Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jók ezek az ízek esküvői tortához?
Három szintes tortánk lesz, és ezeket az ízeket találtam ki: oroszkrém, fekete erdő, trüffel.
Mit gondoltok?
Az egy dolog, hogy te mit találsz ki, az meg egy másik, hogy a cukrászda mit vállal. Egyrészt nem lehet nagyon puha torta (az oroszkrém pl. nagyon az), másrészt számít, hogy milyen bevonatot kérsz rá. Szinte biztos, hogy fehér marcipánnal ezeket nem tudják megcsinálni.
Én azt tapasztaltam, hogy legtöbb cukrászdában nagyon kicsi a választék esküvői tortából. A csokinak létezik ezer verziója (narancsos, meggyes stb.), azon kívül még puncs szokott lenni meg még 1-2 fajta. Aztán ennyi.
Még egy szempont ezen kívül: ha sok a gyerek a násznépben, érdemes egy szintet csokitortának megcsinálni, mert a gyerekek ezért vannak oda. Illetve a csokitortát azok a férfiak is megeszik, akik írtóznak az édes-habos-krémes sütiktől.
Oroszkrém, trüffel mehet. Oroszkrémet meg lehet csinálni vajkrémből is, tehát nem lesz baj a marcipánnal. A feketeerdő ami necces, mivel tejszínhabos, a marcipánt nem nagyon bírja el, könnyen összeeshet, ezért a legtöbb cukrászda nem vállalja az ilyen kombinációt.
Én például egy félig csoki, félig kókuszkrémes tortát ajánlanék helyette. Mifelénk nagyon népszerű íz.
Üdv
Egy cukrász
Utolsó cukrász válaszoló: ne haragudj, hogy közepesen hasznosra értékeltelek, véletlen volt!!! Nagyon is hasznos a válaszod, köszönöm szépen! Csak bénázok, félrenyomtam. :(
A fekete erdőt azért gondoltam, mert sok ilyen torta-ízes kérdést olvastam mostanság, és sokaknál szerepelt. Ezért gondoltam, hogy biztos meg lehet csinálni.
Utolsó előttinek: a trüffel meg a csoki torta majdnem ugyanaz. Legalábbis nekem olyan feelingem van, mikor eszem, bár nem értek hozzá :P.
Én is azért gondoltam ezekre, mert kellene egy vaníliás jellegű, egy csoki jellegű meg vmi gyümölcsös, és ezek ilyenek, nem? Mégsem az alap csoki-, vanília-, meggy torta mondjuk, hanem vmi különlegesebb, de mégsem teljesen extravagáns.
Jöhetnek még ötletek, hogy ha nem ezek, akkor miféle? Ez a kókuszos is jól hangzik :). Vagy gondoltam még gesztenyésre, tiramisura... Mostanság nagy divat az Eszterházy (az diós, ugye?). Esetleg ötletek vmi savanykásabb, gyümölcsös ízre? Mert abban totál tanácstalan vagyok.
Nem para, nem mozgatnak annyira a százalékok.
Trüffel és csoki torta között azért van különbség, legalábbis ha az eredeti receptet nézzük, a trüffel igazából elég intenzív keserűcsoki ízű, nem mindenki szereti.
Tiramisu, eszterházy szintén felejtős, ezek is tejszínhabos krémek (tiramisu elvileg nem, de cukrászdákban porból és tejszínhabból csinálják, de eredetileg is túl laza állagú krém). Ettől persze diós vagy kávés krémet lehet csinálni. Személy szerint a kávésat nem ajánlom, hogy is mondjam... nem üt el annyira trüffeltől és az oroszkrémtől annyira, hogy az ember változatosnak érezze.
Lássuk csak még a lehetőségeket... gesztenyét, diót hasonló okokból nem mondanám, az oroszból, a dióból és gesztenyésből is érződik a rum amivel ízesítik.
Amik így hirtelen eszembe jutnak jó lehetőségnek: mandula, mogyoró, túró (egy jó cukrászdában kérhettek bele akár gyümölcsdarabokat is), kókusz vagy a fenn említett kókusz-csoki, citrom.
Persze lehet kérni mindenféle eper, banán, málna, miegyéb ízekben, ezeket én személy szerint nem ajánlom, mert általában aromákból készülnek, esetleg mutatóban némi gyümölcsdarabbal, de az igazi természetes íztől messze vannak.
Nekünk nem marcipános volt hanem tejszínes. Oroszkrém volt az egyik, ami isteni finom volt. A feketeerdő megint csak fincsi. Én személy szerint utálom a csoki tortát meg a citromot esküvői tortaként, mert mindig szépek, szépek, de az ízük:S
ami volt még: Oroszkrém, epres-túrós, Mogyorókrém.
Utolsó: szóval nem marcipán bevonat volt rajta, hanem krémes? Ilyesmi:
Ezen az utolsón kókusz van, ha jól látom. Amúgy én nem ragaszkodom a marcipánhoz, nem is mindenki szereti. És akkor egyrészt: drága, másrészt: nem bírja el a könnyű töltelékeket, mint pl fekete erdő, ugye? (amit amúgy nagyon szeretnék, az a legfinomabb, szerintem szinte mindenki szereti)
Lehet, akkor komolyan el kellene gondolkodni azon, hogy ilyen amerikai stílusú tortánk legyen krém bevonattal. Csak kíváncsi vagyok, bevállalja-e bármelyik cukrászda. Errefelé minden menyasszonyi tortának szinte kötelező marcipánosnak lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!