Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mennyi étek kell 40 főnek? (Fontos)
Számolgattam, de sajnos nem tudom milyen éhesek az emberek egy vacsorán átlagosan....
Amit kitaláltam:
Húsleves (csigatészta, külön tálakon a zöldség, és a hús) (10 liter) --> 2,5 deci fejenként, és van aki nem szed van aki szed mondjuk kétszer. Egy tányér ha jól tudom 2-2,5 decis. Jól tudom?
Franciasaláta, görögsaláta (5-5 kg)--> szerintem kevés... nem tudom.
Sajttal, sonkával töltött baromfi (20 szelet)
Grillezett tarja (20 szelet)
Rántottsajt (20 szelet)
Cigánypecsenye (20 szelet)
Rántotthús (20 szelet) --> ha ez nem lesz elég....
Burgonypüré (8 kg)
Rizibizi (7 kg) --> nem tudom sok, vagy kevés?
Sertéspörkölt (15 kg/liter)
Nokedli (15 liter)
10 kg kenyér (10 csomag)
5 kg savanyúság
Na?
Változtassatok nyugodtan a mennyiségen! Erről fogalmam sincs. :)
Bőven elég lesz, tengeteg fog marad, de tudtok belőle majd csomagolni és egy darabig nektek se kell főzni :) Mi is így csináltuk.
Annyi, hogy levesből én is többet számolnék, de 4 dl körül/fő.
Off:
Én sem rakok a krumplipürébe tejszínt és tojást. Ezen most nagyon meglepődtem.
Vaj/margarin és tej megy bele, mást nem rakok (meg persze só).
On.
Én is csomagolni fogok ha úgy lesz :)
Viszont annyit nehezményezek, hogy a helyesírásba kötött valaki bele. A saját excel táblázatomból másoltam ki, amit magamnak készítettem.
Na átírtam egy kicsit a mennyiséget, pl köretből a táblázat szerint kevesebb kellett, és megnöveltem a pörkölt mennyiséget is. A húsoknál kivettem a tarját (úgysem tetszett annyira a képen) és rántott húsokból írtam többet. A levest 4 decire növeltem.
A saláta rendben van? A savanyúság? Kenyér?
Pörkölt mennyiséget ne növeld meg!!!
Haverom étteremben dolgozik, fejenként 12-15 dkg a hús/adag (pl. ha combból, tarjából csináljátok, ha csontos, akkor persze több). Amúgy éjfékor nagyon kevesen fognak enni. Én a leves után raknám a pörköltet, ellenkező esetben lehet, hogy kevés lenne a 2,5 szelet hús fejenként.
Kinek? :D
Nekem kevés lenne 2,5 szelet hús egy lagziban, amikor egész nap arra készülök, hogy jóllakjak :), pedig nem gurulok :)
Nálunk a leves után volt a pöri, rá kb. 1,5 órára a husis vegyestál (5 fajta hús fejenként), éjfélkor volt még töltött káposzta, a megmaradt husik, stb. Vittünk haza bőven, de azért jóval több megmaradt kajára számítottunk.
A krumplipürét én is csak só, vaj, tejföl, és símára kavarom, esetleg egy pici bors. Bár ha gyerekek is lesznek, azt most lehet, hogy elhagyom.
A rizi-bizi lehet, hogy igaza van aki írta, esetleg a fele legyen rizi-bizi, a másik fele csak síma rizs, szintén a gyerekek miatt.
:D
Ne haragudj, és kérlek ne kapd fel a vizet: van egy új "kollegánk", valószínűleg szakmai ártalom nála, hogy a becsúszó helyesírási hiábakat nem tudja szó nélkül hagyni. (Nekem még privit is írt, amikor elkövettem egy ilyen jellegű bakit!) :))))
Ahol én voltam,ott a leves után jött a pöri,majd rántott szeletek meg ilyen olyan húsok a köretekkel,süti és torta...
Az éjféli kajánál volt töltött káposzta és a húsok,amik a pöri után jöttek meg néhány gyümölcs(eper,banán,amiknek én jobban örültem,mint egy nehéz pörinek)
A grillezett tarját megtartottam volna,helyette a cigánypecsenyét vettem volna ki.
Szerintem többen szeretik a görög salit,mint a francia salit,így franciát nem csinálnék,helyette betenném a görög salátát..
Húslevesből mindenki fog szedni,minimum 2-szer,avagy egy jó nagy tányérral,így csinálj belőle többet.
A savanyúságba teszel ubit is nem? mert az eléggé kapós szokott lenni.
Ha valami nagyon csontos húsból csináljátok a pörit(amit akkor inkább megváltoztatnék,akkor értelemszerűen többet csinálj)
A vendégeknek nem küldeném el a menüt,majd meglátják akkor,minek küldözgessem?
Tényleg gondold át a menü sorrendjét,szerintem,amit írtam,úgy lenne a legjobb...
Mi az étteremben 2 személyes tálakat rendeltünk. A felnőtteket vettük alapul, elosztottuk 2-vel és annyit.
Így néztek ki a tálak: ropogós kacsacomb, sajtbundás pulykamell, rántott szűzérme párnák, cigány pecsenye, füstölt szalonnával és sajttal töltött rántott pulykamell, rántott sajt rudak, vegyes köret. Mindenből legalább 2 volt, a sajtból 4. Nagyon sok maradt, csomagoltunk is és mi is azt ettük még 2 napig. De! A vendégek szerint jó volt a sok különböző fajta hús, mert lehetett válogatni, és senki nem azt nézte, hogy azt inkább nem veszem ki, mert akkor a másik biztos megjegyzi, hogy elettem előle.
Én azt gondolom, hogy mindenből legalább annyi legyen, ahány vendégetek van. Inkább kevesebb fajta, de ha mindenki egyformát akar enni, akkor jusson.
Egyébként felénk is az van, még egyszerű névnapi egyéb bulin is: leves után a pörkölt, azzal meg tud "ágyazni" az italnak, utána jön némi sült-féle, az már inkább csak asztali díszítő-elem szokott lenni, majd a sütemények.
Éjfélkor hidegsült + hidegpörkölt vissza (akinek kell).
Ez a sorrend azért is jobb lenne, mert ha a pörköltet éjfélre tervezed és melegen, akkor a szakácsnak is kb. addig bent kell lennie, mig az előbbi esetben talán este 10-ig végez, és lejár a "munkaideje".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!