Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Segítenének az ehhez ÉRTŐ...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Segítenének az ehhez ÉRTŐ emberek?

Figyelt kérdés

Szval az esküvőnk egy szombati nap lesz. Egy idős néni sütne nekünk sütiket, pl. zserbó vagy hasonlók. Erre anyósom mondja, hogy az a néni már hétfőn megsüti a zserbót (lesz többféle sok sok belöle így hogy időben elkészüljön).

Mondtam neki, hogy hétfőtöl szombatig milyen íze lesz a zserbónak, erre mondja, hogy az jó úgy sokkal finomabb.


Most komolyan 1 hetesen ehető FINOM zserbó? Vagy kajak bolond az anyósom?



2012. jún. 6. 19:57
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Igen én tudom, olvass utána a zserbó eláll, ha neked nem akkor igenis rosszul csinálod.
2012. jún. 7. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem kajak bolond az anyósod. Vannak sütik, amiknek jót tesz, ha állnak. Ahol nem cukrászdából szerzik be a süteményeket, ott esküvő előtti héten folyamatosan sütni szoktak. Először megcsinálják azokat, amik állhatnak (pl. kekszféle sütik), a krémes féléket pedig utolsó napra hagyják.

Nem is lehetne mindent megsütni egy nap alatt.

Te még nem sütöttél?

2012. jún. 7. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

A Zserbó omlós élesztős tészta,és nem kelt.Valamit rosszul csinálhatsz,ha másnapra kiszárad.Nem ugyanaz a kettő.A Zserbónak jó,ha áll egy pár napot,olyan hűtőben,ahol nincs olyan kaja ami nagyon fűszeres v. szagos,természetesen némileg letakarva.

Egy cukrász

2012. jún. 7. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

19-es válaszoló:

Megnézném, ha esküvőre egy nappal előtte sütnél mindent, hogy friss legyen.

Senki nem az esküvő előtti nap süti a süteményeket, valamint ha valaki rendeli is cukrászdából, ott se a szállítás előtti nap csinálják.

2012. jún. 7. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/29 anonim ***** válasza:
4%
Nekem az összes receptbe kellett élesztő,, sokféle zserbót kitaláltam, sőt ettem már máshol is de szerintem csak frissen jó. A cukrászdai zserbók meg ehetetlenek.
2012. jún. 10. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/29 anonim ***** válasza:
87%

A zserbóba kell élesztő, de ettől függetlenül nem kelt tészta, hiszen nem dagasztod és keleszted. Éppen ezért omlósként tartjuk számot. Gondoljatok a palacsintára, azt is lehet sütőporral is csinálni, meg élesztővel is, mégsem kelt tészta.

Ki nem száradhat olyan hamar, mivel a lekvár megnedvesíti azt. Akinek csak egynapig jó a zserbó, az az egyéni ízlése miatt van és nem a zserbó romlandósága a ludas.

2012. jún. 10. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/29 anonim ***** válasza:
80%

Elárulok nektek egy titkot. Anyukám egy időben cukrászdában segített be egy jó hírű cukrászdában. Ott az volt a lényeg hogy már napokkal akár előtte lesütötték a lapokat vagy tortakarikákat. Volt hogy le is fagyasztották őket. Szóval én csak kamilláztam mikor anya mesélt 1-2 dolgot. Én már lehet kidobtam volna a 3-4 napos sütit ott meg simán eladták a sokkal régebbit is.

Szerintem a néni mindent megfog tenni hogy jó legyen és biztos nem először süt. Majd ha eszed az esküvői tortádat akkor jusson eszedbe hogy ki tudja mikor sütötték annak a piskótáját. Mert hogy nem előtte nap az biztos.

Én elhiszem hogy nehéz az anyóst elviselni de csak nem fog elrontani semmit. Én anyukámnak a kajában szabad kezet adtam, találja ki amit akar. Mondjuk ő szakács így jó kezekben van a dolog.Szóval bízd az anyósra az ilyen apróságokat. Vagy vond be anyukádat hogy intézze ő az anyóst.

2012. jún. 11. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/29 anonim ***** válasza:
80%
Így van, a legtöbb cukrászat előre megsüti a tortalapokat a hét egyik napján, pl. hétfőn, aztán lefagyasztja és ha rendelés van, kiveszi és betölti. De pl itt az egyik cukrászda olyan Dobostortát csinál, amire csak 3 nappal előre vesznek fel rendelést, mert pergő lapokból készítik - megsütik és levegőn megszárítják a tésztát, amit a betöltött krém puhít újra meg. Van aki imádja ezt a fajtát, van aki nem szereti.
2012. jún. 11. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/29 anonim ***** válasza:
A zserbó nem kelt tészta, hanem élesztővel könnyített vajas tészta. És igen, karácsonyra is megsütjük már 4-5 nappal előtte.
2018. febr. 11. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!