Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jók ezek az ízek esküvői tortához?
Három szintes tortánk lesz, és ezeket az ízeket találtam ki: oroszkrém, fekete erdő, trüffel.
Mit gondoltok?
Persze, nem feltétlenül kell marcipánosnak lennie, bár szerintem ezek a csak vajkrémmel lekent torták elég csúnyák, olyan félkész hatásuk van. A legtöbb cukrászda ezért nem is válalja. Nincs annál rosszabb reklám, mint egy csúnya esküvői torta.
A tejszínnel alap helyzetben nem is lenne gond, csak az a baj vele, hogy egy esküvőn általában több órán át kinn állhat, valószínűleg elég melegben, a tejszínhab ezt meg nem túl jól viseli. Persze felvágáskor még nagyon szép, csak később elfolyhat. De ha sokan vannak és hamar elfogy akkor azért még megoldható.
"Oroszkrémet meg lehet csinálni vajkrémből is, tehát nem lesz baj a marcipánnal."
Na te se vagy cukrász... Az oroszkrémet esélytelen megcsinálni vajkrémből, mivel az egy tejszínes torta és marcipán se fordul elő benne.
Egy nem cukrász, aki cukrászdában dolgozik
Hát nézd, te cukrászmesterek gyöngye... Ha bejön egy kedves vendég, és megkérdezi, hogy tudunk-e oroszkrém tortát megcsinálni vajas krémből akkor azt válaszolom rá, hogy igen. Az hogy én ezt már orosznak, vajas orosznak vagy vajjal készült oroszkrém szerű képződménynek hívom az már rohadtul nem a te dolgod.
Nem fogom elküldeni a kedves megrendelőt, hogy "neeeem soha, oroszkrém vajból??? pfujj!!!" Épp elég neves cukrászdában dolgozok ahhoz, hogy mind a főnököm, mind a saját pofám égjen tőle. Ha még ennyi innováció se lenne a szakmában, már rég becsődölt volna a cukrászipar.
A marcipán meg hogy jön oda... hmmm nem is tudom, esküvői tortáról van szó... nem akarok feltételezgetni de hátha... bevonni vele mondjuk?
Amúgy kíváncsi vagyok meddig keresgélted ezt a régi kérdést, csak hogy beleköthess valakibe.
Szépnapot!
Egy cukrász aki egy neves cukrászdában dolgozik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!