Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy év után házasság, lagzi nélkül. Te mit szólnál hozzá, ha a családban ilyen történne?
Lassan egy éve vagyunk együtt a párommal, de gyakorlatilag az elejétől kezdve tudjuk, hogy együtt akarjuk leélni az életünket.
Legszívesebben besétálnánk a házasságkötőbe, és csendesen egybe kelnénk, azonban a családban ebből hatalmas botrány lenne!
Viccesen emlegettük a házasság témát, mindenki ezerrel fújta a magáét: Nincs mire, nincs ház, nincs autó, nincs vége az egyetemnek, nem rendeztük a tartozásainkat, és milyen fiatalok, meggondolatlanok vagyunk.
Ami így igaz is, de ha itt toporgunk, soha nem is fogunk egyről a kettőre jutni, a terveinket ettől a ponttól, ahol állunk, csak közösen tudjuk megvalósítani.
A párom külföldön dolgozik, szeptemberben én is készülök utána menni. Szeretnénk, ha addigra összeházasodhatnánk, szépen, csendesen, és úgy indulnánk útnak közösen. Nem mellesleg az adózási rendszer szerint házasként magasabb lenne a fizetésünk.
A család ki van akadva, a fent említett okok miatt főleg, na meg, hogy nem akarunk lagzit, mert mekkora szégyenbe hoznánk a családot (ez az én családtagjaim heppje amúgy), nem hívnánk vissza xy-t a lagzira, és mi lesz, ha elfordulnának tőlünk, mert ez a szokás blablabla.
Megmondom őszintén, utálom még a saját szülinapi bulijaimat is, hátha még 100 ember előtt kéne jópofiznom egész nap. Szépen, csendben, nyugodtan szeretnénk, nem lehet nekünk dönteni?
Mit tennétek ilyen helyzetben, meghajolnátok a család előtt, vagy vállalnátok az esetleges sértődéseket?
Laktatok már együtt? Vagy úgy okoskodtátok ki, hogy elvégzed a sulit, összeházasodtok, irány külföld és ott fogtok először együtt élni egymással? Mert ha igen, szerintem még kicsit várjatok. Nem értem, hova rohantok annyira? És ha várnátok a házassággal, csak eljegyzés lenne, aztán megnézitek, a nagy szerelem együtt élve is működik-e (ha igazán szeretitek egymást, úgyis menni fog, csak azért ez kemény próba) és aztán kötnétek össze hivatalosan is az életeteket?
Persze a ti döntésetek, ez csak az én tanácsom nektek.
Na én biztos nem leszek túl népszerű a véleményemmel. Abban egyetértek a többiekkel, hogy akkor és olyannak kell lennie az esküvőtöknek, amilyet ti szeretnétek. Természetesen lehet kompromisszumokat kötni, de senki nem várhatja el tőletek, hogy ti valósítsátok meg az ő álmaikat. Illetve ha anyagilag ők se tudnak titeket támogatni, akkor meg pláne nem. A házassághoz nem kell autó, nem kell ház, ahhoz csak ti kellettek.
Viszont meglátásom szerint, korai még az esküvő, nagyon rövid ideje vagytok együtt. Saját tapasztalat, hogy mi a vőlegényemmel, az első éveben egyszer sem veszekedtünk, álomkapcsolat volt, aztán összeköltöztünk és megértettem, hogy két dolog tehet tönkre egy kapcsolatot, az unalmas hétköznapok a robot illetve a másik véglet, a nagy változások.
A hétköznapok felőrölnek, nem biztos, hogy te is olyan boldogan fogod haza várni a párod 8 óra munka+ főzés, mosás, takarítás után. Az írásodból itélve, még nem éltek együtt, az pedig, hogy mondjuk gyakran találkoztok( bár ezt sem tudom, hogy tudjátok megoldani, ha ő külföldön dolgozik) nem egyenlő az együttéléssel.
A nagy változásokról meg annyit, hogy neked is fordulópont lesz az életedben, ha kiköltözöl külföldre, az ilyen változásoknál derül ki, hogy a párod tényleg annyira és úgy szeret illetve támogat, mint ahogy te szeretnéd.
Millió bocsánat, hogy ennyit írtam. A lényeg: én várnék az esküvővel még egy évet, de nem a család a pénz stb miatt, hanem, hogy megbizonyodjak róla, hogy tényleg ő e az igazi!
Szerintem nyugodtan házasodjatok, ez a ti döntésetek! Elég a polgári, ha ti nem szeretnétek nagy lagzit!
AMúgy van 1-2 ismerősöm, ők kevesebb mint fél év után házasodtak.
Én a szűk családot (szülők+testvérek) meghívnám.
De engem ők mindig mindenben támogattak, amióta együtt vagyok a párommal elfogadják és szeretik őt. Úgy gondolom, nélkülük nem lenne igazi.
De ez a Ti döntéseket :-))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!