Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Menyasszonytáncnál mennyi pénzt szoktatok/kell adni a házaspárnak?
Persze függ attó, hogy milyen viszonyban vagytok...
Vőfélyeknek, szülőknek, testvéreknek kell a legtöbbet.
Mi 1000Eurót adtunk, amikor vőfélyek voltunk, most hétvégén testvér nősült, most is 1000-t adtunk?
Átlag rokonok mennyit szoktak adni? Más vőfélyek?
Elsőnek: hát a házaspárnak a kaján kívűl ki kell fizetni az éttermet, a fotóst, stb. és nem árt, ha marad is. Elég gáz lenne, ha mínuszban maradnának. Régen elvileg azért csináltak lakodalmat, hogy az ifjú pár el tudjon indulni.
Második: Ha nem tudsz válaszolni, ne írj. Senkit ne érdekel a véleményed. Remélem te sem éhezel. LOL
Ez tényleg csak az anyagi helyzettől függ.
Azt viszont hogy értitek, hogy a vőfély pénzt ad az ifjú párnak?? Talán inkább ők fizetnek neki, hiszen nem ingyen végzi a munkáját! Egyik barátnőmék esküvőjén a vőfély kereken 100 000-be került.
Én ezen a lagzin 15 000-et adtam az ifjú párnak, ennyit tudtam adni. Ott a kaja 10 000 Ft volt / fő. de ahogy körbekérdezgettem diszkréten a többi barátnőt, szinte mindenki 10-12 000-eket adtak. Mondjuk, egyikünk sincs jó anyagi helyzetben. Azok a barátnők, akik a párjukat is vitték sem adtak többet 20 000-nél, pedig ők ketten voltak. Dehát a mai helyzetben nem is lehet elvárni az ilyet, sosem lehet tudni, mikor veszíti el bárki a munkáját.
Menyasszonytánc nem is volt, volt egy olyan rész a lagzi közben, amikor mindenki átadhatta a nászajándékot, a legtöbben borítékot adtak, hiszen ezt is kért a pár. Szerintem nem nagyon lett volna olyan, aki tánc közben még ezreseket tudott volna adni, hiszen mindenki úgy készült, hogy a nászajándékkal (pénzes boríték) letudja az anyagi részét a dolognak. Ezt gondolom sejtette a pár, illetve a családjuk is.
Ma már elég ritka, ha egy esküvő behozza az árát. Mindenesetre, ha megteheted, mindenképpen a legnagyobb összeget add a testvérednek, mint amiket eddig adtál esküvőkön. Bár igaz, én elfogult vagyok vele, mert nekem a testvérem a legkedvesebb rokonom. :)
Nem tudom, hogy érted, hogy ti voltatok a vőfélyek? De ha egy nem olyan közeli rokonnak vagy barátnak 1000 eurót adtatok, és ha megengedhetitek, akkor adjatok 1,5-2* ennyit egy testvérnek.
Mi tavaly voltunk esküvőn.
Nem közeli rokon. (Édesanyám tesvérének a fia)
15000 Ft-ért vettünk ajándékot és még adtunk 20000-ret.
Egyébként melyik országban élsz? (már csak azért mert euróról volt szó)
Nagyon attól függ, hogy hová mész lagziba. A testvéremnek 150 ezret adtam, nekem anno pénzt nem adott a násznagyom, de nem is vártam, mert akkor nem dolgozó korúak voltunk.
Ja, egyébként előttem válaszoló: édesanyád testvérének a fia a te unokatestvéred és nem éppen távoli rokon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!