáldozásra már emlékszem. A papírok nincsenek meg, de szeretnénk templomi esküvőt.

Kiérhető utólag a papír újra?

Az adott templomba kell menni, vagy Pesten is megoldható?

2012. aug. 2. 12:31
 1/10 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy az adott templomba kell bemenni. De szerintem, ha bemész a helyibe és utána érdeklődsz, akkor megmondják.
2012. aug. 2. 12:38
 2/10 anonim ***** válasza:

az adott templomban tudják csak kiadni, hiszen csak annak a templomnak a keresztelési nagykönyvében szerepelsz.

a helyedben elmennék oda ahol eslőáldoztál, hátha ott kereszteltek, ha mégsem, akkor körbe kell járni a városban a templomokat (nem lehet olyan sok) mellesleg a szüleid nem tudják??

2012. aug. 2. 12:54
 3/10 anonim ***** válasza:
Az adott templom plébánia-hivatalaába kell elmenni, személyesen.
2012. aug. 2. 12:58
 4/10 A kérdező kommentje:

A szüleimet sajnos már nem tudom megkérdezni. Biztos, hogy nem abban a templomban kereszteltek, ahol elsőáldozó voltam, mert oda a hittant tanító tanár vitt minket.

Az a baj, hogy elég sok templom van a városban:(

Nem elég az esküvőhöz, ha az elsőáldozásról szóló iratot bemutatom? Elvégre ahhoz meg kellett keresztelkedni?

2012. aug. 2. 13:12
 5/10 anonim ***** válasza:
51%

első vagyok: Menj be a helyi templomba és beszélj a pappal. Vannak köztük igazán jó fejek is. Lehet, hogy összead titeket az elsőáldozós papírral is, vagy ő megereszt egy telefont az ügyedben.

Annyira hihetetlen, hogy nekik még nincs valami jó kis mindenhonnan elérhető adatbázisuk. :)

2012. aug. 2. 13:15
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megpróbálom!
2012. aug. 2. 13:18
 7/10 anonim ***** válasza:

Az az igazán nagy probléma, hogy tudtommal még mindig nem kezdték el digitálisan vezetni az ilyen esményeket. Én ugyan nem vagyok idős, de amikor a keresztlevelemért mentem, akkor rákérdeztek, hogy melyik évben lettem keresztelve és hirtelen fogalmam sem volt. 11 voltam, így sikerült nagyjából kikövetkeztetni. Következő keresztkérdés, hogy melyik évben voltam elsőáldozó... (erről is kellett igazolás) Arra esetleg nem emlékszem, hogy melyik hónapban volt!? Na mondom pfff... :D

Elővett a hölgy egy hatalmas könyvet és átnyálazta a felét mire megtalálta. A keresztlevél gyakorlatilag csak egy igazolás, tehát semmi akadálya, hogy kikérd újra.

Esetleg rokon, családtag nem emlékszik hol volt a keresztelő?

Ha más nincs, akkor bementek a paphoz, aki összeadna titeket és elmondod, hogy nem tudod hol lettél megkeresztelve, így levelet sem tudsz kérni és megkérdezed ilyenkor mi a teendő, hátha ő tud segíteni! A másik lehetőség, ahhoz hogy elsőáldozó lehess, elvileg szintén kellett keresztlevél. Talán ott ahol elsőáldoztál megkérdezhetnéd, hogy nincs-e infójuk számodra.

2012. aug. 2. 14:41
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem el kell menni oda, ahol kereszteltek. Mert az igaz, hogy anélkül nem lehettél elsőáldozó, hogy ne kereszteltek volna meg, viszont a házasságot (és a többi szentséget, plussz azt is, ha meghalsz) oda is be kell vezetni, ahol megkereszteltek. Oda gyűlik össze rólad minden információ. Tehát azt a templomot nem kell tudnod, ahol elsőáldozó voltál, viszont a keresztelésit igen. Amúgy szerintem ne járd végig a templomokat, hanem hívd fel a plébániát és ha azt meg tudod mondani, hogy melyik évben volt a keresztelés, akkor bárki kikeresi pár perc alatt, hogy ott vagy-e vagy sem. Aztán ha megvan, akkor se biztos ám, hogy el kell menni személyesen (főleg, ha messze van), mert általában ha megmondod az eskető papnak, hogy hol volt, akkor ő már felveszi a kapcsolatot azzal a templommal.
2012. aug. 2. 15:09
 9/10 anonim ***** válasza:
próbáld meg ott ,ahol első áldoztál, ott lesz nekik infójuk !
2012. aug. 2. 16:48
 10/10 anonim ***** válasza:
Csak ott tudod kérni, ahol kereszteltek, mert így anyakönyvezi az egyház a további "sorsodat", tehát oda bevezetik az elsőáldozást, bérmálkozást meg a házasságot is, ez azért kell, hogy ne tudj kétszer házasodni, mert ott már látják ha még egyszer kikéred az igazolást, szóval ezt nem lehet megkerülni elvileg, szerintem kutass, korábbi lakcímek körül érdemes keresgélni.
2012. aug. 3. 00:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!