Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most akkor az eljegyzési gyűrűt eskövő után ugyanazon az ujjamon kell hordani amelyiken a karikát? Azaz 1 ujjamon 2 gyűrű?
Ha szokásról beszélünk, az én fogalmaim szerint nincs eljegyzési gyűrű, csak jegygyűrű, ami a karikagyűrű amit esküvőig bal majd esküvő után jobb kéz gyűrűs ujján hordunk. Mellé az esküvő után kap a feleség egy köves kísérőgyűrűt, ami akár a karika felett vagy a másik kezén is hordhat.
Vagyis az én felfogásom szerint a köves gyűrűvel való eljegyzés nem az igazi.
Itt így van szokásban nálunk, vagyis a szokások nem sokat számítanak, mert ettől függetlenül mindenki másképp csinálja. :)
23N
A 4? Hát én 1et sem olvastam...
Köszi, valószínűleg a kisérő gyűrűre gondoltam! Csak nem tudtam, hogy ezt utána szokás venni.
Szivesen! Mifelénk ez a szokás, máshol meg más. Esetleg a szülők véleményét ki lehet kérni, ha a pár akar a családi hagyományokhoz alkalmazkodni. De szerintem minden pár úgy csinálja, ahogy nekik jó.
Mi pl. ragaszkodunk a karikagyűrűs eljegyzéshez, (azzal a gyűrűvel, amit az esküvő után is hordunk majd), így arra még várnunk kell, most gyűjtünk rá, pedig lélekben már rég el vagyunk jegyződve egymással. :)
Az ismeretségemben 3 pár is a "nő kap egy köves gyűrűt és el van jegyezve" gondolat híve, ők így csinálták.
Szóval ahány ház annyi szokás. :)
23N voltam megint
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!