Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nem oly közeli aki meghívott...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem oly közeli aki meghívott esküvőre. Mit lehet venni és mennyiért? Ti mit vennétek? Mert halvány fogalmam sincs, nem szeretnék szégyenben maradni. Szép napot!

Figyelt kérdés
2012. jún. 14. 12:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Általában 10 ezer per fő, de ez csak a szokásos közszájon forgó dolog, ennél ha valaki nem teheti meg, adhat kevesebbet is. Pl. ha távoli ismerős, akkor páronként elég 15 ezer is. A vacsorádat nem kell kifizetned, ugyanis nem azért hívtak meg hogy álld a lagzi rád eső részét, amit megeszel. Én legalábbis nem vártam el a vendégeimtől hogy a vacsorájuk ára legyen a nászajándék mértéke, bár tény, sok menyasszony már előre számolja, hogy vajon vissza fog-e folyni a zabálásba ültetett pénze...undorító.

Én nem a borítékot választanám, hanem lehet kapni helyes kis perselykéket, amire rá van írva hogy "Nászajándék" vagy "Babakelengye", stb. (ezek csak példák, láttam olyat is, hogy "Nászút"), Westendben és egyéb ajándékboltokban lehet kapni. Na, én ebbe tenném a pénzt.

Szerintem a legszemélytelenebb megoldás a borítékba tett 10 ezer / fő. Ezen ugyanis látszik, hogy a vendég másodpercnyit sem törte a fejét valami kedves ajándékon, csak csinálta a papírformát. Aki meg azon aggódik, hogy jaj csak a vacsorád árát fizesd ki, kicsit anyagias menyasszony. Én nem azért hívtam anno a vendégeimet, hogy állják a kajájukat....

2012. jún. 14. 14:10
 12/20 anonim ***** válasza:
69%

Ja, a torta: hülyeség. Max falun.

Ahol most voltam esküvőn, jó kis 30 fokban álldigáltunk fél kettőtől este hatig. A torta jó kis betegséget okozott volna, ha mindeközben a kezemben szorongatom. Az én esküvőm délben kezdődött, este hat volt mire étterembe értünk. Mit csinált volna a vendég a tortával? Cipeli árkon bokron, a menetben, vagy benne hagyja a 40 fokos autójában? Vagy hűtőtáskával jön a templomba?

2012. jún. 14. 14:12
 13/20 anonim ***** válasza:
59%

Torta ott kell, ahol szokás. Nálunk szokás volt, hozták is a vendégek és a mi esküvőnk is délbe kezdődött :) de volt hűtőkocsink :)

Nem az számít, hogy személyes legyen az ajándék, mert nem közeli a kapcsolatotok. Én sem vártam el a távoli ismerősöktől, hogy törjék a fejüket az ajándékokon, írtam listát és odaadtam nekik (a listán meg volt mindenféle árban ajándékötlet) hogy válogassanak. Viszont a pénznek örültünk mi is (nemcsak azért mert visszajött a lagzi ára), hanem mert költözés előtt álltunk, tudtuk hova tenni.

2012. jún. 14. 14:17
 14/20 anonim ***** válasza:
14%

Azért azt úgy bírom, mikor írják, hogy legalább a vacsorádat fizesd ki, az 10 ezer per fő minimum.

Majd más kérdésnél az arák meg írogatják, hogy á 4500-5000 per főből meg volt a kaja.

2012. jún. 14. 15:33
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Szóval ez a torta dolog szerintem elsődlegesen az adott országrészen elterjedt szokás kérdése.

Vidéken igenis a szertartásról az ifjú pár elmegy a fotóshoz. A vendégek hazamennek átöltözni egy olyan ruhába, amelyben kicsit jobban el tudják engedni magukat, kényelmesebb cipőt, ruhát vesznek magukra és úgy mennek vissza a lakodalomra. Akkor veszik magukhoz és viszik el a tortát!!

Másrészt 40-50 fős lagziba a vendégek nálunk sem visznek tortát. Annyit az ifjú pár a vacsorához mindenképp csináltat.

De amikor már 100 vagy még több a vendégek száma, no akkor van az, hogy a vendég is (különösen ha egy családból mennek 4-en 5-en) visz egy-egy kisebb tortát és "bedobja" a közösbe.

2012. jún. 14. 17:57
 16/20 anonim ***** válasza:
35%

Tudod 12-es!

Már a "max. Falun" sem szokás órákig kisérgetni a menyasszonyt, nemhogy a városban, és éppen ezért nem kell a kezükben cipelni a tortát déltől estig.

Nem lehet, hogy te "max. Tanyán" voltál, és a poros libalegelőn mentetek keresztül, kezedben a tortával?

Csak annyira fenn hordod az orrod, hogy észre sem vetted, közben elhagytátok a pesti aszfaltot?

2012. jún. 14. 18:58
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk falun szokás még az, hogy végig megy GYALOG az egész násznép a falun oda-vissza a lányos háztól a templomig, meg a polgármesteriig, és ez szerintem egy nagyon szép szokás, nem tudom mit kell szégyellni rajta.

Más kérdés, hogy a rokonság a háznál kezd és ott leadják a sütit meg ilyesmit, amit visz mindenki, és utána mennek ide-oda.

2012. jún. 14. 19:01
 18/20 anonim ***** válasza:
65%
Persze, normális helyen megoldják, hogy ne kelljen órákig sétáltatni amit viszünk. Csak ezt "Max. Pest" nem tudja!
2012. jún. 14. 19:04
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Én falun mentem férjhez, mert a férjem falusi és kaptunk tortákat.

Én azt nem értem miért kell itt egymásra ujjal mutogatni, hogy falusi meg pesti (a többi város, közút hol marad)

Nem magyar vagy te is meg te is??????

Az első aki a falu/tanya felháborodást elkezdte szerintem téved. Itt senki nem a falusi/városi származására utalt. Ez tényleg tény, hogy falunk nálunk borsodban ez szokás, városon nem. Ezzel senkit nem parasztoznak. Ez ténykérdés.

Nekem a torta meglepően új volt, sosem hallottam róla és senki nem mondta hogy lesz ilyen, mert nekik evidens volt :)

2012. jún. 14. 23:20
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem,hogy miért nem mindegy,hogy Pest vagy nem!

Kisvárosban házasodtunk, mi sem kaptunk tortát, mert nem szokás.

De ahol szokás, ott meg visznek! Ennyi!

Egyébként pénzt vinnék én is, a 10 ezer/fő reális!

2012. jún. 15. 08:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!