Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi ez az ültetőkártya mánia az esküvőkön?
Régen sem volt és most sem értem, hogy miért kellene hogy legyen?
Persze engem nem zavar, ha van egy esküvőn. Csak nekem úgy jön le, hogy az egyik menyasszony megy a másik után...és most azért ilyen "nagy szám" ez.
az lehet, csak tudod számít ám, mikor válaszolsz valakinek, én is meg nézem, hogy hány %os az illető, mert mondjuk kritikánál nem mindegy, hogy egy 30%-os vagy egy 88%os írja...
a választ meg már előttem leírták, én meg felpontozok mindenkit!
Nos, nekünk nem lesz ültetőkártya, mert szerintem nélküle is meglehet oldani hogy ki hova üljön, mi szabad döntést hagyunk a vendégeknek, hogy oda üljenek ahova akarnak.
Régen sem volt, mégis mindenki talált helyet magának.
Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszát! Nem mertem volna gondolni, hogy ez a kérdés ekkora "port" fog kavarni...
Nem tudom, de talán azért lett pár ember lepontozva, mert a hangneme olyan volt. Én általában leírom a véleményem, de nem kezdek el kötözködni.
Egyik válaszolónak a kérdésére válaszolva használok telefont, netet mindent...Ugyanis a modern dolgok híve vagyok. DE ne keverjünk már össze az ültetőkártyát a modern technikai fejlődéssel. Két külön dolog.
valóban, régen meg lehetett oldani.
de
régen általában ismerte egymást mindenki, nem volt kínos odamenni, hogy bözsi nénje, csússzon már odább eggyel, hogy mi is elférjünk!
most meg nem is ismerik egymást, sokkal távolságtartóbbak az emberek, nem szívesen kér szívességet senki egy vadidegentől. Szerintem a válaszadók sem éreznék jól magukat, ha elmennének a párjukkal egy esküvőre, ahol csak a párt és annak családját ismerik, a család leülne egyik asztalhoz, nekik meg már csak teszem azt a 3. unokatesó nagyszülei mellett lenne helyük...
Szerintem hasznosabb, legalábbis akkor, ha a menyasszony vagy aki összeállítja az asztalokat, ügyel rá, hogy ne idegenek kerüljenek egymás mellé.
Azért sem hülyeség, mert nehezebb beszöknie idegeneknek az esküvőre.
Szerintem a kérdésfeltevés miatt vannak a lázongások. Ha tényleg csak érdekel akkor kérdezd meg hogy:
Akinek volt ültetőkártya az esküvőjén, miért? vagy
mit gondoltok az ültetőkártyáról?
De te alapból negatívan leszólod, valószínűleg ezért is váltasz ki lázongást a pártolói mellett.
A kérdésre válaszolva, nekem még nem volt esküvőm, de ha majd odaérek, 2-3 év múlva, lesz ültetőkártyám.
Csak mert voltam már pár esküvőn, ahol ebből mindig volt bonyodalom. Pl. jött egy család: anya, apa, 3 gyerek, de mire beértek mindenki ült, kihagyva 1-2 helyet és az 5 fős család nem tudott együtt leülni. Mivel rokon volt az illető mellénk ültették a hely nélkül maradt 7 éves gyereket, akit mi nem fegyelmezhetünk és hihetetlenül rossz volt, hisz anyu apu messze van.
Egy másik lagziban volt hogy a gyerekek leültek más helyére aki a tánc után visszamenve nem tudott leülni, mert a gyerek nem bírta felfogni hogy más helyén van.
Hogy ne csak a gyerekeket hozzam fel, két éve voltunk a párommal lagziba, két társaság "összeveszett" azon hogy ki kivel akar ülni és hol.
Volt olyan hogy a menyasszony távoli rokonainak csak a vőlegény rokonai között volt helyük, egész vacsora alatt egy kukkot sem szóltak, mert senkit sem ismertek maguk körül, két fogás között menekültek ki hogy beszélhessenek a saját rokonaikkal.
Ezek csak saját, látott példák.
Szerintem praktikus, hisz én tudom, hogy ki kivel milyen viszonyban van, és a nagyszülőknek nem kell a haverokhoz keveredni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!