Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Menyasszonytáncnál mennyi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Menyasszonytáncnál mennyi pénzt szoktatok/kell adni a házaspárnak?

Figyelt kérdés

Persze függ attó, hogy milyen viszonyban vagytok...

Vőfélyeknek, szülőknek, testvéreknek kell a legtöbbet.

Mi 1000Eurót adtunk, amikor vőfélyek voltunk, most hétvégén testvér nősült, most is 1000-t adtunk?

Átlag rokonok mennyit szoktak adni? Más vőfélyek?

2009. júl. 19. 23:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi,ha nem vagyunk igazán közeli rokonok,akkor úgy szoktunk adni,hogy arra figyeljünk,hogy a kajánk ára mindenképpen kijöjjön belőle.De azért nem skiccre van ez kiszámolva,inkább az a minimum.A vőfélyeket nem tudom mennyit adnak.
2009. júl. 20. 00:17
 2/14 anonim ***** válasza:
39%
Na te sem éhezel! De kit érdekel ez?!
2009. júl. 20. 00:57
 3/14 A kérdező kommentje:

Elsőnek: hát a házaspárnak a kaján kívűl ki kell fizetni az éttermet, a fotóst, stb. és nem árt, ha marad is. Elég gáz lenne, ha mínuszban maradnának. Régen elvileg azért csináltak lakodalmat, hogy az ifjú pár el tudjon indulni.

Második: Ha nem tudsz válaszolni, ne írj. Senkit ne érdekel a véleményed. Remélem te sem éhezel. LOL

2009. júl. 20. 01:14
 4/14 anonim ***** válasza:
95%
Amikor a nővéremék esküdtek, akkor a férjem és én fejenként 5-5 ezer Ft-ot dobtunk a kosárba, a nászajándékra pedig kb. 10.000Ft-ot költöttünk. Nem vagyunk valami gazdagok, nekünk ez is épp elég megterhelő volt.
2009. júl. 20. 01:26
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Én azt utálom, amikor vkinek a bőre alatt is pénz van és odaállít a 6 tagú család 20000ft-tal!!! Sajnos jellemző, hogy akik tehetősebbek, azok fösvények. :(
2009. júl. 20. 01:39
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez tényleg csak az anyagi helyzettől függ.

Azt viszont hogy értitek, hogy a vőfély pénzt ad az ifjú párnak?? Talán inkább ők fizetnek neki, hiszen nem ingyen végzi a munkáját! Egyik barátnőmék esküvőjén a vőfély kereken 100 000-be került.

Én ezen a lagzin 15 000-et adtam az ifjú párnak, ennyit tudtam adni. Ott a kaja 10 000 Ft volt / fő. de ahogy körbekérdezgettem diszkréten a többi barátnőt, szinte mindenki 10-12 000-eket adtak. Mondjuk, egyikünk sincs jó anyagi helyzetben. Azok a barátnők, akik a párjukat is vitték sem adtak többet 20 000-nél, pedig ők ketten voltak. Dehát a mai helyzetben nem is lehet elvárni az ilyet, sosem lehet tudni, mikor veszíti el bárki a munkáját.

Menyasszonytánc nem is volt, volt egy olyan rész a lagzi közben, amikor mindenki átadhatta a nászajándékot, a legtöbben borítékot adtak, hiszen ezt is kért a pár. Szerintem nem nagyon lett volna olyan, aki tánc közben még ezreseket tudott volna adni, hiszen mindenki úgy készült, hogy a nászajándékkal (pénzes boríték) letudja az anyagi részét a dolognak. Ezt gondolom sejtette a pár, illetve a családjuk is.

Ma már elég ritka, ha egy esküvő behozza az árát. Mindenesetre, ha megteheted, mindenképpen a legnagyobb összeget add a testvérednek, mint amiket eddig adtál esküvőkön. Bár igaz, én elfogult vagyok vele, mert nekem a testvérem a legkedvesebb rokonom. :)

Nem tudom, hogy érted, hogy ti voltatok a vőfélyek? De ha egy nem olyan közeli rokonnak vagy barátnak 1000 eurót adtatok, és ha megengedhetitek, akkor adjatok 1,5-2* ennyit egy testvérnek.

2009. júl. 20. 01:40
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Első válaszoló vagyok: Természetesen tudom,hogy rengeteg költségbe van a párnak az esküvő.Épp azt próbáltam hangsúlyozni,hogy a vacsorát minimum illik kifizetni,de persze mindenki annyit ad,amennyit jónak lát és amennyit tud.
2009. júl. 20. 01:40
 8/14 A kérdező kommentje:
Uh, násznagyot akartam írni, nem vőfélyt, bocsi. :S
2009. júl. 20. 01:46
 9/14 anonim ***** válasza:
46%

Mi tavaly voltunk esküvőn.

Nem közeli rokon. (Édesanyám tesvérének a fia)

15000 Ft-ért vettünk ajándékot és még adtunk 20000-ret.

Egyébként melyik országban élsz? (már csak azért mert euróról volt szó)

2009. júl. 20. 03:05
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon attól függ, hogy hová mész lagziba. A testvéremnek 150 ezret adtam, nekem anno pénzt nem adott a násznagyom, de nem is vártam, mert akkor nem dolgozó korúak voltunk.

Ja, egyébként előttem válaszoló: édesanyád testvérének a fia a te unokatestvéred és nem éppen távoli rokon...

2009. júl. 20. 03:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!