Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Milyen költségekre kell...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen költségekre kell számolnom? Mi az ami mindenképpen kell egy esküvőn? Mennyiből lehetnek kihozni egy 30 fős esküvőt?

Figyelt kérdés

Nagyon vidék (kis falu), a helyet megkapnánk 4500 forintért plusz 5000 forintért a konyhát is. Ehhez kell még 1-2 szakácsnő, de ők sem kérnek fejenként 5-5 ezernél többet

Az ételt kell megvenni, előkészíteni, amit ők megfőznek, a süteményeket, tortát (de én nem akarok 3 emeletes hófehér esküvőit, inkább 2-3 egyszerű dobos tortát). A templomban nem tudom mennyit kell fizetni (református), a hivatalban sem tudom. Nem akarok nagyon flancos ruhát sem, egy egyszerű egyberuha lenne. Fátyol nincs, fodrász nincs. Zenekar nincs.

Mi kellene még, amitől még is esküvő lesz és nem családi összejövetel?

Szerintetek mennyiből lehet kihozni? 150-200 ezer elég lenne?

2012. márc. 4. 09:42
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Koszorús lány ruhát mindenképpen kell vennem, az egy éves lányunknak.
2012. márc. 4. 09:44
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Bőven! Szerintem az étel és az ital együtt ki kell jöjjön max. 60-70 ezerből. Főleg, ha a csirkét stb. fel tudjátok ti nevelni.
2012. márc. 4. 09:50
 3/13 anonim ***** válasza:
szerintem max. 200.000. koszorúslányruha ügyben nézz szét nagyobb kínaiakban, v aukciós oldalakon, max. 3000 ft-ért kapsz.
2012. márc. 4. 09:54
 4/13 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem 200 szűken lesz csak elég. A virágos is kiadás, gondolom azért egy csokrot szeretnél. Amint meghallják, hogy esküvői, ott kezdődik, hogy 12000 kb., vagy inkább több. Ha mégis esküvői hangulatot akarsz, akkor szülőköszöntő csokor is kell, 2000-3000, szerintem az is legalább egy. Koszorúslánynak, lányoknak, virágos karkötő, tanúknak, vőlegénynek kitűző, menyasszonyi autóra csokor, (ha akartok), mind plusz kiadás. De ezek az apróságok, szerintem sokat dobnának a hangulaton. Olyan helyet nem találnál, ahol szombaton amúgy is van zene, és nem kell érte külön fizetni? Nálunk így volt, mondjuk vacsit rendeltünk 20 főre, szerintem így sem volt drágább mintha főztünk volna. A polgármesteri hivatalban szerintem egy 20 ezer körül számíts, nekünk 17500 volt, ez tuti mindenhol eltérő. Lifthasználati díj, terembérlet, asztalra gyertya, meg ilyesmikből tevődött össze.Pl. 1500 ft. volt a pezsgő felszolgálási díja. A templomot nem tudom, nekünk ott nem volt szertartás. 20-an voltunk tavaly nyáron 200000 ft. fölött költöttünk nem sokkal, de volt igazi menyasszonyi ruhám is (kifutó modell 27000-ért vettem). Hátha segítettem.
2012. márc. 4. 10:17
 5/13 anonim ***** válasza:
200 ezer elég szerintem, de valami díszítés kéne a teremben, zene cdről is szólhat, nekünk is úgy lesz. Talán ebből még egy fodrász is kijön, nem kell fátyol, de valami virág lehet a hajadban.
2012. márc. 4. 10:19
 6/13 A kérdező kommentje:

Nálunk, mivel falu csak egy lehetőség van, ahol meg lehet egy esküvőt tartani, (itt nincs zenekar) illetve nem, mert ott van még a művelődési ház, de az nagyon csúnya. A városba pedig nem fogok bemenni, hogy mindent tripla árba megvehessek, bérelhessek.

Nem kell autó, mivel a templom a hivatal és a hely 5 perc sétára van egymástól, így nem kell autó dísz sem. A templomba egy csokor virág és kalap kabát.

Lifthasználati díj? Nálunk a polgármesteriben nincs is lift, nem kell se szavalás, se pezsgős koccintás. Nem kell menyecske ruha sem.

2012. márc. 4. 10:36
 7/13 A kérdező kommentje:
Szülő köszöntő csokor? Kinek? Nincsenek szülők.
2012. márc. 4. 10:36
 8/13 A kérdező kommentje:
A vacsi ha rendelném, csak egy fogás lenne 50 ezer körül, így inkább főzünk.
2012. márc. 4. 10:37
 9/13 anonim ***** válasza:
70%
Bőven elég. Ne felejtsétek el, vidéki kis faluról van szó és nem puccos városi étteremben lesz és a 30 fő gyakorlatilag a szűkebb család 2 oldalról.... A hangulat meg nem a sok fölösleges marhaságon múlik, ami csak pénzlehúzásra jó, ezt tapasztalatból tudom. A koszorúslány ha jól értem a kislányuk lenne. Kínaiban tényleg lehet kapni szép ruhákat nem is drágán. Kaja-pia szerintem 60-70 ezerből megáll majd. A csokor sem feltétlenül fog olyan sokba kerülni, mert az ismerős virágos megköti majd pár ezerből. Két sima torta (én az egyiknek gyümölcsösöset választanék) elég, 10 ezerből megvan. Aprósüteményt megsüti otthon a család. A 30 fő egy része valószínűleg gyerek vagy fiatal, így italban inkább az üdítő a fontos, nem az alkohol. A polgári szertartás nálunk akkor kerül nagyobb összegbe, ha kiszállásos, ha a hivatalban tartják, nem olyan sok az sem, a templomit nem tudom. A díszítést meg tudják oldani ők is lufival, egyebekkel olcsón. Szerintem az egész ki fog jönni 150 ezerből is.
2012. márc. 4. 10:47
 10/13 anonim ***** válasza:
52%

Itt a gyakorin gyakran túlzásba esnek sokan!Nálunk a csokrom 6000Ft lesz, fehér rózsából félgömb alakú, macifűvel, szatén szalaggal együtt!A szülőköszöntők is 800Ftba kerülnek fejenként!Az autódísz, orchideából, kardvirágból, zöldekkel pedig 3000Ft!

A polgári nálunk 35ezer lesz, minden flanc nélkül!Szale z télleg változó!

Szerintem simán kijöttöm 200ból, sőt 150ből is simán!

2012. márc. 4. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!