Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kb egy 300-400 fős sátras lagzit mennyiből lehet kihozni? A válaszokat köszönöm elöre
Kb. ugyanannyi mint a nem sátras.
Meghívottanként cca 8-10 ezer Ft/fő.
Szerintem a 3 millió nagyon kevés, kb 4,5-5 millióból lehet kihozni. Ezek csak az én gondolataim, de ilyen nagy esküvőnél nehéz összeállítani a menüt, ha én rendezném, minimum két fajta leves, 5-5 féle főétel, húsmentes és húsos. Rengeteg apró süti...még ha megkapod az alapanyagot, akkor sem jön ki olcsóbban mint egy étteremben, ugyanis ezeket a termékeket hűteni kell, szóval hűtőkocsikat is bérelni kell. 300-400 főnél nehéz megoldani a kiszolgálást, amihez kell néhány pincér, nem muszáj profi, de attól még annak is fizetni kell. Maga a sátor ára, székek, asztalok.... Egyetértek az előttem szólóval, hogy így is kb 10 000/12 000 Ft a minimum/ fő. Már az kb 3 000 000 Ft, ha csak 300 főről van szó. A ruhák kb 100 000 Ft, még ha a fotósért, zenészért stb nem is kell fizetni. Esküvői torta is kb 150000 Ft+a gyűrűk kb 100000.
Remélem sikerül megvalósítani :) Egyébként te mennyire gondoltál? Nekünk is jövőre lesz az esküvőnk 60 Fővel kb 800000 Ft-ra kalkuláltunk de inkább 1 000 000 lesz belőle sajnos!
Hogy pontosan mennyiből lehet kihozni, azt nem tudom. Különösen annak fényében, hogy az egyébként költséges dolgok egy része biztosítva van (étel alapanyagok, munkaerő).
De általánosságban úgy gondolom, hogy egy lagzinál vannak amolyan "muszály" költségek pl hely/sátorbérlés, zenekar, ruha, torta, fotós...mittudomén. Horribilis költségek. Ezek viszont akkor is közel ugyanannyiba kerülnek ha 250 főt hívsz meg és akkor is ha 350-et. A nagyobb lagzi csak némivel több alapanyagba, kicsit több kisegítő személyzetbe kerül. De ezek itt adottak.
Ha tehát kifejezetten az anyagi oldalát nézzük, a plussz akárhány fő valószínűleg több pént hoz, mint amennyit elvisz.
Tapasztalataim szerint, a mai viszonyok között egy "meghívott" inkább kifogást talál és el sem megy a lagziba (szégyelli), ha nem tud legalább egy 20-ast prezentálni (ajándék + menyasszonytánc). A marha nagy büszkeség miatt senki nem akar kevesebbet adni, mint a szomszéd/rokon. Különösen egy parasztlagziban.
A plussz fő ellátása pedig egy nagy lagziban elenyésző.
Ergo profitot termel.
Konklúzió!
Házasodj évente! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!