Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egyetemista vagyok, akkor kb mennyiért kell vennem barátnőm esküvőjére nászajándékot? És a menyasszonytáncnál mennyit?
Figyelt kérdés
Ez egy elegáns helyen lesz.2012. jún. 16. 13:54
11/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!!!
2012. jún. 16. 15:03
12/21 anonim válasza:
Akkor mondd meg neki, hogy köszönöd a meghívást, a szertartáson ott leszel, de a vacsorára már nem tudsz maradni. Pont. Ha nem érti, rá kell hagyni. Csak időben szólj, hogy rád ne számoljanak kajával. Aki ennyire drága menüt tud rendleni, annak az a 10 ezer Ft, amit általában adnak a vendégek, az molyfing, meg én ennyire puccos lagziban nem is égetném magamat a kis semmimmel. Gondolom, rosszul is érzenén magam a sok méregdrága dolog között. Persze, ha nagyon közeli barátnő, akkor nyilván vagytok annyira jóban, hogy tudja, hogy a vacsi töredékét sem tudod odaadni ajándékba, és ezzel a tudattal hívott meg.
13/21 anonim válasza:
Hasonló helyzetben vagyok. Az ösztöndíj a sulitól semmire sem elég, dolgozni nem tudok annyit amennyit szeretnék, 5000ft-om sincs.. Én visszautasítottam kedvesen a meghívást.. Persze nem mertem az anyagiakra hivatkozni..Azt hazudtam dolgoznom kell. Ez nekik is költség, nem akarom, hogy ételt fizessenek nekem mikor én még egy bögrét se tudok venni neki..
14/21 anonim válasza:
Nálunk nem lesz menyasszonytánc, a barátnőimnek, akik nem dolgoznak, pedig megmondtam, hogy ne gondoljanak drága ajándékra.
15/21 anonim válasza:
miii, 40 ezer egy fő kajája??
na, akkor én is lemondanám az esküvőt (pedig én dolgozok), de küldenék neki egy szép képeslapot, vannak olyan szép, dupla oldalú köszöntő lapok a papírboltokban...
16/21 anonim válasza:
Ha nagyon jó barátnők vagytok, akkor a menyasszonynak illenék tudni, hogy nem vagy abban a helyzetben, hogy egy ilyen drága puccos esküvőn az "elvárt" összeget, ajándékot add neki oda. Én a menyasszony helyében leülnék veled megbeszélni, hogy tudom, hogy egyetemre jársz és nincs még rendes jövedelmed, épp ezért nem szeretném, ha gondot okozna neked az ajándék vásárlás, de mindenképpen szeretném, ha ott lennél az esküvőmön, viszont az ajándékot felejtsd el. De mivel nem én vagyok a barátnőd helyében, ezért azt tudod tenni, hogy vagy megmondod neki, hogy az esküvőre elmész, de sajnos a lagziban már nem tudsz ott lenni. Ebből vagy veszi a lapot és azt mondja, hogy ne törődj vele, gyere el, vagy nem érdekli és rádhagyja, de akkor nem is igazi barátnő. Ha pedig nem beszélsz vele, de mégis elmész, akkor 10 ezer ft.-nál többet összességében semmiképp se adj szerintem. Nem teheted meg és kész. Ha ezt nem érti meg a menyasszony, akkor sajnálni lehet csak.
17/21 anonim válasza:
Szerintem beszéld meg a barátnőddel, hogy sajnos nem tudsz többet szánni rá. Szerintem is bőven elég egyébként 5-5 ezer forint. Én is egyetemista vagyok, a barátnőim is tanulnak, én megmondtam nekik, hogy nem várunk el tőlük semmit, nem kell ajándék, még a koszorúslány ruhájukat is kifizettem, nehogy gond legyen belőle. Szerintem a barátnőd is megérti majd a helyzeted.
18/21 anonim válasza:
Szerintem aki 40-et kiad kajára fejenként, annak a te pénzed már úgyse kell. Én elmennék és adnék valami jelképeset.
Utálom ezt a szokást, hogy "jöjjön be a vacsora ára", nem én kérem, hogy házasodjanak, ha meg pénzért akarok enni, étterembe megyek, nem vendégségbe...
19/21 anonim válasza:
Aki fejenként 40ezret kifizet a lagzin a vacsorára, az sztem nem arra számít, hogy a korabeli, vagy fiatalabb egyetemista/pályakezdő barátaiból jön vissza úgymond ennek az ára. Valószínűleg apuci-anyuci kifizeti a lagzit, a gyerekek meg megtartják a befolyó pénzeket (ami egyébként nem szégyen, akik megtehetik, örömmel segítenek a gyerekeknek). Ilyen esetben aztán meg főleg bunkóság lenne elvárni a menyasszonynak, hogy mindenki, aki nem is teheti meg, kb visszaadja a menü árát... Én hasonló helyzetben, mint te, tavaly 5ezret dobtam be a táncba, és borítékban! Két esküvőn voltam tavaly, és úgy tűnt, hogy már a boríték a divat, kb mindenki abba tette a pénzt! Egyszerűen nem tehettem meg, hogy többet adjak. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha borítékba teszed a pénzt, akkor neked sem lesz kellemetlen, hogy "csak" 5ezret adsz:)
20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sokat segített.
Kedves utolsó!Rá kell írni a borítékra nevet, hogy ki adja?
2012. jún. 18. 14:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!