Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mennyi étek kell 40 főnek? (Fontos)
Számolgattam, de sajnos nem tudom milyen éhesek az emberek egy vacsorán átlagosan....
Amit kitaláltam:
Húsleves (csigatészta, külön tálakon a zöldség, és a hús) (10 liter) --> 2,5 deci fejenként, és van aki nem szed van aki szed mondjuk kétszer. Egy tányér ha jól tudom 2-2,5 decis. Jól tudom?
Franciasaláta, görögsaláta (5-5 kg)--> szerintem kevés... nem tudom.
Sajttal, sonkával töltött baromfi (20 szelet)
Grillezett tarja (20 szelet)
Rántottsajt (20 szelet)
Cigánypecsenye (20 szelet)
Rántotthús (20 szelet) --> ha ez nem lesz elég....
Burgonypüré (8 kg)
Rizibizi (7 kg) --> nem tudom sok, vagy kevés?
Sertéspörkölt (15 kg/liter)
Nokedli (15 liter)
10 kg kenyér (10 csomag)
5 kg savanyúság
Na?
Változtassatok nyugodtan a mennyiségen! Erről fogalmam sincs. :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Bőven elég lesz, tengeteg fog marad, de tudtok belőle majd csomagolni és egy darabig nektek se kell főzni :) Mi is így csináltuk.
Annyi, hogy levesből én is többet számolnék, de 4 dl körül/fő.
Off:
Én sem rakok a krumplipürébe tejszínt és tojást. Ezen most nagyon meglepődtem.
Vaj/margarin és tej megy bele, mást nem rakok (meg persze só).
On.
Én is csomagolni fogok ha úgy lesz :)
Viszont annyit nehezményezek, hogy a helyesírásba kötött valaki bele. A saját excel táblázatomból másoltam ki, amit magamnak készítettem.
Na átírtam egy kicsit a mennyiséget, pl köretből a táblázat szerint kevesebb kellett, és megnöveltem a pörkölt mennyiséget is. A húsoknál kivettem a tarját (úgysem tetszett annyira a képen) és rántott húsokból írtam többet. A levest 4 decire növeltem.
A saláta rendben van? A savanyúság? Kenyér?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Pörkölt mennyiséget ne növeld meg!!!
Haverom étteremben dolgozik, fejenként 12-15 dkg a hús/adag (pl. ha combból, tarjából csináljátok, ha csontos, akkor persze több). Amúgy éjfékor nagyon kevesen fognak enni. Én a leves után raknám a pörköltet, ellenkező esetben lehet, hogy kevés lenne a 2,5 szelet hús fejenként.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kinek? :D
Nekem kevés lenne 2,5 szelet hús egy lagziban, amikor egész nap arra készülök, hogy jóllakjak :), pedig nem gurulok :)
Nálunk a leves után volt a pöri, rá kb. 1,5 órára a husis vegyestál (5 fajta hús fejenként), éjfélkor volt még töltött káposzta, a megmaradt husik, stb. Vittünk haza bőven, de azért jóval több megmaradt kajára számítottunk.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A krumplipürét én is csak só, vaj, tejföl, és símára kavarom, esetleg egy pici bors. Bár ha gyerekek is lesznek, azt most lehet, hogy elhagyom.
A rizi-bizi lehet, hogy igaza van aki írta, esetleg a fele legyen rizi-bizi, a másik fele csak síma rizs, szintén a gyerekek miatt.
:D
Ne haragudj, és kérlek ne kapd fel a vizet: van egy új "kollegánk", valószínűleg szakmai ártalom nála, hogy a becsúszó helyesírási hiábakat nem tudja szó nélkül hagyni. (Nekem még privit is írt, amikor elkövettem egy ilyen jellegű bakit!) :))))
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ahol én voltam,ott a leves után jött a pöri,majd rántott szeletek meg ilyen olyan húsok a köretekkel,süti és torta...
Az éjféli kajánál volt töltött káposzta és a húsok,amik a pöri után jöttek meg néhány gyümölcs(eper,banán,amiknek én jobban örültem,mint egy nehéz pörinek)
A grillezett tarját megtartottam volna,helyette a cigánypecsenyét vettem volna ki.
Szerintem többen szeretik a görög salit,mint a francia salit,így franciát nem csinálnék,helyette betenném a görög salátát..
Húslevesből mindenki fog szedni,minimum 2-szer,avagy egy jó nagy tányérral,így csinálj belőle többet.
A savanyúságba teszel ubit is nem? mert az eléggé kapós szokott lenni.
Ha valami nagyon csontos húsból csináljátok a pörit(amit akkor inkább megváltoztatnék,akkor értelemszerűen többet csinálj)
A vendégeknek nem küldeném el a menüt,majd meglátják akkor,minek küldözgessem?
Tényleg gondold át a menü sorrendjét,szerintem,amit írtam,úgy lenne a legjobb...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Mi az étteremben 2 személyes tálakat rendeltünk. A felnőtteket vettük alapul, elosztottuk 2-vel és annyit.
Így néztek ki a tálak: ropogós kacsacomb, sajtbundás pulykamell, rántott szűzérme párnák, cigány pecsenye, füstölt szalonnával és sajttal töltött rántott pulykamell, rántott sajt rudak, vegyes köret. Mindenből legalább 2 volt, a sajtból 4. Nagyon sok maradt, csomagoltunk is és mi is azt ettük még 2 napig. De! A vendégek szerint jó volt a sok különböző fajta hús, mert lehetett válogatni, és senki nem azt nézte, hogy azt inkább nem veszem ki, mert akkor a másik biztos megjegyzi, hogy elettem előle.
Én azt gondolom, hogy mindenből legalább annyi legyen, ahány vendégetek van. Inkább kevesebb fajta, de ha mindenki egyformát akar enni, akkor jusson.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Egyébként felénk is az van, még egyszerű névnapi egyéb bulin is: leves után a pörkölt, azzal meg tud "ágyazni" az italnak, utána jön némi sült-féle, az már inkább csak asztali díszítő-elem szokott lenni, majd a sütemények.
Éjfélkor hidegsült + hidegpörkölt vissza (akinek kell).
Ez a sorrend azért is jobb lenne, mert ha a pörköltet éjfélre tervezed és melegen, akkor a szakácsnak is kb. addig bent kell lennie, mig az előbbi esetben talán este 10-ig végez, és lejár a "munkaideje".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!