Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Templomba való bevonuláskor általában a vőlegényt ki szokta kísérni?
A hagyomány azt hiszem az, hogy a menyasszonyt az ő nőtlen férfirokona kíséri, a vőlegényt pedig a vőlegény hajadon nőrokona. Ha ilyen nincs, megcserélhető a dolog.
Mi szeretnénk teljesen másmilyet. Én apummal szeretnék bevonulni, mikor a párom már bent vár az oltárnál. De valahogy neki is oda kell keverednie :), úgyhogy ő az édesanyjával fog oda vonulni. De az csak olyan séta lesz, tehát nem rendes vonulás zenére. Vonulni csak a gyűrűvivő kisfiú, sziromszóró kislány, a koszorúslányok és én apukámmal fogunk.
Magyar hagyomány szerint a pár együtt vonul be a templomba, sőt a lányos házától már együtt vannak. Ha amerikai stílusút akarsz (tehát külön vonulni) ott a vőlegény nem vonul be látványosan, csak simán bemegy és várja a menyasszonyt. Tehát senki sem kíséri.
De mivel a ti esküvőtökön az van amit ti akartok, mindegy ki kíséri be.
Nem mindegy, hogy milyen templomban tartjátok az esküvőt.
Teljesen mások a szokások a reformátusoknál, mint a katolikusoknál. Nem beszélve a zsidókról.
Magyar hagyomány szerint, itt "falun" úgy van, hogy a lányos háztól megy a menyasszony a nőtlen rokonnal, a vőlegény pedig egy hajadon rokonnal.A templomba annak idején én mentem a bátyámmal, sógornőm pedig az apukájával.
Nálunk úgy lesz, hogy a templomnál "átvesz" a kísérőmtől az apukám, és én vele megyek be, párom pedig az anyukájával, és ő ott fog várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!