Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
2012-ben mennyiből lehet a legolcsóbban kihozni egy szolid eskükőt?
Nagyon sok mindentől függ.
Templomi is lesz, vagy csak polgári?
Ruhát veszed (ha igen, honnan), vagy bérled?
Teremdekort szeretnél?
Gyűrűitek voltak már?
Zenekart, dj-t, vagy laptopos zenét akartok?
stb...
Mennyi pénzetek van rá?
én szerintem, ha tényleg nem lesz 6 fogásos menü, ruhával, mindennel együtt 400-ból ki lehet hozni. Én ezt úgy számoltam ki, hogy mondjuk ha szolíd, gondolom nem lesz menyecske ruha, vőfély, zenekar... tehát a lagzikellékek. Egy ruhát már lehet találni 40-ért, de ha 100-ért találsz, az sem gond. Plusz a kellékek (cipő, fodrász, sminkes, ékszerek) legrosszabb esetben legyen 50 ezer Ft. De az már tényleg sok. Párodnak ruha, ha kell, akkor mondjuk 30 ért lehet venni szépet. A vacsora, ha mindenki eszik egy levest, másodikat, meg egy torta, akkor 30 főre szerintem 50-60 körül ki lehet hozni. 4 személyes tálakkal. Ez eddig a legrosszabb esetben is 250 ezer. Veszel még gyűrűt, (mi 60-ért vettünk egy arany párat), és mondjuk fotóst ha akarsz, az is lóvé, de a meghívó is egy 10-esből kijön akkor is, ha veszed. Ami még fizetős, esetleg a zenész, de ha szolíd, akkor talán máshogy is meg lehet oldani, ami még olcsóbb. Tehát szerintem egy igényes, de szolíd esküvő 3-400-ból kijön, nekünk legalább is ennyire jönne ki. Ezek tippelt összegek, nyilván ha utána nézel, más jönne ki. Függ még, hogy anyakönyvvezetőnél mennyit kell fizetni, én azt vettem alapul, hogy nekünk semmit, viszont a templomi 25000 lesz. Igyekeztem leírni azokat, ami az én elképzelésem szerint nélkülözhetetlenek. Nyilván ha pl. csak koktélruhát szeretnél, akkor a ruha még olcsóbb. Egy pár virág sem árt. De ha csak a gyűrűt és a vacsorát nézzük, akkor is szerintem 300 kell. De az meg egy szolíd esküvőért szerintem nem drága.
Sok boldogságot! :D
Sima polgári esküvő, utána ebéd otthon, zenekar nélkül.
A ruha bérlése olcsóbb?
Az az igazság, hogy kb. 100.000-re gondoltunk :/
Az nagyon kevés lesz?
1-es vok.
Szóval abból kiindulva, hogy mi is ennyien voltunk (és még egyéb körülményeket nézve) azt mondom, hogy 500 ezerből egy igényes, de szolíd esküvőt ki lehet hozni. Ha nagyon rámentek a spórolásra, 300-ból is kifutja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!