Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Egy év után házasság, lagzi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy év után házasság, lagzi nélkül. Te mit szólnál hozzá, ha a családban ilyen történne?

Figyelt kérdés

Lassan egy éve vagyunk együtt a párommal, de gyakorlatilag az elejétől kezdve tudjuk, hogy együtt akarjuk leélni az életünket.

Legszívesebben besétálnánk a házasságkötőbe, és csendesen egybe kelnénk, azonban a családban ebből hatalmas botrány lenne!

Viccesen emlegettük a házasság témát, mindenki ezerrel fújta a magáét: Nincs mire, nincs ház, nincs autó, nincs vége az egyetemnek, nem rendeztük a tartozásainkat, és milyen fiatalok, meggondolatlanok vagyunk.

Ami így igaz is, de ha itt toporgunk, soha nem is fogunk egyről a kettőre jutni, a terveinket ettől a ponttól, ahol állunk, csak közösen tudjuk megvalósítani.

A párom külföldön dolgozik, szeptemberben én is készülök utána menni. Szeretnénk, ha addigra összeházasodhatnánk, szépen, csendesen, és úgy indulnánk útnak közösen. Nem mellesleg az adózási rendszer szerint házasként magasabb lenne a fizetésünk.

A család ki van akadva, a fent említett okok miatt főleg, na meg, hogy nem akarunk lagzit, mert mekkora szégyenbe hoznánk a családot (ez az én családtagjaim heppje amúgy), nem hívnánk vissza xy-t a lagzira, és mi lesz, ha elfordulnának tőlünk, mert ez a szokás blablabla.

Megmondom őszintén, utálom még a saját szülinapi bulijaimat is, hátha még 100 ember előtt kéne jópofiznom egész nap. Szépen, csendben, nyugodtan szeretnénk, nem lehet nekünk dönteni?

Mit tennétek ilyen helyzetben, meghajolnátok a család előtt, vagy vállalnátok az esetleges sértődéseket?

2012. máj. 26. 16:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
69%

Laktatok már együtt? Vagy úgy okoskodtátok ki, hogy elvégzed a sulit, összeházasodtok, irány külföld és ott fogtok először együtt élni egymással? Mert ha igen, szerintem még kicsit várjatok. Nem értem, hova rohantok annyira? És ha várnátok a házassággal, csak eljegyzés lenne, aztán megnézitek, a nagy szerelem együtt élve is működik-e (ha igazán szeretitek egymást, úgyis menni fog, csak azért ez kemény próba) és aztán kötnétek össze hivatalosan is az életeteket?

Persze a ti döntésetek, ez csak az én tanácsom nektek.

2012. máj. 26. 17:07
 12/20 anonim ***** válasza:
62%

Na én biztos nem leszek túl népszerű a véleményemmel. Abban egyetértek a többiekkel, hogy akkor és olyannak kell lennie az esküvőtöknek, amilyet ti szeretnétek. Természetesen lehet kompromisszumokat kötni, de senki nem várhatja el tőletek, hogy ti valósítsátok meg az ő álmaikat. Illetve ha anyagilag ők se tudnak titeket támogatni, akkor meg pláne nem. A házassághoz nem kell autó, nem kell ház, ahhoz csak ti kellettek.

Viszont meglátásom szerint, korai még az esküvő, nagyon rövid ideje vagytok együtt. Saját tapasztalat, hogy mi a vőlegényemmel, az első éveben egyszer sem veszekedtünk, álomkapcsolat volt, aztán összeköltöztünk és megértettem, hogy két dolog tehet tönkre egy kapcsolatot, az unalmas hétköznapok a robot illetve a másik véglet, a nagy változások.

A hétköznapok felőrölnek, nem biztos, hogy te is olyan boldogan fogod haza várni a párod 8 óra munka+ főzés, mosás, takarítás után. Az írásodból itélve, még nem éltek együtt, az pedig, hogy mondjuk gyakran találkoztok( bár ezt sem tudom, hogy tudjátok megoldani, ha ő külföldön dolgozik) nem egyenlő az együttéléssel.

A nagy változásokról meg annyit, hogy neked is fordulópont lesz az életedben, ha kiköltözöl külföldre, az ilyen változásoknál derül ki, hogy a párod tényleg annyira és úgy szeret illetve támogat, mint ahogy te szeretnéd.

Millió bocsánat, hogy ennyit írtam. A lényeg: én várnék az esküvővel még egy évet, de nem a család a pénz stb miatt, hanem, hogy megbizonyodjak róla, hogy tényleg ő e az igazi!

2012. máj. 26. 17:34
 13/20 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem jó ötlet :) Annyi mindent lehet ünnepelni az életben és nem kellenek hozzá 100ezrek,vagy milliók meg hatalmas puccos éttermek! Én belevágnék,összeházasodnék és mennék a párommal külföldre,ahogy írtad. Sosem vágytam nagy esküvőre,most sem vágyok.
2012. máj. 26. 17:36
 14/20 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem nyugodtan házasodjatok, ez a ti döntésetek! Elég a polgári, ha ti nem szeretnétek nagy lagzit!

AMúgy van 1-2 ismerősöm, ők kevesebb mint fél év után házasodtak.

2012. máj. 26. 20:44
 15/20 anonim ***** válasza:

Én a szűk családot (szülők+testvérek) meghívnám.

De engem ők mindig mindenben támogattak, amióta együtt vagyok a párommal elfogadják és szeretik őt. Úgy gondolom, nélkülük nem lenne igazi.

De ez a Ti döntéseket :-))))

2012. máj. 27. 16:47
 16/20 anonim ***** válasza:
Valahol a családotoknak is igaza van, de én is jobban érezném magam, ha elvenne a párom, mielőtt kimegyünk külföldre. Valószínűleg nem fogja megkérni a kezem amíg nem tervezzük a gyereket, pedig mi 3 éve vagyunk együtt... 2 hónap múlva utazik ki a párom, ha lesz állása, megyek utána én is. Lehet, hogy az lenne a legegyszerűbb, hogy most 2 tanúval csendben megesküdtök úgy, hogy ne tudják meg, aztán ha lesz pénzetek és hazajöttök egy kicsit, tartotok egy nagyobb eseményt. Vagy, ha akartok egyházi esküvőt is, azt meghagyjátok a családnak a polgárit meg lezavarjátok ketten. Én személy szerint egyébként se vagyok jóban a családommal, így nem érdekelne a véleményük. Azért a szüleimet, a testvéremet és a mamámat elhívnám, aki akar eljön, aki nem, nem. 26N
2012. máj. 27. 22:07
 17/20 anonim ***** válasza:

[link]

keressétek meg: Házasság Pirivel

:DDD

2012. máj. 28. 15:45
 18/20 anonim ***** válasza:
Ne engedj beleszólni...majd átmegy rajtuk.A te életed,te eskuvod...ne is bántson a dolog,engedd el a fuled mellett.Az élet változik..valaki tud hozzá alkalmazkodni,valaki nem is akar.Lányom mikor babát várt,megkérdeztem,mikor lesz az eskuvo.Erre azt mondta:Most vizsgaidoszak van,nincs erre ido,tanulnom kell,majd nyáron.Nyáron?Nagy hassal?kérdeztem vissza.S itt a téma levolt zárva... eloszor szult, majd jott a keresztelo,s amikor ugy érezték,jottek a hírrel,h. osszeházasodnak.Sose szólnék bele..o életuk.Mindig elitéltem azokat a szuloket,akik a gyermekuk eskuvojébe bele akartak szolni...és az életukbe.
2012. jún. 9. 19:44
 19/20 anonim ***** válasza:
Miért lennétek felelőtlenek? Ha már úgyis együtt éltek, kinek mi köze hozzá, h élettársi v házastársi a kapcsolat? Ha a család ellenzi, csak van két megbízható barát, aki tanúskodna? Mi nyáron esküszünk, két év együttélés után, az én tanúm apósom lesz, páromé anyukám, lagzit nem tartunk. Szerintünk felesleges pénzkidobás lenne. Ja, falun élünk. De nem az emberek szemének házasodunk, hanem egymásnak... A mi családunk elfogadta. A Tiéteknek ez miért probléma? Vagy valóban ez a problémájuk?
2013. ápr. 1. 16:35
 20/20 anonim ***** válasza:
Mi pont a fél éves évfordulón házasodtunk össze, nyilván azért kellett kapkodni mert terhes lettem, nem tervezetten. Mindernki szkeptikus volt, senki nem jósolt nagy jövőt, láttam a félelmet anyám emg anyós szemében is. Hát az én örömöm sem volt felhőtlen, de jó döntés volt. Sose hittem ebben de mikor megláttama férjem elsőnek tudtam h az igazi. Megmagyarázhatatlan. Azóta is egütt vagyunk, boldogon, és már van kistesó is :D. Mondjuk utólag várnunk keleltt volna a házassággal amíg jobban emgismerjük egymást, meg ilen apróságok hogy utáltam h terhes vagyok az esküvőmön, akkor még nem is békéltem meg ezzel igazán, pluszba még stresszeltem magam hogy a nagy Nap én kövérebb vagyok mint amúgy alapból...Vannak akik 10 évet várnak meg jajj előbb össze kell költözni...mi a garancia? Semmi. Ugyanúgy lehet 1 év után is, így is úgy is rizikó és szeritnem tök szép amikor a házasságkor még dúl a vad szerelem, nem pedig már jajj 6 évet lehúztunk házasodjunk mán össze...
2013. szept. 28. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!