Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti mit tennétek ebben a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit tennétek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Az esküvőnk jövő hónap közepére van kitűzve, sajnos pár nappal ezelőtt történt egy haláleset a családban a párom nagymamája meghalt. :(

Az esküvőre gyakorlatilag mindenünk meg van, le van foglalva minden, rengeteg pénzt öltünk már bele...

Ti mit csinálnátok ebben a helyzetben? Mindent megtartanátok ugyan úgy? Vagy csak egy vacsora zene nélkül? Mondjuk a menetet is nehezen tudjuk elképzelni zene nélkül, nemhogy az estét...

Senkinek nem kívánnám, hogy ilyen helyzetbe kerüljön. :(

2012. jún. 18. 12:57
 1/10 anonim ***** válasza:
81%
A nagymama érezné magát a legkellemetlenebbül, ha emiatt lemondanátok. Én valószínűleg egy kicsit szolídabbra venném a figurát, és megemlékeznék egy rövid beszédben a nagyiról. Nem mondanám le az esküvőt, zene is lenne, de talán egy hajnalig tartó tivornyát kihagynám. Persze nem minden társaság ilyen.
2012. jún. 18. 13:00
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
Nehéz helyzet, de nem szabad lemondani! A nagyi sem szeretné, ha emiatt elmaradna a lagzi!
2012. jún. 18. 13:11
 3/10 anonim ***** válasza:
89%

Ne essetek emiatt mély depresszióba. A halál az élet velejárója. Vannak kultúrák, ahol a halált nem tragikusan fogják fel, a gyász sem fekete, hanem fehér...

Szóval én megtartanám, ne érezzétek feszélyezve magatokat, és próbáljatok meg ezzel együtt élni, de ünnepelni is. Ne nyomja rá minden estére ez az emlékét, mert nem attól szereted, hogy álszent módon mindent lemondasz, hanem, hogy emlékszel rá, a mozdulataira, tetteire, stb. Őt nem hozza vissza, ha lemondjátok az esküvőt, és 1 hónap nagyon hosszú idő...

2012. jún. 18. 13:19
 4/10 anonim ***** válasza:
92%

Olvasd el ezt,itt rengeteg válasz érkezett ugyanilyen kérdésre:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__3..

2012. jún. 18. 13:29
 5/10 anonim ***** válasza:
92%

NÁlunk szerintem az döntene, hogy hogy érzi magát a vőlegény és a többi rokon. Ha ő nagyon maga alatt lenne, akkor inkább későbbre tenném az egészet, semmi szükség arra, hogy a nap, melynek a boldogságról kéne szólnia, olyan legyen, mint egy siralomház.

Ha viszont az a fajta, akinek nem kenyere a melankolikus gyász, akkor minden maradna a régiben, persze ettől még egy beszéd teljesen rendben lenne mondjuk a templomi szertartáson.

Szóval vagy lemondanám, vagy maradna, de zenéről, hangulatról emiatt nem mondanék le.

Most megkérdeztem a páromat is, hogy ő mit gondolna erről, ugyanazon a véleményen van, mint én.

2012. jún. 18. 13:36
 6/10 anonim ***** válasza:
92%

Párom nagypapája halt meg 3 héttel az esküvő előtt.

150 főre le volt szervezve minden,előlegek befizetve,nászút előlege befizetve,meghivók kivive,minden lefixálva.

Párom annyira kikészült (nagyszülők nevelték nagyjából),hogy inkább lemondtam az egészet.

Rengeteg szájjártatás után mindent sikerült egy évvel későbbre áttenni,viszonylag keveset buktunk (hatalmas telefonszámla,meghivók,),nagyon megértőek voltak legtöbb helyen.

Én rokonságomban volt néhány embertől zúgolódás,pár vendéggel emiatt kevesebb is lett az esküvőn egy év múlva.

Párom mondta hogy ne mondjuk le,megpróbál jókedvű lenni,nagypapa is ezt szeretné,de ismerem annyira hogy végigszenvedte volna.

Ihgy viszont évvel később,de nagyon jól sikerült.

2012. jún. 18. 13:46
 7/10 anonim ***** válasza:
13%
Azonnal lemondanám!Neked is ezt kellene tenned!
2012. jún. 18. 14:22
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy lakodalmat nem lehet szolidabbra venni. Mégis hogyan? Halkan szól a zene? Áhhh, inkább lehet, hogy a hangulat ragadná magával az embereket, és ahogy itt írták, a nagy napnak a boldogságról kell szólnia. Nem a gyászról és a jó kedvről. Igen, én is azt mondom, hogy tartsátok meg, viszont ha ebbe a helyzetbe kerülnék, lehet, hogy én is mást mondanék. Ezt ti érzitek. Ha a párodat nagyon megviselte, márpedig bizonyára, akkor inkább halasszátok el, ne legyen megpecsételve szomorúsággal életetek nagy napja. Próbálj vele gyengéd lenni, és beszéljétek meg, teljesen érthető az is, ha ő nem szeretné.
2012. jún. 18. 15:17
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok elírtam, bocsi: nem a gyászról és a rossz kedvről, hanem a boldogságról!!!
2012. jún. 18. 15:18
 10/10 anonim ***** válasza:
56%
Én megtartanám a helyedben, akármennyire közel is állt, meg szerette a nagymamát, az élet rendje, hogy meghalnak az öregek, és még az a jobbik eset, ha öregen halnak meg, és tényleg igaz, hogy akik meghalnak nem akarták volna, hogy szomorkodjatok miattuk.
2012. jún. 18. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!