Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi ez az ültetőkártya mánia az esküvőkön?
Régen sem volt és most sem értem, hogy miért kellene hogy legyen?
Persze engem nem zavar, ha van egy esküvőn. Csak nekem úgy jön le, hogy az egyik menyasszony megy a másik után...és most azért ilyen "nagy szám" ez.
Szerintem nem mánia. Nekem csak sima kézzel írott volt, azért, hogy közvetlen a mi asztalunk mellé ne rohanjanak oda a harmadunokatesók nagyszülei, mert hogy onnan jobb a kilátás... mikor én oda anyumat és nagyimat szerettem volna.
Mert odarohantak, aztán néztek, hogy milyen dolog, hogy ott a név. Hát ezért.
Ez egy szokás, ami egy nagyobb esküvőnél megkönnyíti a kavarodást. Bevonul egy étterembe mondjuk 70 ember, és vannak 10 fős körasztalok..csak épp van olyan család ami 4 fős, olyan, ami 3 fős, olyan baráti társaság vagy kollégák csapata a vendégek közöttt, akik esetleg 8 vagy 7 fősek......és nyilván az egy társaságból érkezőket egy asztalhoz ültetik.
Tehát, kicsikét itt gondolkodni kell, és máris rájöhettek hogy miért fontos az ültető kártya: ha előre meg van tervzezve, hogy minden asztal jól legyen kihasználva, akkor egyik 10 fős körasztalhoz ültetek mondjuk egy 8 fős kollégákból álló csapatot, és egy párt. EGy másik 10 fős körasztalhoz ültetek két egy 3 fős családot, egy 4 főset, és egy párt.................stb., stb.
Ha mindez el van rendezve, és ott várják a vendégeket a kártyák, nem lesz "menzahangulat", azaz mindenki keresi a helyét, de egy 4 fős család nem tud együtt ülni mert mondjuk minden asztalnál már csak max 2 szabad hely maradt, mert mindenki oda ült ahol szimpi volt neki a hely.
De érdekes, hogy valakinek ez nem egyértelmű, ahány esküvőn én voltam, mindenkinél volt ültetési rend, és nagyban megkönnyítette az egészet. Egyébként senki másnak nem okozott ez meglepetést, ahogy bementünk a terembe, mindenki azonnal kereste az asztalát, senki nem rökönyödött meg hogy van kártyája......mindenkinek természetes volt. Sőt, voltam olyan esküvőn ahol előre meg volt mondva hogy hol fogunk ülni, és mi is gondosan készültünk ülésrenddel a sajátunkon.
Ha nem egy 15 fős, kicsi ebédes esküvőt rendeztek, akkor bizony igen fontos az ültetés. LEgalábbis akkor, ha igényesek akartok lenni. Ez nem külsőség, ez a szervezettség. Ne keverj két eltérő dolgot, kedves második, pláne ha - ezek szerint - halvány lila segédfogalmad nincs az etikettről.
"Persze engem nem zavar, ha van az esküvőn"---> Ebből az jön le nektek, hogy engem zavar vagy idegesít...?
Nem hiszem el, hogy már itt sem lehet egy kérdést kiírni kötekedés nélkül...
Csak szerettem volna tudni, hogy ki miért csinált ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!