Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Elítélendő, ha a menyasszony...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elítélendő, ha a menyasszony vállát csak fátyol (és a kiengedett haj) takarja a templomban?

Figyelt kérdés

2012. jún. 15. 16:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
95%

Ha nagyon vallásosak a rokonok,nagymama stb,szb.. azoknak lehet nem tetszene de ez már a legkisebb gondod az esküvővel.Amúgy a pap akkor héten úgy is mondja próbán hogy elvárja vagy nem.

Itt csak a pap aki hatni tud a menyasszonyra szerintem.

2012. jún. 15. 16:30
 12/20 Shaddark ***** válasza:
74%

Soha ne kérdezd senkitől, hogy mi a helyes és mi a helytelen. Az élet egy kísérlet, magadnak kell felfedezned. Minden egyénnek tudatosnak, ébernek és figyelmesnek kell lennie, hogy rájöjjön, mi a jó neki. Minden, ami békét, nyugalmat, üdvöt ad, közelebb visz a létezéshez és annak végtelen harmóniájához - az jó. És minden, ami konfliktust, boldogtalanságot, fájdalmat okoz - az rossz. Megeshet, hogy helytelenül cselekszel, de szert teszel a tapasztalatra, ami tudatosítja benned, mit kell kerülnöd. Megeshet, hogy valami jót teszel, és azonnal kiélvezheted áldásait. A jutalom nem ezen az életen túl, hanem ITT és MOST vár. Minden tett azonnali eredményt hoz. Csak légy éber, és figyelj. Fedezd fel, számodra mi jó és mi rossz, ezáltal oly belső tartásra tehetsz szert, hogy a világ véleménye közömbös lehet számodra; legyen meg a saját tapasztalatod, s az vezessen.

- Osho -

2012. jún. 15. 16:33
 13/20 anonim ***** válasza:
97%
Barátnőm most házasodott templomban, hívő vallásosak a férjével, és neki is pánt nélküli ruhája volt, és hosszú fátyollal takarta el a vállát. Egyáltalán nem volt megbotránkoztató.
2012. jún. 15. 17:20
 14/20 anonim ***** válasza:
63%
Én nem ítélem el, csak nem értem: ha nem fontos a vallás miért kell templomi esküvő? Ha pedig annyira kell, akkor miért nem lehet betartani az alapvető szabályokat?
2012. jún. 15. 18:25
 15/20 anonim ***** válasza:
81%

a vallás, a templomi illemszabályok nem mondják ki, hogy konkrétan boleróval vagy stólával kell eltakarni a vállat.

egyedül annyi illemszabály van, hogy nem illik fedetlen vállal mutatkozni. de az, hogy konkrétan mivel feded el a vállad, az MINDEGY.

ha boleró akkor az, ha stóla akkor az, ha haj akkor az, ha fátyol akkor az.

2012. jún. 15. 21:29
 16/20 anonim ***** válasza:
57%
kis észrevétel: ilyesmin pont csak azok botránkoznak meg akik esküvőkön kívül még sose jártak templomban. úgy tudják mondani hogy mi szabály meg mi nem, meg hogy ez az illemszabály alapvető része a vallásnak (?!) mintha tudnák miről beszélnek
2012. jún. 15. 21:32
 17/20 anonim ***** válasza:
35%

Én nem ítélem el, de a rokonaid, ismerőseid, pap közül lehet, hogy valaki igen.

Én biztosan húzok majd valamit a vállamra (stóla, kiskabát), mert engem zavarna, ha anélkül mennék be egy templomba.

De ha egyébként is kivágott ruhákban jársz vasárnaponként misére, és nem zavar, hogy összesúgnak a hátad mögött, akkor elég a fátyol és a kiengedett haj.

2012. jún. 16. 13:32
 18/20 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen vallás. Bár a fátyol is takar eléggé. Egyszer voltam egy nagyon meghitt templomi esküvőn: virágok, klasszikus zene, hintó.. erre a menyasszony beállított egy mélyen dekoltált, deréknál átlátszó, rövid ruhában, ami alól a harisnyakötő is kikandikált. Szegény anyós rohangált a menyasszony után a saját zöld stólájával, hogy legalább azzal takarja el magát.

Ehhez képest nem kell aggódnod, minden második nőnek kint van a válla a templomi esküvőn.

2012. jún. 16. 14:24
 19/20 anonim ***** válasza:
Szerintem nem elítélendő, én is fátyol-takartan fogok vonulni, amellett, hogy gyakorló vallásos vagyok. Magyarországon ez annyira nem megbotránkoztató, de pl. Olaszországban, Spanyolországban nagyon komolyan veszik.
2012. jún. 17. 19:19
 20/20 anonim ***** válasza:
nem ha a ruha alól nem akar kibuggyanni semmi sem ;-)
2012. okt. 3. 01:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!