Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi a véleményetek arról, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek arról, ha valaki a vendégek közül direkt fehér ruhát vesz fel az esküvőre?

Figyelt kérdés

Nővéremnek nemsokára lesz az esküvője. A vőlegénynek van egy barátnője (szerintem kicsit rá van indulva egyébként leendő sógoromra), aki szintén hivatalos természetesen. Kérdezte, hogy milyen ruhát vegyen fel, testvéremék pedig elmondták neki, hogy hát fehéret és feketét ugyebár nem illik.

Erre a nő direkt egy fehér ruhát vásárolt. És hangsúlyoznám, hogy nem az van, hogy ez volt neki otthon és nem akart pénzt költeni új ruhára, hanem direkt az esküvőre vette újonnan!

Ti hogyan kezelnétek ezt a helyzetet? Mert szegény nővérem kezd nagyon kibukni mostmár...

(Persze nem ez az egyetlen dolga, de ezt ilyen eléggé aljas húzás szerintem.)

2012. júl. 13. 23:16
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
37%

Nem keverem a kék, régi, új..stb szokással. A fekete, fehér, piros ruha mítosz alig pár éves a magyaroknál, sok helyen egyáltalán nem ismerik. Köze nincs az illemhez. (off: magyaroknál az örömszülők elvileg feketében vagy fekete-fehérben vannak)

Ezért nem zavarna a saját esküvőmön.

Persze akik hollywoodi filmekből tanulják az esküvő szokásokat, azok bunkósának fogják tartani.

2012. júl. 13. 23:42
 12/41 anonim ***** válasza:
33%

*mivel ugye vannak az életben alapvető illemszabályok - nem véletlenül, amiket jó betartani

Az ehhez hasonló illemszabályokhoz az ragaszkodik egyébként görcsösen, aki ezzel akarja kiérdemelni mások szeretetét. Magyarul megfelelési kényszere van. Ő magának akar tetszeni és lesz*rja mások véleményét. Ennyi.

2012. júl. 13. 23:42
 13/41 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem érdemes ezen idegeskedni.
2012. júl. 13. 23:49
 14/41 anonim ***** válasza:
90%

Hűha....én ahány esküvőre voltam hivatalos, mindre feketében mentem. Az volt elegáns és az állt jól. Mellesleg, jó pár embert láttam már feketében.

Ettől függetlenül persze bunkóság a csaj részéről, mert külön megkértétek, hogy ne.

2012. júl. 13. 23:49
 15/41 A kérdező kommentje:

Érdekes, ez a fehér-fekete-piros már közel 40 éve is alap volt - legalábbis mifelénk. De lényegtelen.

Én pedig úgy gondolom, hogy nem azért tartok be bizonyos alapvető illemszabályokat, mert azt akarom, hogy emiatt szeressenek - sokkal inkább azért, mert tisztelem azt az embert, aki felé betartok vmiféle szabályt. Például nem fogok "szevasz"-szal köszönni egy nálam idősebb embernek. És például nem veszek fel fehéret egy esküvőre, ahol nem én vagyok a menyasszony. Ez persze csak az én véleményem. :-)

Azt pedig direkt írtam a végére, hogy nem ez az összes gond a csajszival, hogy ne úgy tűnjön, hogy nővérem csak jó dolgában nem tud más miatt hisztizni. :)

2012. júl. 13. 23:55
 16/41 A kérdező kommentje:
De különben akkor sem értem, hogy a fehéren és a feketén kívül annyi sok szín létezik még - miért nem lehet azokból válogatni?
2012. júl. 13. 23:58
 17/41 anonim ***** válasza:
91%

Mert érzi, hogy titeket ez ennyire idegesít és azért csinálja.

Különben a nővéred a barátját ezzel a "furcsa" barátnővel fogadta el, akkor túl kell ilyeneken lépni mert megöli a kapcsolatot.

2012. júl. 14. 00:04
 18/41 A kérdező kommentje:
Ebben nagyon igazad van!
2012. júl. 14. 00:06
 19/41 anonim ***** válasza:
67%

A leírásod alapján szerintem bármilyen színű ruhában mehetne a csaj, a nővéred akkor is kibukna. Elvégre ott van egy nő, aki a vőlegényére hajt és a férfi ahelyett, hogy megszakítaná vele a kapcsolatot, még az esküvőjére is elhívja. A nő pedig élvezi, hogy a menyasszony kiborul.

Ha csak a fehér ruha miatt van az egész, akkor bocsi de nagyon hisztis nővéred van.

(Megjegyzésként: Európában tényleg nincs az illemszabályok között megszabva, hogy milyen színű ruhában kell menni esküvőre. Egy-két országban a vöröset nem nézik jó szemmel, de nem az "új asszony" szín miatt hanem, mert egyes keresztény kultúrkörökben a gyász színe.)

2012. júl. 14. 00:21
 20/41 anonim ***** válasza:
77%

Hááát...jó, jó bosszantó, de annyira nem nagy ügy!

Egy fehér ruha miatt kibukni szerintem túlreagálás.

Ha csak ennyit tett a másik lány, akkor vállat kell vonni és kész!

Ez még semmi, ennél sokkal aljasabbak tudnak lenni nők.

Én ezen nem problémáznék, lehet, hogy jól állt neki a fehér, mert szép kreol a bőre, vagy csinos volt a ruha és csak fehérben volt ez a modell, ki tudja...

Felejtse el a nővéred, annyira nem nagy dráma ez!

2012. júl. 14. 00:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!