Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Honnan vannak egyeseknek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Honnan vannak egyeseknek millióik, hogy esküvőre költsék?

Figyelt kérdés

Tudom, ez kicsit úgy hat, mintha mások zsebében turkálnék. igazából nem is az érdekel, hogy miből, hanem hogy hogy képesek egyetlen nap miatt kiadni a kezükből...

Én már jó ideje spórolok egy autóra, és egyszerűen képtelen lennék a nehezen megkeresett pénzemet egyetlen alkalom miatt elszórni.

olyan megrázó lenne, hogy éveken át kuporgattam, aztán huss, percek alatt semmivé válik. persze, kapsz érte egy jó nagy bulit, ruhát, virágot, stb. ja, meg egy férjet/feleséget is :D

Vagy ők más kukijával verik a csalánt, és a szülők kaparták össze a lovettát, hogy aztán a kicsi csemetéjük nagyzolhasson?

Na, már fel vagyok rá készülve, hogy kapni fogom az ívet, de sebaj, fel vagyok készülve, nem leszek megsértődve, és senkit nem pontozok. Egyszerűen kíváncsi vagyok, és meg szeretném érteni. Segítsetek! :)

2012. júl. 30. 23:47
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
81%

nekem jövöre lesz az esküvöm, és igyekszem mindent a lehető legolcsobban megoldani, mert ugyan szeretnék nagyon szép dolgokat rá, de 1. nincs keret, 2. sok dolog nem ér számomra annyit, hogy kifizessek érte annyi pénzt...

én szerencsésnek mondhatom magam...mi kb 300ezret vagy annyit se költünk majd az esküvőre...anyukámék állják az étel nagy részét...a húst teljesen....aztán nagyker áron jön a köret, a füszer hozzá stb., a torta se lesz valami drága, és mivel anyu olyan helyen dolgozik, illetve ő a fönök jobb keze, ahol rengeteg esküvő van, a hely ingyen van és minden hozzá...asztalok, székszoknya, stbstbstb...ergo ezekért fizetni nem kell...völegényem dj, igy a zene is ingyen lesz, van egy csomo normális, hivatalos fotos barátunk, valszeg ez is ingyen lesz (persze pénzért kérjük fel őket, de szerintem nem fogják elfogadni, őket ismerve...) fodrászra és sminkesre ha költök minimálisat, mert az is ismerős, illetve barát...csokromat magam csinálom mert hál istennek kreativan teremtett meg Isten és egyszerü csokrot akarok...ezért csak alapanyag...meghivo, ültetőkártya,dekor stb én csinálom...ez is csak alapanyagár...ruhára kell költeni....de ha! egy bizonyos ruhát választok ki végül, akkor annak a nagyrészét is én varrom és csinálom igy az is alapanyagár....majd még kiderül...völegénynek kell ruha...meg a szertartásdíjak majd....hát ennyi...millios esküvöt meguszok alig háromszázezerből....de én szerencsés vagyok!

23L

2012. júl. 31. 09:49
 22/32 anonim ***** válasza:
74%

Bár milliókról szólt a kérdés és a mi esküvőnk jó esetben nem éri el az egy milliót sem, azért válaszolok, hátha érdekel ez az oldal is. :)

Nekünk jövőre lesz az esküvőnk, a szüleim sokat segítenek benne. Nem konkrétan pénzt adnak, hanem húst (anyukámék tartanak haszonállatokat), zöldséget, gyümölcsöt (szintén otthoni termesztés) és segítséget a sütés, főzésben. Nem szerettünk volna nagy esküvőt, mert hogy őszinte legyek nagyon várjuk, de nekem ott motoszkál a fejemben, hogy azért másra is el lehetne költeni azt a pénzt. Lehet, hogy mások szemében ez sóherség, mert életem nagy napja, stb. De nekünk nem 2 hónap alatt jönnek össze a milliók.

Szóval nem akartunk meghívni olyanokat, akikkel 5 éve nem találkoztunk, akkor is 2 mondat erejéig, vagy a nagymama volt szomszédját, de így is 60an leszünk. Nem jön ki máshogy. Ebben csak a kettőnk családja és 5-6 barát van benne és nincs meghívva a 26od unokatesó akit évek óta nem láttunk, egyszerűen tényleg ennyien vannak akikkel vagy az én szüleim, vagy a vőlegényemé napi szinten kapcsolatban van. Mi ritkábban, mert messze lakunk mindenkitől, de akkor is a szoros család. A csak mi és a tanúk verzió nem tetszik, mert a szüleinket mindenképpen szeretnénk meghívni, illetve én a nagyszüleimet, mert nagyon sokat jelentenek nekem. De ugye akkor nem tehetem meg azt, hogy az én nagyimék ott lesznek, a többi nagyszülő meg nem. És akkor megint ott tartunk, hogy inkább jöjjenek a többiek is.

Ha ennyi főt étterembe vinnénk, plusz a ruha, ilyesmik már az elérné a milliós határt. Ezért nem éttermes lagzi lesz. Bérlünk egy házat és ott sütünk, főzünk, így olcsóbban is jön ki a dolog és a helyszínről sem kell lemondanunk (Balaton part, elárulom, hogy nem 2 Ftért dolgoznak az éttermek:)). Olvastam itt több kérdésnél is, hogy mennyire lehúzzák a "sátras meg falusi" lagzikat, de ha nekünk erre van pénzünk, akkor erre van. Akinek szívfájdalom lesz, hogy nem a pingvin jelmezes cincér hozza ki a baconbe tekert libamájat, annak nem muszáj jönni és pont. Nem értem az ilyen hozzáállást. Akinek van pénze és nem sajnálja rá, az persze tartsa a bazilikában az esküvőjét, furikázzon hintóval, meg ússzanak a hattyúk a nyolcszázezer hektáros parkbirtok tavában, de miért kell lesajnálni azt, akinek egyrészt se pénze, se igénye ilyesmire. Már visszahallottam a saját! családomból is, hogy ki kéne valakinek segítenie minket, hogy legalább egy rendes éttermet meg bírjunk fizetni, de könyörgöm ha egyszer nem akarjuk.... Nem azt mondom, hogy semmikép nem bírnánk összekuporgatni a pénzt egy "normális" esküvőre, mert de. Csak egyrészt nekünk így jobban tetszik (kötetlenebb, családiasabb, inkább kerti parti jellegű), másrészt (igen borzasztó, hogy ilyen sóherek vagyunk) sajnálnék egy este alatt elszórakozni annyi pénzt, amennyiből felújíthatnánk a lakást.

Úgyhogy ne gondold, hogy aki szerényebb esküvőt tart az nem kapja az ívet. Persze ha több millás mulatságot szerveznénk, akkor meg azért kapnánk, hogy honnan van rá ennyi. :D

2012. júl. 31. 09:50
 23/32 anonim ***** válasza:
82%

Nem feltétlen kerül egy esküvő milliókba, 50 fő 400.000 ft-ból meglesz, mi fizetjük az esküvőt nem a szüleink..Az elmúlt 10 évben vettünk kocsit és lakást is, gondoltuk tarthatunk egy "bulit".Nekem most az esküvő fontos neked a kocsi...

Amire egyébként nagyon vigyázz mert elég egy szerencsétlen baleset és huss a millióidnak...:(

szerintem ez az egész nézőpont kérdése nekem most az esküvő a legfontosabb, ha több pénzem lenne többet költenék rá, mikor a kocsi volt a fontos akkor én se értettem....

:)

2012. júl. 31. 10:07
 24/32 anonim ***** válasza:
73%
60 fős volt a miénk, 1.300.000 volt kb. 1 év alatt tudtunk összegyűjteni kb. 500.000-t, a maradékot szülők állták 3 részről. Nos, nem volt olcsó, de nem bántuk meg. Nem gondolom úgy, hogy pénzkidobás, bár sajnálom, hogy apukámék ennyi pénzt kellett, hogy rááldozzanak, de ha nekünk kellett volna kifizetni, nem sajnáltam volna. Na jó, egy kicsit, de minden pénzt megér visszanézni a képeket. Soha nem láttam még magam szebbnek, mint ott. Pedig utálom magam. Ennyit nekem megért. Ha valaki megteheti, miért ne tenné? Bár ha lenne 6 millám, biztos nem költenék 4 millát esküvőre, de azért nem gondolkodnék, hogy most 10 ezret lealkudjak a zenekartól.
2012. júl. 31. 10:24
 25/32 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat. talán a neveltetésbeli különbségek, a pénz értékének egyéni meghatározása dönti el, h ki az aki kiad 100ezreket, netán milliókat is az esküvőre.

nem is feltétlenül autóra, hanem akár a gyerekszobára, vagy egy lakásfelújításra is lehet költeni a pénzt. szóval az sem magyarázat, hogy jelen helyzetben nekem más preferenciáim vannak. amikor tudom, hogy 1000 más helye lenne annak a pénznek, akár most, akár évek múlva, akkor egyszerűen képtelen vagyok arra gondolni, hogy erre költöm, mert pár év múlva nagyon megbánnám, mikor vakarom a fejem, h honnan szülök annyi pénzt.

az is tudvalevő, h vannak milliomosok, de a kérdésben nem rájuk céloztam, mert tudom, hogy ők finganak egyet, már ki is pottyant az egy milla. :) én most az átlag, magyar bérből és fizetésből élő polgárokra gondoltam. mert néha ők is tudnak olyan puccos lagzit rendezni, hogy ihajcsuhaj.

2012. júl. 31. 10:32
 26/32 anonim ***** válasza:
73%
Aki lepontozott, annak üzenem, hogy a kedvéért sem költök egyikre sem. #16
2012. júl. 31. 11:09
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Én csak egy példát tudok erre mondani, egyik ismerősöm 3 milliós kölcsönt vett fel a férjjelölttel, a lagzi miatt. Máig a kölcsönt nyögik, ha befizetik a havi részletet, akkor élni alig van miből. Mellette ott a kisgyerek is már, őt kell nélkülözni. Ja, meg volt még egy amin meglepődtem. A csaj 20 évesen ment férjhez, egy gimnáziumi érettségije van, a férfjének úgyszintén, mikor a lagzi volt, nem dolgoztak sehol. De olyan lakodalmat még az életben nem láttam, mint vmi mese, az egész minimum 6 millióba benne volt, az tuti, és azon gondolkodtam h vajon ki fizethette nekik? Mert átlag család, még spórolni se spórolhattak, mert fiatalok, szóval nem értem. Azóta már külföldön élnek, és jön a gyerek is. Persze ő dolguk, csak furcsa, mert szerintem a lakodalomnak nem a nagyzolásról kéne szólnia, hanem a vidámságról és a szerelemről. Dehát mindenkinek más a felfogása.
2012. júl. 31. 11:25
 28/32 anonim ***** válasza:
34%
Nos,vegyünk egy átlag esküvőt,olyan 1 milla ugye?Én sem tudtam elképzelni,hogy az emberek honnan tudnak összespórolni rá ennyi pénzt a hitelek,megélhetés mellett.Viszont hallottam olyan megoldást,hogy vmit ráérsz utólag is lerendezni,úgy értem,hogy előleget kérnek,és majd az esküvő végén a fennmaradó részt kell rendezni(normál esetben a menyasszonytáncból visszajön annyi pénz).Bnőmnek mondjuk ez nem jött össze,mondjuk ők előre fizettek mindent.Hívott 20 havert(mondván,milyen jó bulit fognak ők csinálni) akiknek volt pofájuk fejenként 5000Ft-ot fizetni,úgy!,hogy előtte megkérdeztek engem,hogy mennyit illene(elmondtam,hogy kb annyit szoktam amennyibe kerül kb/fő ellátás,tehát kb 10.000.Ezek után egy elkezdte az 5000ést,a többi meg ment utána.Bulit nem csináltak,kiültek a kertbe,mintha pubba lennének,és ott itták tele magukat piával.Én ennél már okosabb leszek,őket fix,hogy nem hívnám meg!Lehet lepontoztok,páromnak is anno az volt a véleménye,hogy ne azért tartsunk esküvőt,mert pénzt akarunk belőle kihozni,részben igaza van.De mióta a sajátunkra készülünk rájött,hogy azért tényleg ne hívjunk olyanokat,akik nem tudják mi illik.Mert igenis,ma már ez van.Bárkit megkérdezel: -Mennyit pénzt adjak az esküvőre?Mindig az a válasz,hogy legalább annyit,amennyibe belekerül egy főre a kaja.Persze ne azt gondoljátok,hogy olyat nem hívunk akiről tudjuk,hogy nincs pénze.Erről szó sincs.Mindenki annyit ad amennyit akar,de hogy ezt a "bandát" kihagyjuk,az biztos!
2012. júl. 31. 11:57
 29/32 anonim ***** válasza:
73%
17-es: amúgy 3 hétig tartott a házasság (10 év együttjárás után) és a botrány ott robbant ki, hogy az ifjú ara meghívta a szeretőjét az esküvőre - és ez picinykét zavarta a férjet (akit azért nem kell sajnálni).
2012. júl. 31. 14:27
 30/32 anonim ***** válasza:
00:40: Nem azt mondtam, hogy átlagos a fizetésünk, hanem hogy tartottuk a mi saját életszínvonalunkat és úgy spóroltuk össze. Tehát nem éltünk hónapokig száraz kenyéren és vízen az esküvőnk miatt.
2012. júl. 31. 19:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!